Top 10 bezienswaardigheden Ibiza

Hoe ziet de top 10 van Ibiza er precies uit? Je ziet de bezienswaardigheden en hotspots op tui.nl en hieronder in de top 10 van Ibiza! Bekijk de meest toeristische trekpleisters van het eiland.

In de top 10 bezienswaardigheden op Ibiza zie je deze diversiteit goed terugkomen. De stranden, steden en andere faciliteiten, zoals de bekende Hippiemarkt en een museum, zijn voor de bedrijvige Ibiza-liefhebbers absolute hotspots. Er is vrijwel geen plek ter wereld te benoemen die zoveel vrijheid in zich heeft als dit Spaanse eiland van de Balearen: Ibiza.

 


Top 10 Ibiza

Dit eiland is natuurlijk meer dan ‘vrijheid’ en feestelijke gelegenheden. En daarover is een heuse top 10 aan hotspots samengesteld.  Eén van de grootste redenen waarom Ibiza zo geliefd is bij velen, is haar bijzonder grote tolerantie omtrent de verschillen in mens en maatschappij. Je afkomst, kleur of religie? Het doet er niet toe; iedereen is welkom op dit Spaanse eiland. Maar, het is natuurlijk niet alleen de ‘vrijheid’ en ’tolerantie’ die deze plek zo uiterst geliefd maken.

Populairste Bezienswaardigheden Ibiza

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Playa d’en Bossa en Santa Eulalia

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. THE IBIZA TWIINS
The Ibiza TwiinsBekijk hotel >>
2. TUI SENSATORI RESORT IBIZA (Dit moet je zien!!)

TUI Sensatori Resort Ibiza

Bekijk hotel >>

3. GARBI IBIZA en SPA
Garbi Ibiza en SpaBekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Ibiza bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Ibiza

 • Exclusieve grottentocht
 • Catamaran tochten
 • Bezoek de oudste hippiemarkten
 • Stad excursies

 


Top 10 hotspots Ibiza

Beginnend bij de meest prominente plek van het eiland: Ibiza stad. Deze flamboyante hoofdstad is eigenlijk van alle markten thuis. Waar de een zich tot in de late uurtjes kan vermaken in de meest moderne clubs, kiest de ander ervoor zich terug te trekken in de oude stad, verrijkt met idyllische straatjes en omringd door robuuste stadsmuren.

Maar, ben je meer een rustzoeker, dan weet de bezienswaardigheden top 10 ook hier op in te spelen, zoals het magische Es Vedrà. Zo zijn er ook vele schilderachtige en binnenlandse dorpjes, gelegen in valleien met talloze olijfbomen, waar je prachtige tochten, zelfs rijdend te paard, kunt maken.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Ibiza:

 

 • Wat is er te doen op het eiland?
 • Welke plekken op Ibiza moet je gezien hebben? Zoals Ibiza-stad en de haven
 • Populaire trekpleisters, zoals de hippiemarkten en de oude stad
 • Geweldige stranden op Formentera

 

Zelfs voor de allerkleinsten heeft het eiland diverse faciliteiten waar, op sommige locaties uit de top 10, de visjes letterlijk om je heen zwemmen. En, wil jij nu ook graag weten waar deze mooie plekken op Ibiza te vinden zijn? Je vindt het in deze top 10!

 


Top 10 bezienswaardigheden Ibiza:

 

1. Ibiza stad

Top 10 Ibiza, oude stad

De hoofdstad van Ibiza behoort met recht tot de top 10 hotspots van het eiland. Nergens ter wereld is er eigenlijk een stad zo vrij als deze plek: in feite mag je hier alles. Naast het moderne gedeelte, met bedrijvige clubs en luxueuze restaurants, heeft Ibiza stad ook een oude stadskern. Wanneer je dus veel bezienswaardigheden, eveneens uit de top 10, wilt zien, moet je zeker in Ibiza stad zijn. Op de website van Tui zie je de verschillende bezienswaardigheden die je in de hoofdstad kunt bezoeken. De bezienswaardigheden van de hoofdstad zie je hieronder.


2. Dalt Vila

Dalt Vila, top 10 bezienswaardigheden Ibiza

De oude stadskern van Ibiza stad ligt lijnrecht tegenover het mondaine en bedrijvige leven dat zich beneden bij de haven afspeelt. Bovenop de heuvel begeeft zich een oud kasteel dat je een mooi uitzicht over de stad biedt. Zo is Dalt Vila omgeven door oude, 16e eeuwse stadsmuren en kun je verrassende wandelingen door de schilderachtige straatjes maken. Op de website van Tui lees je hier meer informatie over. En, wil je graag wat winkeltjes of een terrasje opzoeken? Ook daarvoor kun je hier terecht. Bekijk hieronder de geschiedenis en cultuur van de oude stad.

 


3. Es Vedrà

Es Vedra, bezienswaardigheid top 10 Ibiza

Deze rotsachtige plek uit de top 10 bezienswaardigheden is één van de bekendste, onbewoonde eilanden van de Balearen en is, naast een herkenningspunt, een ‘magische plek’ waar vele mythes ontstaan zijn die nog altijd voortleven op Ibiza. Je kunt via Tui rechtstreeks een excursie boeken om dit bijzondere gebergte te bekijken. Met de boot wordt je vlakbij je hotel opgehaald. Volgens Nostradamus zou Es Vedrà de enige plek zijn om te overleven wanneer de wereld haar einde zou naderen. Meer informatie over de excursies en leuke uitstapjes lees je hieronder.

