Top 10 bezienswaardigheden Kaapverdië

Wat is er te doen in Kaapverdië? De top 10 bezienswaardigheden van Kaapverdië hebben wij voor je op een rijtje gezet! Hieronder kun je de meest populaire bezienswaardigheden bekijken.

Gelegen voor de Afrikaanse westkust, nabij Mauritanië en Senegal, bevinden zich de Kaapverdische Eilanden, ook wel de Republiek Kaapverdië. Het gebied staat misschien niet bekend om de imposante complexen zoals in Rome, maar heeft door haar vulkanische oorsprong juist een geheel eigen karakter en landschap dat de moeite zeker waard is om eens bezichtigd te hebben. De vraag is alleen: ‘Waar moet je zijn?’ En: ‘Wat mag je niet gemist hebben hier?’ Om je daarbij te helpen, is hieronder een heuse top 10 aan bezienswaardigheden voor je samengesteld.

 


Top 10 Kaapverdië

De Republiek Kaapverdië bevindt zich in de Noord Atlantische Oceaan en vormt al jarenlang een bestemming voor liefhebbers van de zon. Maar, lang niet altijd was het gebied zo bruisend als dat het hedendaags is. De eerste menselijke levensvorm begon met de komst van de Portugezen; in de 15e eeuw wisten zij dit gebied te betreden en te koloniseren. Het feit dat Kaapverdië nu veel inwoners heeft, is eveneens te herleiden naar deze tijd.

Populairste Bezienswaardigheden Kaapverdie

 

  • De leukste plekjes van het eiland
  • Veel foto’s om inspiratie op te doen
  • Wat kun je op het eiland doen?
  • Leuke steden zoals Sal, Boa Vista en Sao Vicente

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. RIU PALACE BOA VISTA

RIU Palaca Boa Vista

Bekijk hotel >>

2. TUI BLUE CABO VERDE (Dit moet je zien!!)

Tui Blue Cabo Verde

Bekijk hotel >>

3. RIU PALACE SANTA MARIA

Rui Palace Santa Maria

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Kaapverdië bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget.

Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Kaapverdie

  • Jeep Safari tour
  • Quad tochten
  • Zeil cruises
  • Zeevissen

 


Top 10 hotspots Kaapverdië

Kaapverdië is, met deze top 10 bezienswaardigheden, een levendige, bruisende plek waar de lokale inwoners hun leefomgeving met de toeristen delen. Zo vind je er bedrijvige plekken, waaronder de haven van Porto Grande en de markt van Assomada, maar ook bewonderenswaardige natuurlandschappen, zoals de vulkaan Pico do Fogo en het natuurpark van Serra Malagueta.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Kaapverdië:

Heb je de video ook bekeken? Je kunt zo in een korte tijd (iets langer dan 2 minuten) de verschillende bezienswaardigheden bekijken. Noteer vervolgens welke hotspots je wilt bekijken. Tijdens je bezoek aan het eiland kun je op die manier heerlijk genieten van het strand en de bezienswaardigheden.

  • Wat is er te doen op dit populaire eiland?
  • Bezoek de mooie natuurgebieden
  • Welke gebouwen moet je gezien hebben?
  • Overzicht van de mooiste stranden

 


Wat is er te doen op Kaapverdië?

Vooral voor natuurliefhebbers is Kaapverdië een absolute bezienswaardigheid, aangezien de omgeving erg divers is. Maar, ook de watersporter kan zijn hart hier ophalen: je vindt er namelijk kleurrijke koraalriffen en tropische vissen. Kortom, welke hotspots mag je zeker niet gemist hebben en verdienen een positie in deze top 10 van Kaapverdië?

Populaire eilanden:

  • Boa Vista
  • Sal
  • Sao Vicente

 


Top 10 bezienswaardigheden Kaapverdië:

 

1. Praia da Atalanta

Praia da Atlanta - Bezienswaardigheden Kaapverdië

In het noordelijke gedeelte van Kaapverdië bevindt zich dit 6 kilometer lange zandstrand uit de top 10 bezienswaardigheden. Niet alleen kun je hier genieten van de zon of diverse watersporten beoefenen, ook vind je hier het oude, Spaanse scheepswrak Cabo Santa Maria.

 


2. Porto Grande Bay

Porto-Grande-Bay-bezienswaardigheden kaapverdie

Deze natuurlijke, diepe haven bevindt zich op het Kaapverdische São Vicente en behoort tot de mooiste hotspots uit deze top 10. De plek is gecreëerd door een vulkanische krater onderwater en biedt ligplaatsen aan vele zeilboten. Daarnaast kijkt het Porto Grande Bay uit op de bergen en het nabijgelegen stadje.

