Top 10 bezienswaardigheden Mauritius

Waar op Mauritius bevinden zich de bezienswaardigheden en hotspots? Bekijk de meest populaire toeristische trekpleisters hieronder in de top 10.

Mauritius kan omschreven worden als het paradijs op aarde. Vroeger was het veel duurder om naar deze droombestemming te reizen. De reisorganisaties hebben het schitterende Mauritius ook ontdekt, waardoor het steeds goedkoper wordt. Mauritius bestaat uit vulkanen en is erg geschikt voor mensen die van zon, zee en strand houden. Ook heeft het eiland een schitterende natuur. De combinatie van stranden met indrukwekkende bergen is uniek en kenmerkend voor Mauritius. De mooiste bezienswaardigheden in deze top 10 laten zien hoe mooi Mauritius is.

 


Top 10 Mauritius

Het prachtige eiland in de Indische Oceaan is erg geliefd onder de vakantiegangers. Op het eiland wordt je niet gezien als een toerist maar als een ‘gast’. Op het eiland kun je naast het bekijken van de prachtige stranden ook diverse culturele bezienswaardigheden bekijken. De mooiste en meest spectaculaire hebben een plekje gekregen in de top 10 bezienswaardigheden van Mauritius. Ga je hierheen op vakantie en ben je gek op het strand maar vind je oude gebouwen, cultuur of de geschiedenis ook erg interessant?

Bezienswaardigheden Curacao

 

 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Flic en Flax, Grand Baie, Trou aux Biches en Le Morne

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. PARADISE COVE BOUTIQUE HOTEL
Paradise Cove Boutique Hotel

Bekijk hotel >>

2. LUX GRAND GAUBE RESORT MAURITIUS (Dit moet je zien!!)

Lux Grand Gaube Resort

Bekijk hotel >>

3. OUTRIGGER MAURITIUS BEACH RESORT
Outrigger Mauritius Beach Resort

Bekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Mauritius bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget.

Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Mauritius

 • Jeep Safari tour
 • Snorkeltocht
 • Yacht cruise
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots van Mauritius

Het bekijken van hot spots zorgt ervoor dat je geen enkele mooie locatie mist. Tijdens een vakantie wil je vaak veel bekijken en ook voldoende ontspannen aan het strand of bij het zwembad. Een goede combinatie kun je dan maken door vooraf te bekijken welke hot spots en bezienswaardigheden je wilt zien. Noteer ze, bekijk waar ze liggen en maak een logische route en planning. Zo zie je het meest in een korte tijd.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Mauritius:

 • Wat is er te doen op dit prachtige eiland?
 • Bezoek hotspots, zoals de tuinen van Pamplemousses
 • Welke gebouwen moet je gezien hebben op Mauritius?
 • Bekijk de onder-waterval van Morne Brebant

 

De bezienswaardigheden van Mauritius zijn gevarieerder dan je zult denken. Naast de hagelwitte stranden en prachtig blauwe zee zijn er vele gebouwen te bekijken. Denk aan de bekende vuurtoren of de ruigheid van de Gris-Gris rotsen. Ben je ook benieuwd wat de andere bezienswaardigheden en hot spots zijn? Bekijk dan snel de top 10 bezienswaardigheden van Mauritius en kies zelf welke je wel en niet wilt gaan bezoeken.

Ben je benieuwd wat de top 10 van Mauritius precies is? Hieronder kun je de bezienswaardigheden en hotspots van het eiland bekijken. Op het eiland kun je veel dingen ondernemen en bekijken. Het is daarom erg verstandig om een selectie te maken. De top 10 helpt je een handje.

 


Top 10 bezienswaardigheden Mauritius:

 

1. Het schitterende koraal

Koraalriffen-Bezienswaardigheden-Mauritius

Het koraal van het eiland behoort tot de top 10 van duikbestemmingen in de wereld. Het prachtige koraal is de moeite waard om te bekijken. Er zijn vele duikexcursies mogelijk. Je kunt bijvoorbeeld vanaf je hotel direct met een boot de zee op gaan, maar vanaf de kade zijn er ook vele mooie plekken te ontdekken. Spring vanaf de kade zo de zee in en zwem naar de mooiste riffen. Je zult er verstelt van staan hoe mooi de onderwaterwereld kan zijn.

