Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Wat is er te doen in Cuba? Bekijk de toeristische trekpleisters, de bezienswaardigheden en hotspots op tui.nl en hieronder in de top 10 van Cuba!

De Republiek Cuba bevindt zich in het Caribisch Gebied en grenst aan de Golf van Mexico en de Atlantische Oceaan in het noorden van het land. De Caribische Zee is in het zuiden van Cuba. Wat is er te doen in het mooie Cuba? Er is dus genoeg strandplezier te beleven in het prachtige Cuba. Er bevinden zich vele top 10 beschermde natuurgebieden in Cuba waarheen interessante excursies gemaakt kunnen worden met perfect Engels sprekende gidsen. De diersoorten die er leven en de fantastisch mooie tropische vegetatie zijn een ware lust voor het oog.

 


Top 10 Cuba

De Cubanen zijn gepassioneerde salsa-muziek liefhebbers. Dit zul je tijdens de reis dan ook zeker merken. Je kunt dus ergens in een bar of op een terras (waarvan sommigen hotspots hebben) iets drinken, en dan ineens verandert de hele plek in een muziekfeest met het opzwepende Cubaanse salsa-ritme. Mensen springen spontaan op en beginnen te zingen en te dansen. Aangezien de Cubanen het jarenlang niet al te breed hebben gehad, waren ze extreem zuinig op hun oude auto’s. Dit waren ooit prachtige Amerikaanse wagens en dat zijn ze eigenlijk nog steeds.

Populairste Bezienswaardigheden Cuba

 

 • De mooiste plekjes snel ontdekt!
 • Foto’s ter inspiratie
 • Bekijk de leuke steden zoals Varadero, Havana, Playa Esmeralda of Guardalavaca

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. GRAND MEMORIES VARADERO CUBA
Grand Memories Varadero Cuba

Bekijk hotel >>

2. IBEROSTAR VARADERO (Dit moet je zien!!)

Iberostar Varadero

Bekijk hotel >>

3. MELIA LAS AMERICAS RESORT
Melia Las Americas Resort Cuba

Bekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Cuba bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Cuba

 • Suikertocht per stoomtrein
 • Sigaren maken
 • De echte Cubaanse auto’s
 • Stad excursie

 


Top 10 hotspots Cuba

Er werden nieuwe motoren in de auto’s geplaatst en ze werden keurig onderhouden. Je komt in Cuba dus nog steeds die prachtige oude Amerikaanse auto’s tegen op straat. De bevolking van Cuba is erg vriendelijk tegen toeristen. De prijzen van eten en taxivervoer zijn redelijk. De Cubanen zelf eten bijna dagelijks een bonenschotel met rijst. Gelukkig kun je als toerist ook genieten van andere heerlijke top 10 maaltijden. ‘Camarones Enchiladas’ (garnalen in kruidige tomatensaus) en fantastisch gekookte kreeft met een heerlijk sausje.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Cuba:

 • Wat is er te doen in Cuba?
 • Waar staat dit land bekend om?
 • Neem een kijkje in het bekende Cayo Largo del Sur of El Capitolio
 • Winkelen en eten in de hoofdstad Kralendijk

 

Er zijn tegenwoordig veel thuisrestaurantjes (paladares), waar het eten met veel smaak bereid wordt. Deze paladares rijzen tegenwoordig als paddestoelen uit grond omhoog. Enkele van de mooiste top 10 stranden in Cuba tref je aan in Cayo Largo del Sur en Playo Ancun. De goudgele zandstranden vormen een magnifiek beeld in combinatie met de helderblauwe luchten, de wuivende palmen en het turkoois-groene water. Het is alsof je in een ansichtkaart staat! De Cubaanse cultuur is er één van muziek en genieten van het leven. Veel bezienswaardigheden te bekijken dus! Om je een beetje wegwijs te maken tref je hieronder een top 10 bezienswaardigheden lijstje aan. Het is veel leuker om goed voorbereid op vakantie te gaan.

