Top 10 bezienswaardigheden Kroatië

Kroatië heeft vele mooie maar ook onbekende bezienswaardigheden. Wat is er te doen in Kroatië? Bekijk hieronder de top 10 mooiste bezienswaardigheden van het land.

 

Een van populaire top 10 vakantiebestemmingen in Europa is Kroatië. Met de mooie natuurparken en nationale parken is het een droomland voor de natuurliefhebbers onder ons. Bergen, azuurblauwe meren en uitgestrekte bossen. Voor iedereen die van boswandelingen of boottochten houdt. Het land is rijk aan oude ruïnes en middeleeuwse kastelen. Zagreb is de hoofdstad van Kroatië en ook daar vind je genoeg te doen.

 


Top 10 Kroatië

De republiek ligt in Zuid-Europa en grenst in het westen aan de Adriatische Zee. Sinds 25 juni 1991 is Kroatië een onafhankelijke republiek geworden na de afsplitsing van het toenmalige Joegoslavië. Andere interessante steden in Kroatië zijn Split, Osijek en Rijeka. De munteenheid is de Kuna. Aangezien Kroatië niet in de EU zit en het geen Schengenland is, heeft het geen Euro als betaalmiddel. Je treft in Kroatië in het noorden uitgestrekte graslanden en meren aan.

Populairste Bezienswaardigheden Kroatië

 • Ontdek de mooiste plekjes
 • Foto’s van steden en bezienswaardigheden
 • Wat is er te doen?
 • Bijzondere uitjes

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. LONE HOTEL ISTRIË
Lone hotel IstriëBekijk hotel >>
2. MELIÁ CORAL FOR PLAVA LAGUNA (Dit moet je zien!!)

Meliá Coral for Plava Laguna

Bekijk hotel >>

3. LE MERIDIEN LAV
Le Meridien LavBekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Kroatië bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Kroatië

 • Dubrovnik bezoeken
 • Bezoek Venetië
 • Boottocht door Kotor
 • Toch door Istrië

 


Top 10 hotspots Kroatië

In de Dinarische Alpen bij Lika zijn de dichte bossen. Langs het land loopt de rotsachtige kustlijn in Istrië en Dalmatië. Je vindt er prachtige Nationale Parken en Natuurparken. Het land heeft langs de kust een heerlijk mediterraan klimaat. Er wonen ongeveer 5 miljoen Kroaten in het land. Door de politieke toestanden in de negentiger jaren hebben er veel verschuivingen onder de bevolking plaatsgevonden en zijn bijvoorbeeld veel Serviërs weggetrokken naar buurlanden.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Kroatië:

 • Wat is er te doen in Kroatië?
 • Wat maakt het land zo bijzonder? Bekijk de hotspots!
 • Bezoek Istrië, de Blauwe Grot of de Kvarner Baai
 • Winkelen en eten in de steden Zagreb of Ljubljana
 • Onder andere stads-tours met gids zijn aanbevolen.

 

Wat is er te doen in Kroatië? Hieronder zie je een lijst met de top 10 bezienswaardigheden die je absoluut zou moeten doen als je naar Kroatië op vakantie gaat. De leuke souvenirwinkels verkopen allerlei aparte producten, en de bediening in de restaurants en winkels is uitstekend. Het is een beleefd volk en ze zijn zeer gastvrij. Niet voor niets is Kroatië een steeds populairdere vakantiebestemming.

Populaire plekken:

 • Brac
 • Istrië

 


Top 10 bezienswaardigheden Kroatië:

Kroatië is het vakantieland bij uitstek en is zeker geschikt voor zowel familie vakanties als voor vrijgezellen. Je vindt daar voor elk wat wils! In de grote steden is het uitgaansleven bruisend en gezellig. Er zijn daar overdag monumenten te bewonderen en leuke wandelingen te maken door de stad zelf of door de mooie parken die de steden daar rijk zijn.

 

1. Zagreb

Zagreb - bezienswaardigheden Kroatië

 

Laten we maar beginnen in Zagreb, de hoofdstad van de republiek Kroatië. Wat is er te doen in Zagreb? Een stad waar je kunt genieten van de natuur en het stadsleven. In de restaurants zijn hotspots, in de bars vind je hotspots en zelfs in de cafeetjes zijn hotspots aanwezig. Top 10 rondleidingen zijn beschikbaar in verschillende talen. Ze brengen je naar mooie kerken en monumenten.

 


2. Heuvels bij Zagreb

Heuvels bij Zagreb - Bezienswaardigheden Kroatië

De heuvels bij Zagreb. Wat is er te doen in deze heuvels? In dit natuurgebied kun je naar hartenlust wandelen, zwemmen en er zijn forelrivieren. Een sportvisser kan hier zeker ook zijn plezier beleven. Tevens tref je hier in de heuvels oude ruïnes aan die het bezichtigen waard zijn! Uiteraard is de horeca hier ook uitgebreid aanwezig, met hotspots tot je beschikking.

