Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Waar zijn de bezienswaardigheden en hotspots in Mexico? Bekijk de populaire trekpleisters die je gezien moet hebben op tui.nl en hieronder in de top 10!

 

Mexico, officieel De Verenigde Mexicaanse Staten geheten, is het tweede grootste land van Zuid-Amerika. Wat is er te doen in Mexico? De betoverend mooie stranden met hun wuivende palmbomen en de strakke blauwe lucht erboven en de vele bezienswaardigheden in Mexico zorgen ervoor dat er ieder jaar miljoenen toeristen naar Mexico komen. De boeiende cultuur van dit mooie land is een aparte combinatie van de Spaanse/Mexicaanse cultuur en de inheemse Indiaanse culturen.

 


Top 10 Mexico

Een erg interessante en veelzijdige combinatie, die veel boeiende top 10 bezienswaardigheden oplevert. Denk hierbij aan de monumenten en ruïnes die de Maya’s hebben achtergelaten, zoals Chichén Itzá. Mexico is zo’n groot land, dat je er met gemak een maand in rond kan rijden en dan nog lang niet alles hebt gezien.

Populairste Bezienswaardigheden Mexico

 

 • De leukste plekjes van het land
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je in Mexico allemaal doen?
 • De mooiste omgevingen zoals Playa del Carmen, Cancun, Riviera Maya of Nuevo Vallarta

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Tip: Bekijk hotel 2 eens, dit is extreem luxe!

1. RIU CARIBE CANCUN, MEXICO
RIU Caribe Mexico
2. RIU PALACE PENINSULA (Dit moet je zien!!)

RIU Palace Peninsula

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je in Mexico bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Mexico

 • Snorkelen in de grotten
 • Snorkeltocht tussen de vissen
 • Bijzondere excursies door de natuur
 • Oude kastelen bekijken

 


De uitgebreide flora en fauna van Mexico biedt zoveel bekijks! Maar ook de top 10 Nationale Parken en beschermde natuurreservaten doen niet voor elkaar onder. De schildpadden die er jaarlijks hun eieren op de stranden komen leggen, de roze flamenco’s en de biosfeer-reservaten waar allerlei reptielen en krokodillen leven. Het Mexicaanse volk heeft verscheidene muzikale tradities, waarvan één genre de ‘Ranchera’ is. Deze Ranchera wordt gespeeld (vaak op straat) door de mariachi’s. Als zij komen spelen ontstaat er meteen een erg gezellige sfeer!

Top 10 hotspots Mexico

Wat ook wel leuk is om te vermelden is dat er een speciaal museum is in Mérida voor Indiaanse muziek; Het museum van het Yucateekse lied. De economie in Mexico gaat steeds een stapje vooruit. Het land heeft oliemijnen, goud- en zilvermijnen en een enorme olieproductie. Maar de lokale bevolking is voor een belangrijk deel werkzaam in de toeristenindustrie.

De belangrijkste toeristencentra zijn: Cozumel, Playa del Carmen en Cancun. Wat is er te doen in deze plaatsen? Hier vind je de mooiste stranden en ook tref je daar een bruisend nachtleven (hotspots ruim aanwezig) aan. Bij het strandplezier horen natuurlijk ook alle watersporten die je daar kan beoefenen, zoals surfen, kitesurfen, duiken en snorkelen.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Mexico:

 • Wat is er te doen in Mexico?
 • Waar zijn de hotspots en bezienswaardigheden?
 • Geniet van de vulkaan Popocatépetl of de Sian Ka’an Biosfeer-reservaat
 • Maak een rondrit door de hoofdstad en bekijk de mooiste plekjes.

 

De keuken van Mexico is gezond en gevarieerd. Zo maken ze heerlijke taco’s, tortilla’s en guacemolo. En wist je dat de Mexicanen vaker warme chocolademelk drinken dan koffie?
Het klimaat in Mexico is een prettig warm klimaat, maar in de zomermaanden regent het er erg veel en soms ontstaan er tornado’s in de zomer. Hieronder tref je een top 10 bezienswaardigheden lijst aan met de leukste locaties in Mexico.

 


Top 10 bezienswaardigheden Mexico:

 

1. Een tour door Mexico-Stad

Tour door Mexico stad - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Mexico-Stad is een enorm grote stad, een extreem grote Metropool. Er wonen bijna 125 miljoen deze stad! Wat is er te doen in deze enorme stad?
Huur de diensten van een gids in, en die zal je de stad laten zien. Hij neemt je o.a. mee naar het Garibaldi Plein, waar de mariachi’s muziek maken en waar je wat kunt eten of drinken in één van de vele top 10 horecagelegenheden (met hotspots) daar.

