Top 10 bezienswaardigheden Bonaire

Bezienswaardigheden Bonaire. Wat is er te doen op Bonaire? De bezienswaardigheden en toeristische hotspots kun je op deze pagina bekijken. Ken jij deze plekken al?

Bonaire staat niet bekend om haar bezienswaardigheden, maar heeft meer bekendheid verworven vanwege haar wonderschone wereld onder water. Dit is de grootste bezienswaardigheid van Bonaire. Natuurlijk zijn er nog meer bezienswaardigheden. In deze top 10 worden de leukste hotspots van Bonaire voor jou op een rijtje gezet. Bekijk deze top 10 en noteer deze mooiste plekken om er een bezoek aan te brengen.

 


Top 10 Bonaire

Wie gek is van watersport die moet eens op Bonaire zijn geweest. De onderwater wereld is adembenemend mooi. Het wordt dan ook niet voor niets ‘divers paradise’ genoemd. Er zijn vele mooie stranden waar vandaan je kunt duiken en de mooiste koraalriffen kunt gaan bekijken. De top 10 Bonaire zal dan ook bestaan uit deze mooie locaties samen met de overige bezienswaardigheden zoals gebouwen, cultuur, restaurants en stranden die het eiland heeft.

Populairste-Bezienswaardigheden-Bonaire

 

  • De mooiste plekken op het eiland
  • Foto’s van de hotspots, niet te missen!
  • Ontdek de leukste plaatsen zoals Kralendijk en Sorobon

 


Top 3 mooiste hotels

Het eiland heeft vele mooie hotels. De mooiste 3 zie je in de onderstaande top 3 mooiste hotels van Bonaire. De hotels hebben de beste beoordelingen en zijn geven je het ultieme vakantie gevoel. Bekijk de hotels op tui.nl:

1. DIVI FLAMINGO BEACH RESORT

Divi Flamingo Beach resort Bonaire

Bekijk hotel >>

2. HARBOUR VILLAGE BEACH CLUB (Dit moet je zien!!)

Harbour Village Beach Club Bonaire

Bekijk hotel >>

3. Van der Valk Plaza Beach & Dive Resort

Van der Valk Plaza Resort Bonaire

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Je kunt het eiland het beste ontdekken met een excursie. Een ervaren gids kan je het eiland laten zien met bijvoorbeeld een eiland tour per jeep. Het eiland staat vooral bekend om de prachtige duiklocaties. Het is zeker een aanrader om te snorkelen of om te (leren) duiken. Deze excursies raden wij zeker aan:

Excursies Bonaire

  • Jeep safari tour
  • Snorkelen
  • Duiken

 


Top 10 hotspots Bonaire

Naast de mooie stranden zijn er ook gebouwen en musea kun je ook naar een ezel opvang toe. Dit is een echte aanrader. Je kunt er op verschillende manieren doorheen rijden. Denk aan een fiets, lopend of met de auto. Ook de geschiedenis van het eiland kun je bekijken met de top 10 hot spots van Bonaire. Zo zijn er slavenhuisjes te bekijken, je zult direct zien dat wij niet liegen wanneer wij vertellen dat deze erg klein zijn.

Bonaire-bezienswaardigheden-op-vakantie

 

Bezienswaardigheden Bonaire:

TIP: Bekijk hierboven de foto’s en video op de website van TUI.nl om de bezienswaardigheden van Bonaire alvast te bekijken!

  • Wat is er te doen op Bonaire?
  • Wat zijn de leukste plekjes op het eiland?
  • Geniet van de mooie natuur door te wandelen en te duiken
  • Winkelen en eten in de hoofdstad Kralendijk


Top 10 bezienswaardigheden Bonaire:

 

1. Ezels in Donkey Sanctuary

Donkey-Sanctuary-Bezienswaardigheden-Bonaire

De Spanjaarden hebben ezels naar het Caribische eiland gebracht. De ezelopvang biedt ezels een beschermde leefomgeving. Als toerist kun je met je auto, fiets of brommer het park doorkuisen en de ezels bewonderen. Ook kun je een de ezels voeren en (als de ezels het toelaten) op de foto. Je kunt hier een aantal uren doorbrengen en genieten van de mooie ezels.

 


2. De slavenhuisjes

Slavenhuisjes-Bezienswaardigheden-Bonaire

De slavenhuisjes zijn gebouwd dichtbij de zoutpannen, waar de slaven aan het werk waren. De huisjes zijn gebouwd van koraalsteen en zijn maar anderhalve meter hoog. Je kunt deze beschermde monumenten gratis bezoeken en de herinnering aan de slavernij behoort absoluut in deze top 10 van bezienswaardigheden.

