Top 10 bezienswaardigheden Sal

Wat is er te doen op Sal? Bekijk hieronder en op tui.nl de top 10 hotspots en bezienswaardigheden! De mooiste toeristische bezienswaardigheden van Sal onder elkaar.

 

Het is misschien niet het grootste en meest cultuurrijke eiland aan de Afrikaanse westkust, maar de plekken die je er vindt, zijn een bezichtiging meer dan waard. Het gaat natuurlijk om deze plek: het Kaapverdische Sal. Dit eiland, gelegen in de Noordelijke Atlantische Oceaan, is al jarenlang een geliefde zonbestemming onder velen. Maar, hoe komt dat zo? En, wat moet je hier gezien hebben volgens deze top 10 aan bezienswaardigheden?

 


Top 10 Sal

Het eiland Sal bevindt zich voor de kust van Mauritanië en Senegal en behoort tot de Republiek Kaapverdië. De omgeving van deze locatie is, net als de andere gebieden, van vulkanische oorsprong; hierdoor beschikt het eiland over veel donker gesteente en diverse kraters. Maar, hoe is het gebied eens zo populair geworden? De eerste tekenen van leven begonnen eigenlijk in de 15e eeuw toen de Portugezen voor het eerst voet aan land zetten in Kaapverdië.

Populairste Bezienswaardigheden Sal

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Sal en Santa Maria

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. TUI BLUE CABO VERDE
Tui Blue Cabo Verde

Bekijk hotel >>

2. RIU PALACE SANTA MARIA (Dit moet je zien!!)

Rui Palace Santa Maria

Bekijk hotel >>

3. HILTON CABO VERDE RESORT
Hilton Carbo Verde Resort

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Sal bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Sal

 • Jeep Safari tour
 • Vistochten
 • Quad tochten
 • Zeiltochten

 


Top 10 hotspots Sal

Pedra de Lume, een krater met zout water en tevens te zien in deze top 10 bezienswaardigheden, is een goed voorbeeld van deze bedrijvige zoutproductie. Aangezien Kaapverdië, zoals eerder vermeld, voornamelijk actief was in het herbergen van slaven, heeft ook het eilandje Sal weinig imposante gebouwen te bieden. Maar, de kleurrijke en karakteristieke huisjes, zoals in Santa Maria, hebben de plek nieuw leven ingeblazen.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Sal:

 • Wat is er te doen in Sal?
 • Wat zijn de leukste plekjes van het eiland?
 • Geniet van de Praia en Murdeira
 • Winkelen en eten in Santa Maria met een mooie markt

 

De bezienswaardigheden die je hier vindt, lonen dan ook zeker de moeite om deze te bekijken. Daarnaast zijn ook de parelwitte stranden een bezichtiging meer dan waard. Kortom, welke plekken moet je volgens deze top 10 gezien hebben?

 


Top 10 bezienswaardigheden Sal:

 

1. Santa Maria:

Santa-Maria-Bezienswaardigheden-Sal

Santa Maria is het meest bekende dorpje van het eiland Sal en staat voornamelijk bekend om de kleurrijke huisjes, de vele hotels en diverse horecagelegenheden, veelal met een westerse achtergrond. Santa Maria bevindt zich aan het Praia de Santa Maria, het gelijknamige strand, en vormt één van de meest bedrijvige hotspots uit deze top 10.

 


2. Shark Bay:

Shark-Bay-Bezienswaardigheden-Sal

Eén van de meest ‘onvergetelijke’ bezienswaardigheden uit deze top 10 is het ‘haaienstrand’ Shark Bay; al vanaf de kust zie je de vinnen boven het water uitkomen. Over het algemeen zijn ze ongevaarlijk, maar blijf wel alert. Vergeet ook vooral geen ‘waterschoenen’ mee te nemen, aangezien de bodem niet erg comfortabel is.

 


3. Praia de Santa Maria:

Praia-de-Santa-Maria-Bezienswaardigheden-Sal

Het witte zandstrand van Santa Maria uit deze top 10 hotspots van Sal staat bekend om de lange en vrij brede kuststrook waarbij je uitkijkt over de helderblauwe zee. Nabij bevinden zich diverse winkeltjes en horecagelegenheden. Daarnaast vind je er een vrij lange en brede pier die enkele tientallen meters de zee inloopt.

