Top 10 bezienswaardigheden Curaçao

Wat is er te doen op Curaçao? De bezienswaardigheden met toeristische trekpleisters staan op tui.nl en hieronder in de top 10.

De bezienswaardigheden van Curaçao. Het is al jarenlang een favoriete vakantiebestemming van Nederlanders. Dit heeft te maken met de Caribische sfeer, maar ook met de band van Nederland. Het tropische klimaat, de prachtige stranden en de vriendelijkheid van de mensen zorgen voor de rest. Wanneer je Curaçao bezoekt, moet je weten welke top 10 bezienswaardigheden je moet bezoeken. De hotspots van Curaçao ontdek je hier.

 


Top 10 Curaçao

Wat zijn de mooiste plekken om te bezoeken tijdens een vakantie op het eiland Curaçao? Met behulp van de top 10 mis je geen enkele bezienswaardigheid van het eiland. De vele hotels bieden je altijd een goed keus. Wil je luxe of iets meer budget? Alles is mogelijk. Je kunt de bezienswaardigheden altijd goed bereiken door de goede wegen en de relatief korte afstanden. Hou je van de oude cultuur bekijken of ga je liever winkelen? Er zijn verschillende top 10 lijstjes van Curaçao beschikbaar zodat je niks hoeft te missen.

Bezienswaardigheden Curacao

 

 • De leukste (duik)plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Leuke steden zoals Blauwbaai, Jan Thiel Baai, Mambo Beach, Willemstad en Piscadera

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. TIME TO SMILE CHOGOGO DIVE & BEACH RESORT CURAÇAO

TIME TO SMILE CHOGOGO DIVE & BEACH RESORT CURAÇAO

Bekijk hotel >>

2. BAOASE LUXURY RESORT (Dit moet je zien!!)

Boase luxury resort Curacao

Bekijk hotel >>

3. KONTIKI BEACH RESORT CURAÇAO

Kontiki beach resort Curacao

Bekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Curaçao bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Excursies Curacao

 • Jeep Safari tour
 • Snorkeltocht
 • Yacht cruise
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Curaçao

Wie van avontuur houdt kan de hoogste punt van het eiland gaan beklimmen of gaan zwemmen met dolfijnen. Wie het liever rustig aan doet kan de vele stranden bekijken. Ook kun je met de boot naar ‘klein curaçao’ gaan. Dit eiland kun je ook heen om te gaan snorkelen of duiken met schildpadden. Dat is één van de mooiste dingen die je kunt doen indien je van snorkelen of duiken houdt.

Curacao bezienswaardigheden op vakantie

 

Bezienswaardigheden Curaçao:

 • Wat is er te doen op Curaçao?
 • Bezoek de prachtige stranden
 • Toeristische trekpleisters zijn onder andere zwemmen met dolfijnen en duiken
 • Heerlijk winkelen en eten in de hoofdstad Willemstad

Door gebruik te maken van de top 10 van Curaçao kun je de verschillende bezienswaardigheden en hotspots alvast bekijken. Je kunt vervolgens een handige lijst maken met de plekken en gebouwen die je wilt zien. Op de kaart kun je vervolgens een handige route maken zodat je veel kunt zien op dezelfde dag. je kunt aan de receptie van het hotel vragen of de route die je wilt maken logisch is. Wellicht zijn er wegwerkzaamheden of heeft hij of zij nog handige tips.

 


Top 10 bezienswaardigheden Curaçao:

 

1. Het hoogste punt beklimmen

Hoogste-punt-Bezienswaardigheden-Curaçao

Het hoogste punt van het eiland, de Christoffelberg, kun je beklimmen. De Christoffelberg hoort absoluut in de top 10 van bezienswaardigheden van dit eiland. Het is het meest handig om dit zo vroeg mogelijk te doen, omdat het anders te warm is. Wanneer je niet van de klim houdt, is het Christoffelpark ook zeker de moeite waard. Hier kun je je ook een dag vermaken.


2. Lokaal eten bij restaurant Karakter

Lokaal eten hoort ook zeker in de top 10 bezienswaardigheden. Vlakbij het plaatsje Punda kun je dit restaurant vinden. Het restaurant is gelegen aan zee bij het resort Oasis Coral Estate en ligt precies goed voor een sunset diner. Je kunt vanaf het terras de zon zien ondergaan. Romantiek ten top. Het restaurant is minder geschikt voor kinderen. Je treft hier dan ook vooral volwassenen aan. Naast dineren kun je er ook heerlijk lunchen en loungen.