 


3. De geschiedenis in het Terramar museum

Wanneer je geïnteresseerd bent in de geschiedenis van het eiland, kun je het Terramar Museum bezoeken. Groot is dit museum niet, maar het is wel de moeite waard. Je kunt hier mooie foto’s maken waardoor je een goede indruk krijgt hoe het eiland vroeger werd gebruikt. De medewerkers zijn erg aardig en voorzien je van allerlei relevante informatie.

 


4. De vier obelisken

De-vier-obelisken-Bezienswaardigheden-Bonaire

In het zuidwesten van het eiland staan de vier obelisken. De obelisken dienden voor navigatie. Eén van de hotspots van Bonaire en zeer de moeite waard om dat te bekijken. Je zult merken dat veel mensen hiermee op de foto willen. Wanneer je met een excursie gaat, dan is hier uitgebreid de tijd voor het maken van foto’s. Wie een beetje verstand van het weer heeft, kan aan de hand van de obelisken ook zien wat de tijd is. je kunt hier ook een spel van maken, wie er het dichtst bij zit, krijgt een cocktail van de verliezer.

 


5. Typisch Bonairiaans eten

De top 10 begint met een restaurant. Het restaurant Posada Para Mira biedt de traditionele Bonairiaanse keuken met een schitterend uitzicht. Door hier je vakantie te beginnen kun je wennen aan de omgeving, en kun je bespreken (met locals, deze zijn erg vriendelijk) welke dingen uit de top 10 je wilt doen.

 


Wat te doen op Bonaire?


 

6. De hoofdstad Kralendijk

Kralendijk-Bezienswaardigheden-Bonaire

De hoofdstad Kralendijk kan niet ontbreken in deze top 10. De stad biedt mogelijkheden om te winkelen, uit eten te gaan, te overnachten en vooral om te genieten. Kralendijk heeft veel mooie historische gebouwen en monumenten. Je kunt met een gids door de stad lopen zodat hij of zij je extra informatie kan geven, maar zelfstandig door de hoofdstad lopen kan uiteraard ook.

 


7. Het nationale park

Het-nationale-park-Bezienswaardigheden-Bonaire

Bonaire heeft een groot nationaal park, namelijk het Washington-Slagbaai Nationaal Park. Terecht in deze top 10, omdat het het mooiste van Bonaire laat zien. Je moet wel betalen om dit park te kunnen bezoeken. Je ziet dan schitterende stranden, verschillende schildpadden en ook landdieren als hagedissen, ezels en leguanen. Het entreegeld wordt gebruikt om het park op te knappen en goed te onderhouden.

 


8. De vroegere hoofdstad Rincon

Rincon-Bezienswaardigheden-Bonaire

Rincon was ooit de hoofdstad van Bonaire en laat het echte Caribische leven zien. Hier zie je niets van het toeristenleven en daarom is een bezoek aan Rincon zeker de moeite waard en staat het terecht in deze top 10 van bezienswaardigheden. De fel gekleurde huizen zie je terug op verschillende Caribische eilanden en zorgen voor een erg gezellige sfeer.

 


9. Het Gotomeer

Het-Gotomeer-Bezienswaardigheden-Bonaire

Het Gotomeer is een enorm zoutwatermeer en het leefgebied van flamingo’s. Dit meer ligt in het nationale park dat eerder genoemd is in deze top 10. Je kunt het meer bekijken vanuit het observatiepunt. Met een beetje geluk lopen (of staan) de flamingo’s dicht bij de weg waardoor je ze goed op de foto kunt zetten. Het is verboden om het meer te betreden of om hier in te zwemmen.

 


10. Boca Onima

Boca-Onima-Bezienswaardigheden-Bonaire

Aan de ruige noordkust heb je meerdere hotspots, namelijk boca’s. Een boca is een inham of een baai. Eén van die boca’s, Boca Onima, geeft een unieke kijk op de combinatie van zeewater, golven, wind en de invloed daarvan op het landschap. Deze top 10 van bezienswaardigheden wordt afgesloten met een stukje ongerepte natuur. Wanneer de wind de goede kant op blaast dan heb je hier zeer hoge golven. Een goede afstand houden is dan wel aan te raden. Het kan er soms glad zijn daar waar het water komt. Pas daarom goed op waar je loopt.