 


2. Playa del Carmen

Playa del Carmen - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Deze super-populaire badplaats is een enorme toeristische trekpleister. De mooiste wandelboulevard van Playa del Carmen is de ‘Quinta Avenida’. Hier mogen geen auto’s rijden en is het dus veilig om te wandelen. De vele restaurantjes (waarvan velen met hotspots) en winkels maken de wandeling extra aantrekkelijk. ’s Avonds zitten er vaak artiesten die tekeningen maken of andere kunstproducten.

 


3. De vulkaan Popocatépetl

De vulkaan Popocatépetl - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Deze nog werkende vulkaan is goed te beklimmen, maar omdat de vulkaanas vroeg in de ochtend veel steviger is dan later op de dag, wordt aangeraden om ’s ochtends vroeg om 03:00 uur al te beginnen met de klim, zodat het lopen gemakkelijker gaat. Boven aangekomen heb je een fantastisch uitzicht!

 


4. Six Flags México

Pretpark Six Flags - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Beleef een heerlijk enerverende dag in Six Flags Mexico. Alles is aanwezig voor ieders plezier. Achtbanen en wildwaterbanen, lekker eten in de aanwezige restaurantjes (met hotspots) en gezellige terrassen om wat te drinken. Leuk voor zowel groot als klein!

 


5. Sian Ka’an Biosfeer-reservaat

Sian Ka'an Biosfeer-reservaat - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Regel een excursie en ga dit fascinerende natuurreservaat bekijken. Je vind er schildpadden (hele grote!) en je kunt de dolfijnen zien zwemmen, maar ook zijn daar flamenco’s en levensgrote krokodillen! Je mag er in andere wateren snorkelen. Ga daarna gezellig vis en kreeft eten in de aanwezige restaurants (hotspots beschikbaar).

 


6. Het Paleis voor Schone Kunsten (Palacio de Bellas Artes)

Het Paleis voor Schone Kunsten - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Dit bijzonder mooie gebouw gaat al heel wat jaren mee. Het is een weelderig paleis dat met veel Art Deco-stijl elementen is gebouwd. Van binnen tref je veel wit Italiaans Marmer aan. Er is een verdieping met oude en hedendaagse kunst, maar er bevindt zich boven een Architectuur Museum als afdeling van het geheel.

 


7. Xcaret Park

Xcaret Park - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Een dagtrip naar dit beroemde park belooft een plezierige en spannende dag. Je kunt er je spullen kwijt in goed afgesloten lockers. En dan kan de pret beginnen! Onderwater wandelen met een helm op, zwemmen in onderwatergrotten en alle dieren bezichtigen die daar leven. En er is een enorm buffet waar je van alles kan eten; Sushi, Pizza of Mexicaans eten. En na het eten wordt er een voorstelling gegeven. Plezier voor groot en klein!

 


8. Chizén Itzá

Chichén Itzá was vroeger een hele stad waar de Maya’s hebben geleefd en gewoond. Wat je daar nu aantreft is de piramide zelf, maar ook verblijven van de krijgers, een nonnenklooster en nog meer gebouwen die het waard zijn om te bezichtigen. De ruïnes zijn zo mooi gerestaureerd, dat je bijna verwacht om de hoek een Maya krijger tegen te komen.

 


9. Tulum

Tulum - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Wat is er te doen in Tulum? Tulum heeft een strand dat zo mooi is, dat je eigenlijk nergens meer naar toe wilt. Het stralende parelwitte zand dat heerlijk zacht aanvoelt, de groenblauwe zee en de helderblauwe luchten completeren elkaar. In Tulum vind je veel goed verzorgde restaurantjes waar je lekker en gezond kan eten en drinken. Geniet hier van zwemmen en snorkelen en zonnen, je dag kan niet meer stuk!

 


10. Puerto Escondido

Puerto Escondido - Top 10 bezienswaardigheden Mexico

Dit is een strand waar de hoge golven van de Stille Oceaan zorgen voor veel surfplezier. En het mooie witte strand is de ideale plek om te zonnebaden en te genieten van de zee en het adembenemende uitzicht. Ook hier staan enorme parasols om even uit de zon te gaan, mocht je dat willen. Eetgelegenheden en beach-bars zijn er plenty aanwezig.