Top 10 bezienswaardigheden Mallorca

Benieuwd naar de bezienswaardigheden van Mallorca? Bekijk de hotspots in de onderstaande top 10 en op tui.nl. Wat is er te doen op Mallorca? De bezienswaardigheden laten je geen moment vervelen.

 

Het behoort tot één van de mooiste eilanden van de Balearen en tevens van het Spaanse vasteland: Mallorca. Niet voor niets kom je eigenlijk minuten en ogen te kort wanneer het om de schoonheid van dit eiland gaat. Maar, er zijn een aantal plekken die je écht gezien moet hebben. En die locaties, die hebben met recht een plek in de top 10 bezienswaardigheden Mallorca bemachtigd.

 


Top 10 Mallorca

Maar, tegenover deze knusse en kleine steden vind je de prachtige en ‘luxe’ hoofdstad Palma de Mallorca. Van oude stadsdelen en een majestueuze kathedraal tot moderne en chique winkelstraten met gezellige tapasbarretjes; in deze hoofdstad kun je de echte Spaanse cultuur beleven. Wat je eveneens op zal vallen, is de mate van constante hygiëne. Vrijwel ieder plekje op Mallorca wordt goed onderhouden waardoor alles een schone en frisse uitstraling heeft. Jaarlijks gaan er dan ook vele Nederlanders naar dit eiland. Je kunt spreken van een erg populaire vakantiebestemming.

Populairste Bezienswaardigheden Mallorca

 

 • De mooiste plekken op het eiland
 • Bekijk de foto’s van de stranden en baaien
 • Wat is er te doen?
 • Steden en dorpen, zoals El Arenal en Playa de Palma

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. HIPOTELS PLAYA DE PALMA PALACE
Hipotels Playa de Palma Palace

Bekijk hotel >>

2. ZAFIRO PALACE ALCUDIA (Dit moet je zien!!)

Zafiro Palace Alcudia Mallorca

Bekijk hotel >>

3. SPLASHWORLD GLOBALES BOUGANVILLA
Splashworld Globales Bouganvilla

Bekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Mallorca bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Excursies Curacao

 • Jeep Safari tour
 • Snorkeltocht
 • Yacht cruise
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Mallorca:

De top 10 bezienswaardigheden van Mallorca hebben allemaal iets gemeen: stuk voor stuk zijn ze uniek in hun soort en hebben ze een hoge waarde voor het eiland. Zo beschikt Mallorca over veel historische en middeleeuwse dorpjes; al in de vroege eeuwen kwamen de eerste huizen en residenties op het eiland. Wanneer je deze plekken bezoekt, is het alsof een vroegere periode je tijdelijk meeneemt.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Mallorca:

 • Wat is er te doen op dit prachtige eiland Mallorca?
 • Bezoek hotspots, zoals de Santuari de Lluc
 • Welke gebouwen moet je gezien hebben op Mallorca?
 • Heerlijk shoppen in de hoofdstad Palma

 

Het kan natuurlijk zo zijn dat je liever de stadsdrukte achter je laat omdat natuurgebieden veel meer tot jouw favorieten behoren; ook deze locaties vind je in deze top 10 aan bezienswaardigheden. Zo heeft de natuur zelfs nog ‘verborgen gebieden’; locaties die je van ‘de buitenkant’ nog niet kan zien. Dit Spaanse eiland is dus zeer divers. De bezienswaardigheden gaan van mondaine steden tot geheime plekken in de natuur. Nu ben je vast benieuwd geraakt. ‘Waar vind ik al dit moois?’, zul je vast denken. Je leest het hieronder in de top 10 bezienswaardigheden van Mallorca.

 


Top 10 bezienswaardigheden Mallorca:

 

1. Palma de Mallorca

Palma-de-Mallorca-Bezienswaardigheden-Mallorca

De hoofdstad van het eiland Mallorca staat met recht op de eerste plek van de top 10 omdat het in feite ‘één grote samenvatting’ is van alle bezienswaardigheden tezamen. Van prachtige, oude residenties in chique winkelstraten tot een moderne haven en van een statige kathedraal tot lieflijke stadsparken. De mondaine stad bevindt zich in het zuidwesten van Mallorca en is het meest prominent aanwezig.

 


2. Valldemossa

Valldemossa-Bezienswaardigheden-Mallorca

Het is één van de mooiste dorpjes van Mallorca: het middeleeuwse Valldemossa. De eerste bouwwerken vinden hun oorsprong in de 13e en 14e eeuw en laten je de echte vroeg-Spaanse cultuur beleven. Zo vind je in de groenrijke omgeving en tal van amandel- en olijfbomen. Dit dorpje uit de top 10 hotspots is geliefd bij rustzoekers en wandelaars.