 


2. De vuurtoren van Île Plate

De-vuurtoren-Bezienswaardigheden-Mauritius

Vlakbij Mauritius ligt het schitterende Île Plate. Het eiland wordt getypeerd door de mooie vuurtoren. Ook hier is de onderwaterwereld indrukwekkend. In het donker zul je het patroon dat de vuurtoren geeft snel herkennen.

 


3. Île aux cerfs

Île-aux-cerfs-Bezienswaardigheden-Mauritius

Deze top 10 gaat verder met nog een eiland. Ook hier waan je je in het paradijs en zijn er genoeg snorkelmogelijkheden. Met een boot kun je hier vanaf het hotel komen. Je kunt bij de receptie aangeven dat je hier graag heen wilt gaan. Het is een adembenemende reis.

 


4. De ruigheid van Gris-Gris

Ruigheid-Gris-Gris-Bezienswaardigheden-Mauritius

Eén van de hotspots van het eiland is de ruige kust bij Gris-Gris. De ruigheid van deze kust komt tot uiting door de woeste golven tegen de rotsen. Wanneer het water botst tegen de rotsen, geeft dit een spectaculair effect. Dit is één van de hotspots van het eiland.

 


5. De tuinen van Pamplemousses

De-tuinen-van-Pamplemousses-Bezienswaardigheden-Mauritius

Mauritius heeft indrukwekkende botanische tuinen. Dit moet genoemd worden in deze top 10. De tuinen van Pamplemousses zijn één van de hotspots van dit eiland en tonen de unieke biodiversiteit van Mauritius. Het meest bijzonder in deze tuin zijn de enorme waterlelies.

 


6. De mogelijkheden van Grand Baie

Grand-Baie-Bezienswaardigheden-Mauritius

Deze top 10 bezienswaardigheden geeft ook aandacht aan het toeristische gedeelte, namelijk Grand Baie. Deze baai heeft veel winkels en horeca. Wanneer je uit wilt gaan, moet je hier ook zijn. Er zijn hier veel mogelijkheden om dingen te ondernemen. Veel toeristen boeken een hotel vlakbij een mooie stad waar veel te doen is. Dit is daar één plek van. Alhoewel de meeste resorts ook een prima entertainment hebben.

 


7. Het nationale park

Nationaal-park-Bezienswaardigheden-Mauritius

Een nationaal park is altijd bijzonder. Dit geldt ook voor het Black River Gorges National Park. Wanneer je van natuur houdt, bezoek je dit park in ieder geval. Je zult verschillende dieren zien die je hier enkel kent uit een dierentuin. Het kan zijn dan een broodje wordt afgepakt door de dieren die je daar tegen kunt komen.

 


8. De onderwater waterval vanaf Morne Brebant

Morne-Breban-bergen-Bezienswaardigheden-Mauritius

Een waterval onder water klinkt ingewikkeld, maar ook erg bijzonder. Dit is één van de mooiste bezienswaardigheden van Mauritius en staat terecht in deze top 10. Door de stroming en de speling van de natuur lijkt het of er een enorme onderwater waterval te zien is. Dit is het beste te zien vanaf Morne Brebant.

 


9. De Morne Breban

Onderwater-waterval-Bezienswaardigheden-Mauritius

De berg werd al genoemd bij nummer 8 van deze top 10. De Morne Brebant geeft je schitterende uitzichten. Je moet er een beklimming voor over hebben, maar je zult zeker beloond worden. Je hebt een prachtig uitzicht op de onderwater waterval. Dit is de beklimming meer dan waard!

 


10. Exotische stranden

Exotische-stranden-Bezienswaardigheden-Mauritius

Het is niet voor niets een fantastische zon bestemming. Je kunt hier genieten van de beste exotische stranden van de wereld. Bij de beelden van deze stranden, droom je weg. Dit is het beste slot van deze top 10 bezienswaardigheden. Je kunt de verschillende stranden bezoeken met een taxi, auto of met een gezelschap. Vanuit het hotel kunnen ze je prima vertellen welke stranden erg mooi zijn om te bekijken en hoe je daar het beste kunt komen.