Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

Wat is er te doen op Lanzarote? Bekijk hieronder op tui.nl de top 10 hotspots en bezienswaardigheden! Bekijk de best bezochte trekpleisters van het eiland.

Het eiland Lanzarote is een vulkanisch eiland dat een uitgebreide fauna heeft maar het eiland is wat minder begroeid met bossen en planten. De hoofdstad van Lanzarote is Arrecife. Lanzarote behoort tot de Canarische eilanden en valt onder de provincie Las Palmas en heeft een lengte van ongeveer 60 kilometer en het eiland is zo’n 20 kilometer breed.

 


Top 10 Lanzarote

Het eiland heeft tientallen top 10 bezienswaardigheden, de één nog interessanter dan de andere. In het zuidwesten van Lanzarote ligt het grootste zoutwinningsgebied van de regio, Salinas de Janubio. De verschillende plaatsen van het eiland bieden vele mooie bezienswaardigheden en hotspots. De grote plaatsen kun je hieronder bekijken. Je ziet zo eenvoudig en snel welke hotspots er in een bepaalde plaats te vinden zijn.

Populairste Bezienswaardigheden Lanzarote

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Puerto del Carmen, Playa Blanca, Costa Tequise, Yaiza of Arrecife

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. H10 RUBICON PALACE
H10 Rubicon PalaceBekijk hotel >>
2. LA CALA SUITES (Dit moet je zien!!)

La Cala Suites

Bekijk hotel >>

3. PRINCESA YAIZA SUITE HOTEL RESORT
Princesa Yaiza Suite Hotel ResortBekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Lanzarote bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Lanzarote

 • Wijn excursies
 • Vulkaantochten
 • Eilandtour
 • Dromedaris rit

 


Top 10 hotspots Lanzarote

Sinds 1964 heeft men een ontziltingsinstallatie in gebruik genomen waardoor vers drinkwater niet meer aangevoerd hoeft te worden met schepen. Voor de plaatselijke bevolking is werken in het toerisme erg belangrijk, aangezien er op Lanzarote bijna geen landbouwwerk te vinden is. Dit komt door het droge klimaat. Lanzarote heeft ongeveer 150.000 inwoners. De locals zijn zeer vriendelijk en gastvrij. Wat is er te doen in Lanzarote? Je vindt op het eiland prachtige stranden zoals Puerto del Carmen in het zuid-oosten, de Playa Blanca in het zuiden en Costa Teguise in het oosten van Lanzarote.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Lanzarote:

 • Wat is er te doen op Lanzarote?
 • Waar bevinden zich de hotspots en bezienswaardigheden
 • Plan een bezoekje aan het Guinate Tropisch Park en Pinguïn Paradijs
 • Winkelen en eten in de hoofdstad Arrecife

 

Stuk voor stuk prachtige top 10 stranden waar veel restaurantjes (met hotspots) en gezellige beach-bars aanwezig zijn. Ook zijn er legio mogelijkheden om diverse top 10 sporten te beoefenen, zoals surfen, golfen, parapente en kitesurfen. En natuurlijk kun je er uitstekend duiken en snorkelen. Je vindt prachtige goudgele stranden in het zuiden van het eiland, de Papagayo.
Het klimaat is prettig warm en droog. De passaatwinden waaien er constant, waardoor je het eigenlijk nooit te warm hebt. Perfect strandweer dus! Zo kun je de verschillende bezienswaardigheden bekijken zonder last te hebben van extreme hitte of regenbuien. Het is een ideale vakantiebestemming voor jong en oud.

 


Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote:

 

1. Famara Beach

Famara beach - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

Famara beach is een ideale plek voor kitesurfen, parapente en voor enthousiaste surfers. Omdat de passaatwinden daar flink waaien zijn er geweldige golven waarop het goed surfen is! De stranden zijn redelijk rustig. Bij het strand vind je hét surfdorp Caleta de Famara. Wat is er te doen in Caleta de Famara?
Hier kom je de vele surf-winkeltjes tegen waar je surf-gear kunt kopen, huren of laten repareren en nakijken.