3. Bezoek de struisvogels

Struisvogel-farm-Bezienswaardigheden-Curaçao

Wanneer je zelf een auto hebt, is het gemakkelijk om de Struisvogel Farm te bezoeken. Je kunt hier veel leren over struisvogels. De Struisvogel Farm is goed te combineren met Dinah Veeris en de Aloë Vera-plantage. Het is ook mogelijk om een ritje op een struisvogel te maken of om de vogels te voeren. Het zijn prachtige beesten die overigens de kop nooit echt in het zand steken.


4. De onderwaterwereld

 

De onderwaterwereld van Curaçao is één van de hotspots en staat terecht in deze top 10. Je zult verwonderd zijn door wat je onder water ziet. Vanaf het hotel kun je vaak een duiktocht maken met een boot. Je kunt dan één of twee plekken bezoeken waar je een X-aantal meters onderwater gaat. In veel gevallen gaat er een instructeur mee die de mooiste plekjes weet te vinden. Niet alleen vanaf de boot kun je de mooie koraalriffen bekijken. Ook de vele stranden bieden volop de mogelijkheid om de mooie onderwaterwereld van Curaçao te bekijken.


5. Zwemmen met dolfijnen

Zwemmen-met-dolfijnen-Bezienswaardigheden-Curaçao

In het Sea Aquarium kun je zwemmen met dolfijnen. Veel mensen noemen dit een zeer bijzondere ervaring en het staat bij veel mensen op de bucketlist. Ook op die van jou? Op Curaçao is het mogelijk. Je kunt er zwemmen, snorkelen en ook duiken tussen de dolfijnen. Het is absoluut een prachtige ervaring!


6. De hoofdstad Willemstad

Willemstad-Bezienswaardigheden-Curaçao

De hoofdstad Willemstad hoort absoluut in deze top 10. Willemstad bestaat uit het oudere Punda en het nieuwere Otrobanda. De twee delen worden verbonden door de iconische Pontjesbrug. Willemstad is een ideale stad om lekker rond te slenteren.


7. Authentieke strandjes

Grote-knip-strand-Bezienswaardigheden-Curaçao

 

Wanneer je wilt genieten van strandjes waar het toerisme zijn sporen nog niet heeft achtergelaten, moet je de Grote Knip en de Kleine Knip bezoeken. Helderblauw water en goudgeel zand: terecht een plekje in deze top 10. Trek gerust een dag uit om één of meerdere stranden te bekijken. Je zult al snel merken dat je de tijd snel bent vergeten.


8. Het ruige westen

West-kant-van-het-eiland-Bezienswaardigheden-Curaçao

Het westen van Curaçao is het meest ruig. Hier vind je de ongerepte natuur, maar ook het natuurpark Shete Boka. Het park heeft veel uitkijkpunten die stuk voor stuk de moeite waard zijn. Je kunt hier dan ook mooie foto’s maken.


9. Andere mooie strandjes

Mooie-stranden-Bezienswaardigheden-Curaçao

Het eiland staat bekend om de mooie strandjes. Eerder werden de Grote Knip en de Kleine Knip al genoemd in deze top 10, maar er zijn meer. Eén van die mooie strandjes is Porto Marie. Het is hier vrij rustig en je kunt hier goed snorkelen. Ook de strandjes Karakter en Cas Abou zijn de moeite waard.


10. Klein Curaçao

Klein-Curaçao-Bezienswaardigheden-Curaçao

We sluiten deze top 10 van bezienswaardigheden af met het onbewoonde eiland. De overtocht naar dit onbewoonde eiland kan vervelend zijn, maar het is zeer de moeite waard. Een schitterend zandstrand en een azuurblauwe zee. Klein Curaçao is absoluut één van de hotspots van dit eiland. De kans is groot dat je hier ook schildpadden tegenkomt. Deze leven hier en zullen dan ook rustig rondzwemmen tussen de andere zwemmers, duikers en snorkelaars!


 

Deze bestemmingen zijn ook leuk!

 • Aruba
 • Bonaire
 • Ibiza
 • Mallorca
 • Alle reizen