Top 10 bezienswaardigheden Tenerife

Waar op Tenerife bevinden zich de bezienswaardigheden en wat is er te doen? Het Canarische eiland Tenerife heeft vele bezienswaardigheden en hotspots. De mooiste en meest bezochte worden genoemd in de top 10 van Tenerife.

Het is voor velen een plek om een ontspannen vakantie te hebben en van de rust te genieten: de Canarische Eilanden. En één van de populairste gebieden, dat is het eiland Tenerife. In dit gebied lijkt het contrast centraal te staan: van ruige natuur tot charmante dorpjes. En dat levert een mooie top 10 aan bezienswaardigheden op.

 


Top 10 Tenerife

Het eiland Tenerife is het grootste eiland van de ‘Islas Canarias’ en bevindt zich ten westen van de kust van Marokko. Een bijzonder feitje van dit gebied is dat het, net als de buureilanden Gran Canaria en Fuerteventura, een vulkanische oorsprong heeft. Het gebied heeft hierdoor een ruig karakter, eveneens terug te zien in de top 10 bezienswaardigheden, waarbij de natuurgebieden, veelal bestaande uit rotsen en valleien, er een bijzondere vegetatie op na houden. Zo bevindt zich in het natuurpark Teide de grootste vulkaan op Tenerife en daarmee tevens de hoogste berg van het Spaanse land met een hoogte van 3.718 meter.

Populairste Bezienswaardigheden Tenerife

 

 • De mooiste plekjes van het eiland
 • Wat is er te doen?
 • Foto’s van de baaien en stranden zoals Costa Adeje, Puerto de la Cruz, Playa de las Américas of Los Cristianos

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. RIU PALACE TENRIFE
RIU Palace Tenerife

Bekijk hotel >>

2. BAHIA PRINCIPE FANTASIA (Dit moet je zien!!)

Bahia Principe Fantasia

Bekijk hotel >>

3. MELIA JARDINES DEL TEIDE
Melia Jardines del Teide

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Tenerife bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Excursies Curacao

 • Teide Masca tour
 • Privé eilandtour
 • Yacht cruise
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Tenerife

Maar, ook de hoofdstad Santa Cruz biedt vele bezienswaardigheden die uiteenlopen van parken en musea tot winkelstraten en gezellige Spaanse restaurants. In het centrum vind je bijzonder moderne architectuur die, qua stijl, lijnrecht tegenover het oude stadsgedeelte staat. Waar je bij het één spierwitte, futuristische vormen tegenkomt, schittert aan de andere zijde het aanzicht van oude huisjes aan idyllische pleintjes, eveneens te zien in de top 10 hotspots. Ook de haven van Santa Cruz heeft een zeer belangrijkste functie. Op het eiland is genoeg te beleven voor jong en oud. De bezienswaardigheden van Tenerife zorgen er dan ook al vele jaren voor dat het een populaire bestemming is en dat vele Nederlanders er hun vakantie vieren.

Vakantie Last Minute

 

Maar, Tenerife is meer dan de hoofdstad en natuurparken alleen. Zo biedt de top 10 bezienswaardigheden objecten met een bijzondere en historische geschiedenis. En veel van die geschiedenis heeft ook met de ontstaanswijze van mens en maatschappij op dit eiland te maken. Maar, ook de moderne tijd heeft een intrede op dit Canarische eiland gemaakt.

 

Bezienswaardigheden Tenerife:

 

 • Wat is er te doen op dit prachtige eiland?
 • Bezoek hotspots, zoals natuurpark Teide
 • Welke gebouwen moet je gezien hebben op Tenerife?
 • Heerlijk shoppen in de stad Santa Cruz

 


Top 10 bezienswaardigheden Tenerife:

Zo kan men 20e eeuwse kunst van Spaanse en internationale kunstenaars bekijken, maar ook de wateren bevaren met duiktochten waarbij je mogelijk dolfijnen of walvisachtigen kunt spotten. Van natuurliefhebbers tot cultuurspotters: de bezienswaardigheden op Tenerife bieden activiteiten en hotspots voor jong en oud. Maar, welke plek op Tenerife zou jij graag willen bezoeken? En, welke van de top 10 hotspots moet jij zeker gezien hebben?

1. Santa Cruz, hoofdstad Tenerife

Santa-Cruz-Bezienswaardigheden-Tenerife

De beginner van de top 10, de hoofdstad van Tenerife, is met haar bedrijvige gehalte, charmante uitstraling en vele bezienswaardigheden en faciliteiten, zoals winkels en horecagelegenheden, een plek bij uitstek. Zo beschikt Santa Cruz over bijzondere contrasten: waar je aan de ene zijde de meest moderne architectuur kunt vinden, heeft de tijd in het oude gedeelte van de stad even stilgestaan. De huisjes in diverse kleuren zijn hier rijkelijk gedecoreerd met houtsnijwerken en prachtige oude gevels.

