Top 10 bezienswaardigheden Boa Vista

Wat is er te doen op Boa Vista? De bezienswaardigheden op Boa Vista kun je bekijken in een handige top 10. De meest populaire toeristische trekpleisters van Boa Vista bekijk je in de onderstaande top 10.

 

Gelegen in het noordelijk gebied van Kaapverdië, ten westen van het Afrikaanse Senegal en Mauritanië, bevindt zich het eiland Boa Vista. De plek staat misschien niet bekend om grootse panden van historische waarde, maar beschikt wel over bijzondere natuur door haar vulkanische achtergrond. Dus, welke hotspots op dit eiland verdienen eigenlijk een heuse plek in de top 10 bezienswaardigheden?

 


Top 10 Boa Vista

Om te beginnen, zul je jezelf misschien afvragen: ‘Hoe is Boa Vista eens ontdekt?’ Dat begon enkele honderden jaren geleden. Ten tijde van de 15e eeuw waren de Portugezen fanatiek in het ontdekken van nieuwe werelden. En Kaapverdië? Ook dat ging niet aan hen voorbij. Zo wisten ze het eiland binnen korte tijd te bezetten en te gebruiken als handelscentrum voor Afrikaanse slaven. De huidige bevolking van Boa Vista is dan nog altijd een mix van Portugezen en Afrikanen, afstammelingen van de toenmalige heersers en slaven.

Populairste Bezienswaardigheden Boa Vista

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Praia de Salinas en Sal Rei

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. RIU PALACE BOA VISTA
RIU Palace Boa Vista

Bekijk hotel >>

2. RIU TOUAREG RESORT (Dit moet je zien!!)

RIU Touareg Boa Vista

Bekijk hotel >>

3. RIU KARAMBOA RESORT
RIU Karamboa Boa Vista

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Boa Vista bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget.

Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Boa Vista

 • Jeep Safari tour
 • Vis excursies
 • Yacht/ zeil cruises
 • Quad tochten

 


Top 10 hotspots Boa Vista

Zo kent het eiland weinig ‘menselijke erfenissen’, zoals oude, statige panden, maar staat het voornamelijk bekend om de ongerepte natuur en bijzondere vegetatie. Eén van die voorbeelden zijn de woestijnachtige landschappen; de duinen uit deze top 10 aan bezienswaardigheden zijn hier een goed voorbeeld van. Zeker voor natuurliefhebbers is Boa Vista een plek die een bezoek waard is. Maar, het eiland staat ook bekend om de grote aanwezigheid van stranden, waaronder het Praia da Atalanta. Niet alleen kun je hier van de zon genieten, ook heb je de kans bijzondere verschijnselen te zien, zoals een oud scheepswrak of de zeldzame Caretta Caretta schildpadden.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Boa Vista:

 • Wat is er te doen in Boa Vista?
 • Wat zijn de leukste plekjes in Rabil?
 • Geniet van Fundo de Figueiras
 • Winkelen en eten in de hoofdstad met een mooie markt

 

Dat de ‘culturele geschiedenis’ hier wat minder aanwezig is, wordt grotendeels door de natuur gecompenseerd. Maar, Boa Vista heeft wel degelijk karakteristieke en authentieke plaatsjes, zoals Rabil en Fundo De Figueiras, die zeker een bezichtiging verdienen. Veelal zijn het oude dorpjes, ‘gedecoreerd’ met kleurrijke huisjes. Kortom, welke locaties uit deze top 10 bezienswaardigheden laten een goed beeld van Kaapverdië zien?

 


Top 10 bezienswaardigheden van Boa Vista:

 

1. Sal Rei:

Sal-Rei-Bezienswaardigheden-Boa-Vista

Deze hoofdstad uit de top 10 bevindt zich in het westelijke deel van Boa Vista en was, van origine, een rustige vissersplaats. De bekende visafslag is dan ook de moeite waard om een bezoek te brengen. Zo vind je in dit stadje vele kleurrijke huisjes waarbij je een uitzicht op de hoogste berg van dit eiland hebt. Wil je het rustig aan doen? Dan kun je het gelijknamige strand bezoeken.

 


2. Rabil:

Rabil-Bezienswaardigheden-Boa-Vista

Wanneer je van authenticiteit houdt, moet je zeker eens de oude hoofdstad Rabil bezoeken. Deze plek uit de top 10 hotspots bevindt zich dicht bij het vliegveld en laat je eveneens zien waar Boa Vista bekend om staat, namelijk de bijzondere, keramische potten. Ook vind je hier een bijzondere oase met vele struiken en palmbomen.