 


3. Palácio do Povo

Palacio do povo - bezienswaardigheden kaapverdie

Eén van de meest karakteristieke gebouwen uit deze top 10 bezienswaardigheden van Kaapverdië is het Palácio do Povo in Mindelo. Het complex heeft een bouwstijl die zijn oorsprong in India vindt waarbij de kleuren uit wit en roze bestaan. Daarnaast beschikt het Palácio over een charmante bloementuin.

 


4. Pico do Fogo

Pico-do-Fogo-bezienswaardigheden kaapverdie

Het hoogste punt van Kaapverdië, en uit deze top 10 hotspots, is Pico do Fogo, ook wel een stratovulkaan, met een piekpunt van 2829 meter. De plaatselijke bevolking maakt dan ook gretig gebruik van dit exemplaar, aangezien op de hellingen een heuse koffieteelt en wijnbouw plaatsvindt waarbij de lava voor stenen gebruikt wordt.

 


5. Markt Assomada

Wanneer je het echte, ‘Afrikaanse’ gevoel wilt beleven, moet je zeker eens de markt van Assomada bezoeken. Hier vind je een grote variatie aan fruit en andere producten waarbij het één van de meest bedrijvige stukken van Kaapverdië is. Alleen al door de hoeveelheid voedsel verdient het een positie in deze top 10 bezienswaardigheden.

 


6. Museu Ethnográfico

Dit etnografisch museum in Praia toont de culturele en muzikale vondsten van de Kaapverdische bewoners, evenals de Portugese overheersers die hier eens kwamen. Het complex bevindt in een gebouw, daterend uit 1900. Vooral voor cultuur- en geschiedenisliefhebbers behoort dit museum tot de top 10 hotspots.

 


7. Caretta Caretta

Caretta-Caretta-Bezienswaardigheden-Kaapverdie

Als Kaapverdië ergens bekend om staat, dan is het wel om het grote aantal schildpadden dat je hier aan kunt treffen, ook wel de Caretta Caretta. Zo kun je deze prehistorische beesten uit deze top 10 veelal bezichtigen op de stranden, iets dat eveneens een unieke ervaring vormt. Wel is het van belang de dieren niet te lang te storen, aangezien de rust bewaard moet blijven.

 

 


8. Santiago

Santiago-Bezienswaardigheden-Kaapverdie

Wanneer je van natuur houdt, is dit eiland één van de mooiste bezienswaardigheden uit deze top 10 hotspots. Santiago ademt de ongerepte, Afrikaanse sfeer waarbij zich imposante en groene bergen bevinden die het landschap karakteriseren. Aan de randen vind je er rustige stranden.

 


9. Serra Malagueta Natural Park

Serra-Malagueta-Natural-Park-bezienswaardigheden kaapverdie

Het natuurpark Serra Malagueta behoort tot de mooiste bezienswaardigheden uit deze top 10 van Kaapverdië voor een ieder die van natuur houdt. Je vindt er vele panoramische vergezichten, inheemse plantensoorten en hoge, robuuste bergen. Daarnaast leven er verscheidene vogelsoorten in deze omgeving.

 


10. Duiken

Duiken-Bezienswaardigheden-Kaapverdie

Door de gunstige ligging in de oceaan heeft Kaapverdië diverse duiklocaties, zowel voor de ervaren als onervaren duiker, waarbij je de bewonderenswaardige onderwaterwereld kunt bekijken. Zo kun je oude scheepswrakken tegenkomen, maar ook natuurverschijnselen als grotten en koraalriffen bekijken. Het is één van de mooiste bezienswaardigheden uit de top 10 hotspots.

 


De mooiste bezienswaardigheden van Kaapverdië

Kaapverdië staat dus niet bekend om gebouwen met een hoge culturele en historische waarde, maar laat wel het pure, Kaapverdische leven zien. Vooral de natuurgebieden uit deze top 10 bezienswaardigheden springen in het oog door de variatie aan landschappen. Waar je het ene moment schilderachtige, groene bergen aantreft met talloze palmbomen, vind je even verder juist een kaal, woestijnachtig gebied met vulkanische ‘erfenissen’, zoals het donkere gesteente en de aanwezigheid van een stratovulkaan.

Maar, ook de onderwaterwereld laat de meest fascinerende beelden zien, zoals de kleurrijke koraalriffen tegenover de mystieke grotten waar je zelfs nog oude scheepswrakken tegen kunt komen. Kortom, ga je Kaapverdië bezoeken of klinkt deze plek als iets dat jij bekeken moet hebben? Neem dan deze top 10 aan bezienswaardigheden met je mee; zo weet je zeker dat je de mooiste hotspots van deze eilandengroep gezien hebt.