 


2. Natuurpark Teide

Natuurpark-Teide-Bezienswaardigheden-Tenerife

De robuuste bergketens en valleien met exotische plantengroei behoort tot één van de mooiste hotspots op natuurgebied. Door middel van een kabelbaan kun je hoger de bergen op en vanaf daar de wandeling beginnen. Zo leven er tevens bijzondere diersoorten in dit natuurgebied van de top 10, waaronder lynxen, kanaries en hagedissen. Ook vind je hier de grootste vulkaan van het eiland.

 


3. Basílica de Candelaria

Basílica-de-Candelaria-Bezienswaardigheden-Tenerife

De bijzondere basiliek van Villa Mariana de Candelaria lijkt van buiten een serene rust uit te stralen. Het is vrij rustig en wit van opzet en is afgewerkt met beige tinten. Van binnen is het grotendeels wit en wordt het geheel opgesierd met kleurrijke muurschilderingen en gouden details.

 


4. Piramides van Güímar

Piramides-van-Güímar-Bezienswaardigheden-Tenerife

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden van de top 10 uit Tenerife zijn de piramides van Güímar. Ze zouden zijn ontstaan door boeren die, tijdens hun werk op het land, stenen verzamelden om deze vervolgens op te stapelen waardoor zich heuse piramides vormden.

 


5. Los Gigantes

Los-Gigantes-Bezienswaardigheden-Tenerife

Deze bijzondere badplaats staat vooral bekend om de enorme rotspartijen en robuuste bergen die de stad ommuren. Deze ‘gigantes’ maken het tot een majestueus en imposant gebied en behoren, vooral voor natuurliefhebbers, tot de echte hotspots van Tenerife.

 


6. Museo de la Naturaleza y el Hombre

Eén van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden uit de top 10 van Tenerife is dit archeologisch museum. De collecties bevatten de meest betekenisvolle vondsten; hierdoor is dit geheel het meest voorname museum op historisch gebied van de Canarische Eilanden. Voor jong en oud behoort het tot de absolute hotspots van dit gebied.

 


7. Palmetum Santa Cruz

Palmetum-Santa-Cruz-Bezienswaardigheden-Tenerife

Als je even toe bent aan een rustmomentje is dit charmante stadspark in de hoofdstad Santa Cruz een plek bij uitstek. Dit stukje natuur bestaat uit diverse wateren en wandelpaden en heeft een rijk kleurenpalet met diverse exotische planten en verschillende typen palmbomen. Voor rust- en natuurliefhebbers behoort het met recht tot de top 10 bezienswaardigheden van Tenerife.

 


8. Malpaís de Güímar

Malpaís-de-Güímar-Bezienswaardigheden-Tenerife

Dit natuurgebied behoort tot de ware hotspots voor natuurfanaten. Zo bestaat het geheel uit vulkaankegels en basaltachtige lavastromen die door vulkaanuitbarstingen gevormd zijn. Door deze ondergrond is er ook een speciale vegetatie ontstaan op Tenerife. Zo kom je in dit reservaat ook talloze cactussen tegen.

 


9. Museo de Arte Contemporáneo

Wanneer je een fanatiek kunstliefhebber bent, behoort dit moderne kunstmuseum in het top 10 rijtje van beste bezienswaardigheden op Tenerife. Het is gericht op kunst uit de 20e eeuw en heeft grootse collecties van Spaanse en internationale kunstenaars. Het museum bevindt zich in Puerto de la Cruz.

 


10. Jardín Victoria

Jardín-Victoria-Bezienswaardigheden-Tenerife

De laatste uit de top 10 bezienswaardigheden van Tenerife is deze flamboyante botanische tuin, gelegen in La Orotava. Het tuinlandschap wisselt zich af met glasvlakten, heggetjes, fonteinen en wandelpaden en laten je tot ver over de stad kijken. Deze hoger gelegen tuin geeft daarnaast een panoramisch zicht over de azuurblauwe zee.

Deze top 10 bezienswaardigheden van het eiland laten de prachtige contrasten zien die Tenerife te bieden heeft. Van rurale piramides en majestueuze bergketens tot charmante stadsparken en lieflijke dorpjes: het kleurenpalet van dit eiland is meer dan divers te noemen. Tevens kun je, in musea, prachtige collecties en vondsten bekijken die aantonen hoe waardevol de Canarische Eilanden daadwerkelijk zijn. Ben jij ook benieuwd geraakt naar al het moois dat dit Spaanse eiland te bieden heeft? Dan zijn deze top 10 hotspots een bezichtiging meer dan waard.