 


4. Palmeira:

Palmeira-Bezienswaardigheden-Sal

In het westelijke deel van Sal bevindt zich dit oude havenplaatsje en tevens vissersdorpje. Aangezien deze locatie in een minder toeristisch gebied ligt, ervaar je meer het ongerepte leven van Kaapverdië. Het is een echt authentiek vissersdorpje waardoor het één van de meest karakteristieke bezienswaardigheden uit deze top 10 vormt.

 


5. Caretta Caretta:

Caretta-Caretta-Bezienswaardigheden-Sal

Eén van de meest ‘avontuurlijke’ hotspots uit deze top 10 van Sal is het bekijken van de prehistorische Caretta Caretta schildpadden. Zo komen ze veelal aan land om hun eieren te leggen waarbij ze je een blik op hun leven geven. Wel is het belangrijk deze bijzondere dieren niet te storen, aangezien de natuur met rust gelaten moet worden.

 


6. Botanische tuin Viveiro:

De botanische tuin Viveiro in Sal is één van de meest onvergetelijke bezienswaardigheden uit deze top 10. Niet alleen vind je hier talloze typen planten, ook zijn er diverse diersoorten aanwezig, waaronder aapjes, geiten en ezeltjes, die een aaibeurt kunnen waarderen. Het is een belevenis voor jong en oud.

 


7. Murdeira:

Murdeira-Bezienswaardigheden-Sal

Het plaatsje Murdeira was officieel een oud en ‘boers’ vissersdorpje, maar is hedendaags gericht op het toerisme. Het bevindt zich in het westelijk gedeelte van Sal en beschikt over een fijne kust. Vooral voor watersporters is het een geliefde plek, aangezien het diverse duiklocaties heeft; vanuit hier kun je de onderwaterwereld uit deze top 10 hotspots bezichtigen.

 


8. Pedra de Lume krater:

Pedra-de-lume-bezienswaardigheden-Sal

Gelegen in het gelijknamige plaatsje bevindt zich de krater ‘Pedra de Lume’ uit deze top 10 bezienswaardigheden. Al sinds de 18e eeuw is Sal, en uiteraard Kaapverdië zelf, actief in het vervaardigen van zout middels de zoutmijnen. Het bijbehorende meer beschikt dan ook over zout water dat je laat drijven wanneer je erin zwemt.

 


9. Paardrijden:

Eén van de meest avontuurlijke bezienswaardigheden uit deze top 10 van Sal is het bekijken van Kaapverdië vanaf de rug van een paard. De tochten gaan veelal door de natuur en over de stranden waarbij je de omgeving van dit eiland kunt bezichtigen. Daarnaast is het rijden op een paard een unieke ervaring en zodoende een ware belevenis.

 


10. Monte Grande:

Monte-Grande-Bezienswaardigheden-Sal

Deze berg van 405 meter vormt het hoogste punt van het eiland Sal en daarmee tevens uit deze top 10 hotspots. Het gebied eromheen leent zich voor wandelaars en doet wat ‘woestijnachtig’ aan middels de grote zandvlakte en weinig begroeiing. Het gebied is vrij rauw, maar is voor echte natuurliefhebbers een indrukwekkende locatie om gezien te hebben.

Wat is er te doen op Sal?

Zoals je waarschijnlijk al ontdekt hebt, staat Sal niet bekend om haar culturele hoogstandjes en of historische panden. De bezienswaardigheden uit deze top 10 hebben veelal betrekking op de bewonderenswaardige natuur, zoals de bergen, de stranden en de onderwaterwereld; dit laatste kun je voornamelijk met avontuurlijke duikactiviteiten bekijken. En, wil je de dag goed afsluiten? Bezoek dan de fijne, lokale restaurantjes in het knusse dorpje Santa Maria.

Kortom, wil je een goed beeld krijgen van de omgeving van Sal? Neem dan deze top 10 aan bezienswaardigheden met je mee om de mooiste hotspots van dit Kaapverdische eiland, uiteraard met een vers stuk fruit van de markt, te bezichtigen.