 


3. Meren van Krka

Meren van Krka - bezienswaardigheden Kroatië

De meren van Krka. De meren van Krka in Kroatië bevinden zich in het prachtige park vol met top 10 bezienswaardigheden in het Nationaal Park Krka. Wat is er te doen in dit Park? Langs de meren lopen houtpaden waar je heerlijk kunt wandelen en genieten van de wonderschone watervallen daar. Een waterval is bijzonder mooi, dat is de Klifwaterval. Spectaculair om te zien!

 


4. Istrië

Istrië - Bezienswaardigheden Kroatië

Istrië is een van de grootste schiereilanden in de Adriatische Zee en het is gedeeltelijk van Italië, Slovenië en Kroatië. Het grootste stuk van Istrië behoort echter toe aan Kroatië. De prachtige natuur en diverse beschermde natuurgebieden (o.a. Kamenjak) zijn geliefd bij de toeristen. De grotten van Beredine en het Limski-Kanaal zijn populaire bezienswaardigheden.

 


5. Kvarner baai

Kvarner baai - bezienswaardigheden Kroatië

De Kvarner Baai in het Noorden van de Adriatische Zee. Adembenemend mooi! Het felblauwe water en de witte huisjes die aan het water staan. Campings en hotelletjes zijn ruim aanwezig. Eenmaal aangekomen duik je het heldere water in en kan je genieten van de warme zon. De eilanden die vlakbij liggen zijn een bezoekje waard.

 


6. Boottocht

Boottochten - bezienswaardigheden Kroatië

Een dagje op een boot toeren met een schipper. Dit is een superleuke dagtrip. Wat is er te doen in dit gebied? Je wordt naar verschillende eilanden groot en klein gebracht, waar je dan even van boord gaat en rustig kan rondwandelen en kijken op de diverse eilanden. Een beetje winkelen of wat eten of drinken, onvergetelijk!

 


7. Dubrovnik (opname locatie Games of Thrones)

Bezienswaardigheden-Kroatie-Dubrovnik

Ken je de serie Games of Thrones?  De stad Dubrovnik is het toneel geweest voor een groot gedeelte van de opnames van deze serie. In één klap was de stad daarmee enorm bekend en steeg het aantal toeristen sterk. Wie de serie kent zal in de stad diverse bekende scenes kunnen herkennen. Zo is het fort waar ooit oorlog werd gevoerd tegen Venetië het toneel geweest voor de opname van aflevering 6 van het tweede seizoen. Het is zeker de moeite waard om deze stad te bezoeken. TV zender HBO heeft niet voor niets deze fotogenieke stad uitgekozen om de opnames te maken. Welke scenes kun jij in deze stad herkennen?

 


8. De Kathedraal van de Hemelvaart van de Heilige Maag Maria

De Kathedraal van de Hemelvaart van de Heilige Maag Maria - bezienswaardigheden Kroatië

Deze voornamelijk gotische kathedraal is het hoogste gebouw in Kroatië. Hij is vanuit bijna de hele stad te zien, omdat de spitstorens van de kathedraal 108 meter hoog zijn.
De kathedraal is in juni 2011 door paus Benedictus XVI bezocht. Tevens staat de kathedraal afgebeeld op het 1000 Kuna geldbiljet. Binnen vind je prachtige schilderingen en glas-in-lood ramen in felle kleuren. Ook veel beelden en Rooms-Katholieke ornamenten.

 


9. De Blauwe Grot op het eiland Biševo

De Blauwe Grot op het eiland Biševo - Bezienswaardigheden Kroatië

Deze grot bezoek je met een boot. Als je daar eenmaal binnen bent beneemt haar schoonheid je de adem! Door het binnen-schijnende zonlicht kleurt de hele grot azuurblauw. Het eiland Budikovac ernaast is een waar onderwaterparadijs. Daar snorkelend of met een glass-bottom boot varend zie je de mooist gekleurde vissen en koralen. Hierna kan je heerlijk gaan eten in de baai Palmizana.

 


10. Het Kornati National Park

Het Kornati National Park - bezienswaardigheden Kroatië

In dit prachtige natuurgebied dat uit verschillende eilanden bestaat kom je per boot aan. Het Kornati Nationale Park ligt in de Adriatische Zee. Een prachtige omgeving dus. De bevolking viert daar op de eerste zondag van de maand juli een katholieke feestdag van de Madonna van Tarca. Verschillende festiviteiten vinden er op die zondag plaats.
Je kan hier vergunningen kopen om te mogen vissen, maar het snorkelen en duiken zijn gratis. De zon is hier fel in de zomer. Draag dus een hoedje als bescherming.