 


Top 10 bezienswaardigheden Cuba:

 

1. Cayo Largo del Sur

Cayo Largo del Sur - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Wat is er te doen in Cayo Largo del Sur? Dit strand heeft heerlijk zacht wit zand en een mooi uitzicht op zee. Je kunt hier snorkelen en duiken en als het seizoen aanbreekt waarin de schildpadden hun eieren moeten leggen, komen ze met duizenden tegelijk het strand op om daar hun eieren te leggen. Fascinerend om te zien!

 


2. De Vallei van Viñales

De Vallei van Viñales - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

In dit bijzondere beschermde natuurgebied tref je kalksteenformaties aan die kegelvormig zijn. Ze zijn begroeid met bomen en struiken. Erg apart om te zien. In deze vallei worden ook de wereldberoemde Cubaanse sigaren gemaakt, de beste ter wereld!

 


3. Santiago de Cuba

Santiago de Cuba - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Wat is er te doen in het fascinerende Santiago de Cuba? In deze bruisende stad (met een redelijk aantal hotspots) wordt in juli het jaarlijkse carnaval groots gevierd. Fantastisch om te zien en om zelf mee te doen! Ook vind je hier het Aquarium Baconao, een aquarium dat de moeite van het bezichtigen waard is.

 


4. El Capitolio

El Capitolio - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Dit gebouw, dat in dezelfde Renaissance-stijl is gebouwd als het Capitool in Amerika was vroeger het regeringsgebouw van de Cubaanse regering. Tegenwoordig is hier een wetenschappelijke academie gevestigd. Het gebouw is gedeeltelijk toegankelijk voor toeristen en een bezichtiging waard.

 


5. Havana Cathedral

Havana Cathedral - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Deze indrukwekkende kathedraal is gebouwd in een barok-stijl. Het is een Rooms-katholieke kathedraal (één van de 7 rooms-katholieke kerken op Cuba) en heeft veel mooie ornamenten en gebrandschilderde ramen. Hij staat op ‘de Plaza de Cathedral’ recht tegenover het oude stadscentrum van Havana-stad.

 


6. Toppes de Collantes

Toppes de Collantes - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Wat is er te doen in Toppes de Collantes? In dit mooie natuurgebied kun je fijn wandelen in de schaduw van de bomen. Je gids neemt je mee naar een meertje aan het eind van de wandeling, waar een mooie waterval in uitkomt. Daar kun je zwemmen en genieten van de koelte van het heldere water. Een paar goede wandelschoenen zijn geen overbodige luxe! Neem ook een fles water mee.

 


7. Ciénaga de Zapata

Ciénaga de Zapata - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Dit top 10 natuurgebied in het westen Cuba, belooft een spannende excursie. Het betreft hier een biosfeer-reservaat; ‘Ciénaga de Zapata’, wat zoveel betekent als het Zapata-moeras. Hier vind je duizenden planten- en dierensoorten, waarvan de gevaarlijkste de verschillende reptielen en enorme krokodillen zijn.

 


8. Guanahacabibes Peninsula

Guanahacabibes Peninsula - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Dit prachtige natuurgebied is uitgeroepen door de Unesco als beschermd biosfeer-reservaat. Wat een veelheid zie je daar aan planten en dieren! Ook onder water leven de prachtigste vissen.
Dit reservaat is gelegen in het westen Cuba. Je ziet er ook bijzondere vogels zoals de Amazone papegaaien en Cubaanse trogons. Ook de kolibries kan je hier in aktie zien, echt zo mooi!

 


9. Acuario Nacional de Cuba

Wat is er te doen in dit aquarium? Dit aquarium is in het bijzonder een leuke onderneming voor gezinnen met kinderen, omdat er een grote verscheidenheid aan vissen en zeedieren te zien is. Ook de spetterende dolfijnenshow is een leuke afsluiting van de dag. Het personeel dat er werkt is erg vriendelijk en geeft veel informatie over de dieren.

 


10. Cayo Levisa

Cayo Levisa - Top 10 bezienswaardigheden Cuba

Dit geweldig mooie strand is een absolute must om te bezoeken. Heerlijk zand, turkoois water dat zo helder is dat je bij het snorkelen meters ver kunt kijken.
Cayo Levisa is één van die nog heerlijk rustige stranden op een piepklein eilandje bij de kust van Cuba. Gewoon lekker zonnen, zwemmen en snorkelen en genieten van de heerlijk zeewind en het warme weer.