 


3. Santuari de Lluc

Santuari-de-Lluc-Bezienswaardigheden-Mallorca

Eén van de meest ‘heilige’ bezienswaardigheden uit deze top 10 van Mallorca is het klooster van Santuari de Lluc, gelegen in Escorca. Toen een Moorse herder een beeld van de Maagd Maria op deze plek vond, zou er in de 13e eeuw een klooster op deze grond komen. Ook trekken er jaarlijks duizenden pelgrims naar dit klooster met een omringende botanische tuin.

 


4. Cuevas del Drach

Cuevas-del-Drach-Bezienswaardigheden-Mallorca

Vlakbij het romantische havenplaatsje Porto Cristo bevinden zich de vier grotten van ‘Cuevas del Drach’. Er wordt gezegd dat deze markante grotten gevormd zijn door het Mediterrane zeewater dat geforceerd een weg probeerde te vinden. Van binnen oogt het bijna magisch door het schitterende kleurcontrast. Middels een roeibootje kun je door de grotten varen. Voor natuurliefhebbers is dit één van de absolute hotspots uit de top 10.

 


5. Kasteel van Bellver

Kasteel-van-Bellver-Bezienswaardigheden-Mallorca

Het is alsof je op het ware speelveld van ‘Kolonisten van Catan’ bent beland wanneer je een blik op dit middeleeuwse kasteel werpt. Het bestaat uit vier torens waarin zich in het midden een grote cirkel bevindt; dit was vroeger de binnentuin. Het kasteel was een residentie voor de koning wanneer hij niet op het Europese vaste land was.

 


6. Alcúdia

Alcúdia-Bezienswaardigheden-Mallorca

Gelegen binnen de oude stadsmuren bevindt zich het middeleeuwse dorpje Alcúdia. Wanneer je door de smalle steegjes en straatjes loopt, besef je waarom het met recht in de top 10 hotspots van Mallorca staat; je gaat, zogezegd, even terug in de tijd. Maar, gelukkig staat niet alles stil; zo zijn er genoeg bedrijvige cafeetjes en restaurants waar je even fijn, onder een hapje en een drankje, van het dorpsgezicht kunt genieten.

 


7. Sóller

Sóller-Bezienswaardigheden-Mallorca

Dit lieflijke en charmante plaatsje behoort tot één van de mooiste dorpen van het eiland. De huisjes, stammend uit de 16e tot 18e eeuw, vormen schilderachtige bezienswaardigheden waar cultuurliefhebbers hun hart aan op kunnen halen. Daarnaast beschikt dit dorpje uit de top 10 hotspots over een behoorlijke jachthaven en mag dit met recht één van de meest romantische locaties genoemd worden.

 


8. Catedral de Santa Mariá

Catedral-de-Santa-Mariá-Bezienswaardigheden-Mallorca

De bekendste kathedraal van Mallorca is niet te missen bij een eerste aanzicht op deze mondaine stad. Het dateert uit de 13e eeuw en is volledig gemaakt naar de richtlijnen van de Romeins-Katholieke gotische stijl. Het statige, roodachtige pand is van binnen misschien nog indrukwekkender met de vele fresco’s en iconische standbeelden en behoort hiermee tot de absolute hotspots van de stad.

 


9. Llotja

Llotja-Bezienswaardigheden-Mallorca

Dit gebouw uit de top 10 is misschien één van de meest markante stadshuizen die je ooit in je leven zult tegenkomen. Het heeft wat weg van een mini kasteeltje en dateert uit de 15e eeuw, eveneens gebouwd naar gotische richtlijnen. Door de vroegere Moorse invloed heeft het zelfs wat ogenschijnlijk Arabische trekjes. Het stadhuis wordt omringd door een pleintje met enkele palmbomen.

 


10. Ruïnes van Pollentia

Ruïnes-van-Pollentia-Bezienswaardigheden-Mallorca

Van deze eens Romeinse stad uit de eerste voor Christus is helaas weinig over. Maar, daardoor heeft het wel een absolute plek in de top 10 bezienswaardigheden verdiend: de ruïnes van Pollentia. Deze oude en Romeinse overblijfselen vormen de belangrijkste archeologische vondsten van het eiland Mallorca.

 

Het chique Mallorca is één van de mooiste Spaanse gebieden die de Mediterrane kust rijk is. Deze top 10 aan bezienswaardigheden is eigenlijk te weinig; het eiland heeft nog talloze hotspots die een bezoekje meer dan waard zijn. Maar, met een bezoek aan deze top 10 bezienswaardigheden weet je in ieder geval zeker dat je de hoogtepunten gezien zult hebben.