 


4. Hippiemarkt

Hippiemarkt Ibiza

Het is waarschijnlijk de bekendste markt van het Koninkrijk Spanje: de Hippiemarkt van Punta Arabí op Ibiza. De liefde voor het ‘zigeunerleven’ komt hier in de meest moderne vormen naar buiten: van huisdecoratie tot modieuze kleding. Via de reisleiding kun je georganiseerd deze markt bezoeken. Ook via Tui is dit zelf te boeken. Je kunt er ook met eigen vervoerd heen rijden. Ook mensen die niet echt van plan zijn iets kopen, komen alleen al naar deze plek om de pracht van de ‘Bohemian’ te bezichtigen; hierdoor behoort het zeker tot de absolute hotspots. Hieronder lees je meer over de verschillende markten op Ibiza.

 


5. Haven

Haven Ibiza

De haven van de hoofdstad is een van de leukste hotspots van het eiland. In de zomer zie je hier enorme jachten, soms van wel 100 meter lang. De haven is in 2016 gerenoveerd. Langs de haven zijn diverse terrassen waar je iets kunt eten en drinken. Lees hieronder meer over de verschillende restaurants en bars.

 


6. Formentera

Top 10 Ibiza, het eiland Formentera

Het eiland Formentera is per boot bereikbaar vanaf diverse plaatsen op Ibiza. Zo kun je vanaf Ibiza-stad binnen een half uurtje naar Formentera varen. Het eiland staat bekend om haar prachtige stranden en helderblauwe zee. De diverse plaatsjes hebben allerlei leuke winkeltjes en restaurants. Op het eiland is het ook mogelijk om te overnachten in één van de mooie hotels. Wakker worden met bovenstaand uitzicht is een unieke ervaring. Via Tui, maar ook bij de opstapplaats kun je een kaartje kopen om naar het eiland te gaan. Er gaan verschillende boten waardoor de prijs kan verschillen. Lees hieronder meer informatie over de verschillende excursies en uitstapjes.

 


7. Playa Cala Salada

Playa cala salada, top 10 Ibiza

Eén van de mooiste en paradijselijke baaien is Playa Cala Salada. Vanaf het witte strand heb je uitzicht op de kleine zeilbootjes die zich rustig op het water voortbewegen. In de omgeving zie je rotsachtige heuvels met vele bomen die deze plek uit de top 10 bezienswaardigheden des te idyllischer maken. De baai heeft verschillende winkels en ook aan horeca is geen gebrek. Verwacht geen massa toerisme maar geniet van het heerlijke strand waarvoor het bedoeld is. Het huren van een auto geeft je de maximale vrijheid om de mooie baaien van het eiland te bezoeken. Via Tui, de reisleiding of via het hotel kun je eenvoudig een auto huren. Lees hieronder meer informatie over de verschillende stranden van Ibiza.

 


8. Passeig de Vara de Rey

Winkelstraat Ibiza, bekijk de hotspot

Dit chique winkelstraatje uit de top 10 bezienswaardigheden van Ibiza brengt je naar allerlei leuke winkels en boetiekjes, gelegen aan een mooi pleintje. Het wordt omringd door groene bomen en diverse standbeelden. Als je van winkelen houdt, is dit zeker een aanrader. Vanaf dit plein ben je ook binnen enkele minuten in het bruisende nachtleven met allerlei hippe bars en restaurants. Bekijk hieronder, op de website van Tui, meer informatie over de verschillende winkels en het uitgaansleven van het eiland.

 


9. Aquarium Cap Blanc

Top 10 Ibiza, aquarium cap blanc

Wanneer je van het waterleven houdt, behoort deze zeker tot de top 10. In deze grotachtige locatie vind je diverse aquariums waar de mooiste vissen in rondzwemmen. Zo wandel je over grote, stenen vloeren waarbij de vissen sierlijk langs je heen zwemmen. Vooral voor kinderen behoort dit tot de absolute bezienswaardigheden. Wil je georganiseerd of ga je met eigen vervoer naar deze bezienswaardigheid? Beide is mogelijk. De reisleiding van Tui kan je daar meer over vertellen. Eventueel kun je deze bezienswaardigheid combineren met één van de andere mooie excursies. Lees hieronder meer over de natuur en de excursies op het eiland.

 


10. Puig des Molins

Top 10 Ibiza, puig des molins grotten

Het zijn één van de best bewaarde gebleven ter wereld: de ondergrondse graftombes van Puig des Molins uit de top 10 op Ibiza. Het bijbehorende archeologische museum bevat een zeer rijke collectie aan vondsten uit de Punische periode. Wanneer je dit soort historie zeer kunt waarderen, behoort dit tot de echte bezienswaardigheden op Ibiza. De historie en cultuur van het eiland is op vele plekken terug te vinden. Hieronder kun je meer informatie lezen over de historie en de cultuur van het eiland.

 

Je hoeft dus geen fanatieke feestganger te zijn om van Ibiza te houden. Er zijn genoeg bijzondere locaties die het eiland in een totaal ander daglicht zetten zonder dat je meegenomen wordt in het feestgedruis. De historische, kleine dorpjes in het binnenland laten je de bedrijvigheid van Ibiza stad tijdelijk vergeten en nemen je mee in de pure, Spaanse cultuur. Ben jij ook benieuwd naar alles wat Ibiza jou te bieden heeft? Vergeet dan niet deze top 10 bezienswaardigheden op jouw verlanglijstje van populaire bestemmingen te zetten!