 


2. Guinate Tropisch Park en Pinguïn Paradijs

Guinate Tropisch Park en Pinguïn Paradijs - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

In dit prachtige tropische park worden ongeveer 150 verschillende soorten dieren verzorgd. Het park is tevens een opvang voor gewonde of zieke dieren. Er is iedere dag een enige pappagaaien-show, waarna de bezoekers onder begeleiding van het personeel mogen helpen de pinguïns en de otters te voeren.

 


3. Cueva de los Verdes

Cueva de los Verdes - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

Dit natuurwonder is een tunnel die ontstaan is in vroegere tijden na een vulkaanuitbarsting van de Volcán de la Corona. Het is dus een tunnel waarin je de binnenkant van lava kunt bekijken. Vroeger is deze tunnel gebruikt als verstop-plaats voor de bewoners, omdat piraten op rooftocht naar Lanzarote kwamen in de 17de eeuw.

 


4. Dolfijnen spotten

Dolfijnen spotten - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

Maak een mini-cruise dolfijnen-spotten. Een van de leukste bezienswaardigheden voor dierenliefhebbers is het spotten van dolfijnen. Je kunt vanaf Lanzarote een boot inclusief kapitein huren(hotspots aan boord!) en heerlijk gaan varen en genieten van de vele dolfijnen die even gedag komen zeggen!

 


5. Muséo Atlántico

Dit onderwatermuseum is absoluut een unicum! Alle kunst en beelden van mensen staan hier onder water. Wat is er te doen in dit museum? Je kunt hier met een boot naartoe en dan al snorkelend of in duikersuitrusting van dit onderwatermuseum gaan genieten. Erg fascinerend!

 


6. Castillo de San José

Castillo de San José - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

In dit 18de-eeuwse kasteel is een prachtig museum geopend in 1974 door de beroemde kunstenaar César Manrique. In dit voormalige kasteel is niet alleen een museum gevestigd, maar ook een luxe restaurant van waaruit je een panoramisch uitzicht hebt over zee. Ook is er een grote concertzaal aanwezig waar vaak muziekvoorstellingen gegeven worden.

 


7. Rancho Texas Park

Rancho Texas Park - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

Het Rancho Texas Park is een enige dierentuin (waar een witte tijger woont!) met een unieke toevoeging; er zijn zwembaden met waterattracties bij, de Corral del Agua en voor de kinderen zijn er diverse attracties zoals pony-rijden, kanovaren en op speurtocht gaan naar ‘goud’ in een nagebootst Indiaans dorp. Verschillende restaurants zijn aanwezig, met hotspots.

 


8. De cactustuinen van Guatiza

Cactustuinen van Guatiza - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

Wat een bijzondere collectie van uit de hele wereld bij elkaar gebrachte cactussen! In alle kleuren bloeiend, grote en kleine cactussen mooi geplant en in overzichtelijke terrassen geplaatst, sommige soorten in het bijbehorende park. De wandeling erdoorheen op zich is al erg leuk.
De kunstenaar César Manrique heeft een enorme ijzeren cactus gemaakt voor bij de ingang. Er is een eetgelegenheid voor wat simpele snacks aanwezig.

 


9. Het Nationaal Park Timanfaya

Het Nationaal Park Timanfaya - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

Wat is er te doen in Timanfaya? In dit beschermde natuurpark kun je tot aan het aanwezige restaurant El Diabolo met een auto komen. Hierna mag je met touring-busjes mee die door het vulkaanlandschap rijden. Je moet wel in de bus blijven. Je bezichtigt een groot aantal kraters en vulkaankegels tijdens deze busrit.

 


10. Playa Blanca

Playa Blanca - Top 10 bezienswaardigheden Lanzarote

Op het zuidelijkste puntje van Lanzarote ligt het havenplaatsje Playa Blanca. Een heerlijk dorp met een superleuke, autovrije wandelboulevard waar je tientallen souvenirwinkels en vele restaurants aantreft. Hotspots zijn volop aanwezig in de vele horeca-gelegenheden en het eten wordt bereid met verse ingrediënten.
Het strand is fenomenaal, ligstoelen en parasols zijn te huur en vanaf het goudgele zandstrand duik je zo het kristalheldere water in! Je kan er surfen, kitesurfen en met de bananenboot kan je lekker achter een boot aan getrokken worden door het water.