 


3. Praia da Atalanta:

Praia-da-Atalanta-bezienswaardigheden-Boa-Vista

Het zandstrand Praia de Atalanta op Boa Vista is één van de meest geliefde plekken van het eiland en uit deze top 10 bezienswaardigheden. Naast dat het veelal bezocht wordt door zonliefhebbers, tref je er ook watersporters aan. De kuststrook grenst aan de azuurblauwe zee en kijkt uit op het oude, roestige scheepswrak ‘Cabo Santa Maria’.

 


4. Fundo de Figueiras:

Fundo-de-Figueiras-Bezienswaardigheden-Boa-Vista

Wanneer je van historie houdt, moet je zeker het plaatsje Fundo De Figueiras bezocht hebben. Dit dorpje bevindt zich in het oostelijke deel van Boa Vista en beschikt over authentieke huisjes en laat je het ongerepte leven van Kaapverdië ervaren. Fundo de Figueiras behoort tot de meest karakteristieke bezienswaardigheden uit deze top 10.

 


5. Caretta Caretta:

Eén van de meest bijzondere hotspots uit deze top 10 van Boa Vista zijn de stranden waar je de bijzondere Catetta Caretta schildpadden kunt vinden. Deze dieren doen erg prehistorisch aan en komen naar de kuststroken om hun eieren te leggen. Wel is het belangrijk hun rust te respecteren en op een gepaste afstand te blijven.

 


6. Praia de Santa Mónica:

Praia-de-Santa-Mónica-Bezienswaardigheden-Boa-Vista

Het Praia de Santa Mónica uit deze top 10 bezienswaardigheden wordt door velen als het mooiste strand van Boa Vista en Kaapverdië beschouwd. Zo is het zand beige van kleur waarbij de kuststrook uitkijkt over de helderblauwe zee. Daarnaast vind je er diverse strandtentjes.

 


7. Bofareira:

Bofareira-Bezienswaardigheden-Boa-Vista

Eén van de meest kleurrijke dorpjes van Boa Vista, en uit deze top 10 bezienswaardigheden, is het plaatsje Bofareira. De plek bevindt zich aan de betere wegen waardoor het een gemakkelijk te bereiken punt is. Vanuit hier kun je diverse locaties bezoeken, waaronder het strand Praia de Atalanta. Maar, ook het dorpje zelf is de moeite waard voor een wandeling.

 


8. Scheepswrak Cabo Santa Maria:

Scheepswrak-Cabo-Santa-Maria-Bezienswaardigheden-Boa-Vista

Wanneer je een liefhebber van geschiedenis bent, moet je zeker dit oude, Spaanse scheepswrak bekijken. Het schip dateert uit de 20e eeuw en is bijna volledig verroest, al is de vormgeving nog duidelijk zichtbaar. De ‘Cabo Santa Maria’ bevindt zich op het strand Praia de Atalanta en behoort tot de meest bijzondere hotspots uit de top 10 van Boa Vista.

 


9. Zandduinen Boa Vista:

Zandduinen-Bezienswaardigheden-Boa-Vista

Wanneer je naar het zuidelijke deel van dit eiland van Kaapverdië gaat, zie je dit bijzondere natuurverschijnsel uit de top 10 bezienswaardigheden: de zandduinen van Boa Vista. Zo kun je er tevens diverse sporten beoefenen, zoals het rijden met een quad of het avontuurlijke zandsurfen. Daarnaast doet de plek wat ‘Sahara-achtig’ aan.

 


10. Duiken:

Duiken-Bezienswaardigheden-Kaapverdie

Boa Vista staat, net als de andere eilanden van Kaapverdië, bekend om de vele duiklocaties vanwege de bijzondere onderwaterwereld. Zo vind je hier niet alleen tropische vissen: ook kun je oude, verzonken scheepswrakken tegenkomen of zwemmen door de mystieke grotten. Het behoort tot één van de meest unieke belevenissen uit deze top 10 hotspots.

Over het algemeen blinkt Boa Vista dus niet uit in grootse steden met historische panden, maar heeft het wel degelijk karakteristieke dorpjes, zoals het kleurrijke plaatsje Bofareira en de hoofdstad Sal Rei. Ook beschikken diverse plekken uit deze top 10 bezienswaardigheden over bijbehorende stranden waar je van de zon kunt genieten of verscheidene watersportactiviteiten kunt beoefenen. Maar, voornamelijk de natuurliefhebbers kunnen hier genieten van de indrukwekkende diversiteit aan landschappen. Kortom, ben je benieuwd naar dit eiland van Kaapverdië? Bezichtig dan deze top 10 aan bezienswaardigheden van Boa Vista; zo weet je zeker dat je niets gemist hebt.