Top 10 bezienswaardigheden Kos

Wat is er te doen op Kos en waar bevinden zich de bezienswaardigheden? Deze twee vragen worden vaak gesteld voordat men een vakantie boekt naar dit populaire eiland. Op deze pagina kun je de bezienswaardigheden en hotspots bekijken in een handige top 10.

 

Het eiland Kos is een behoorlijk groot eiland in de Egeïsche Zee en het maakt deel uit van de Dodekanesos (de 12 eilanden). De hoofdstad van het eiland heet Kos-Stad. Maar er zijn ook vele pittoreske dorpjes. De top 10 bezienswaardigheden van Kos laat zien waar jij zeker een bezoekje aan moet brengen.

 


Top 10 Kos

Het eiland ligt dicht bij de Turkse kust. Als je aankomt in Kos Stad zie je meteen het grote kasteel dat daar aan de kust is gebouwd in de zestiende eeuw. In die tijd hadden de Grieken veel last van piraten die op rooftocht waren en deze burcht is daar gebouwd als bescherming tegen de zeerovers. Benieuwd naar de overige bezienswaardigheden? Je kunt ze hieronder bekijken.

Populairste Bezienswaardigheden Kos

 

 • Wat is er te doen?
 • Bezienswaardigheden van het eiland
 • De mooiste steden zoals Psalidi en Tigaki
 • Ook de mooiste stranden en baaien

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. BLUE LAGOON RESORT
Blue Lagoon Resort

Bekijk hotel >>

2. ASTIR ODYSSEUS (Dit moet je zien!!)

Astir Odysseus

Bekijk hotel >>

3. KONTIKI BEACH RESORT CURAÇAO

Kontiki beach resort Curacao

Bekijk hotel >>

 

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Kos bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Kos

 • Vulkaaneiland bekijken
 • 4X4 safari tocht
 • Griekse avond
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Kos

Er zijn tal van top 10 bezienswaardigheden te zien op Kos. Hieronder tref je een top 10 Kos bezienswaardigheden lijst aan. Wat is er te doen in Kos? In de binnenstad tref een erg goed restaurant aan, de Fish House Taverna. Met een pittoreske inrichting en een fantastisch uitzicht over het water. Hotspots zijn aanwezig en je kunt er erg goed eten en niet alleen visgerechten! De eilandbevolking van Kos is uitermate gastvrij en vriendelijk. In het centrum kun je heerlijk winkelen in allerlei gezellige straatjes en winkeltjes.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Kos:

 • Wat is er te doen op Kos?
 • Welke plekken moet je bezocht hebben?
 • Bezoek het Romeinse Odeon of het Lido Waterpark
 • Maak de mooiste foto’s in de bergdorpjes zoals Zia.

Een van de top 10 Kos bezienswaardigheden is het gedenkteken voor Hippocrates (een Griekse arts uit de oudheid), met daarbij de plataan van Hippocrates; een 2000 jaar oude boom. Kos is geen bergachtig eiland, maar voornamelijk vlak land. Er kunnen scooters en fietsen gehuurd worden om leuke excursies met of zonder gids te maken. Horeca is ruim aanwezig, met wifi hotspots op zeer veel plaatsen aanwezig.

 


Top 10 bezienswaardigheden Kos:

Het populaire eiland Kos is rijk aan prachtige zandstranden waar je strandstoelen en parasols kunt huren. Strandcafeetjes en restaurantjes voor heerlijk vers eten en snacks zijn ruim vertegenwoordigd, en ze hebben hotspots. Kortom, Kos is een eiland waar je veel leuke dingen kunt doen, van het bezoeken van monumenten en musea tot heerlijke dagen op de mooie stranden doorbrengen.

 

1. Paradise Beach

Paradise beach - Bezienswaardigheden Kos

Dit strand is één van de allermooiste stranden van het eiland. De mooie baai waaraan het strand ligt is omringd door bomen. Het prachtig heldere water is de kers op de taart. Wat is er te doen in Paradise Beach? Je kunt hier veel watersporten beoefenen: surfen, waterfietsen en jetski’s etc. Boven het strand staat een restaurant (met hotspots) en op het strand zijn eetcafeetjes.

 


2. Het Romeinse Odeon

Romeinse Odeon - Bezienswaardigheden Kos

Dit zeer goed bewaard gebleven amfitheater ligt op een steenworp afstand van de haven van Kos en het ziet er authentiek uit. De mozaïeken daar zijn verbluffend mooi in prachtige kleuren. De toegang is gratis en je krijgt er een helder beeld hoe het vroeger geweest moet zijn.

 


3. Het Archeologisch Museum

Wat is er te doen in het Archeologisch Museum? Dit museum is in 2013 gerenoveerd en een bezichtiging van deze top 10 locatie is een leerzame ervaring. Er liggen mozaïeken in heldere kleuren en beelden uit de oude Griekse en Romeinse tijden.

 


4. Zia

Zia - Bezienswaardigheden Kos

Dit bergdorp is waarschijnlijk het mooiste dorpje van Kos. Wel op toeristen ingesteld, maar toch absoluut een topper! De kleurrijke huizen en de vele winkeltjes zorgen voor gezellig urenlang rondsnuffelen in Zia. Ook zijn er veel taverna’s en restaurantjes waar je echt heerlijk kan eten. Sommige van deze restaurants hebben prijzen gewonnen voor hun authentieke gerechten. Het uitzicht vanaf de berg is fenomenaal!

 


5. Hadji-Hassan Moskee

Hadji-Hassan Moskee - Bezienswaardigheden Kos

Deze moskee (niet meer in gebruik) met een prachtige minaret is uit het jaar 1765. De moskee staat vlakbij de Mandraki-haven en het is leuk om hem te gaan bekijken. Vlak voor de moskee staat de plataan van Hippocrates, die ouder is dan tweeduizend jaar. Daarna ga je gezellig naar de Mandraki-haven waar je allerlei winkeltjes en eetgelegenheden aantreft.

 


6. Het Lido Waterpark

Wat is er te doen in dit waterpark? Dit waterpark staat garant voor een dag vol plezier. Glijbanen en jacuzzi’s, trampolines en strand-volleybal en strand-tennis, en nog veel meer. De kinderen zullen zich geen seconde vervelen! Bij de overal aanwezige horeca zijn hotspots aanwezig.

 


7. Casa Romana

Casa Romana - bezienswaardigheden Kos

Dit is een Romeinse villa die opgebouwd is op de oude ruïne van de oorspronkelijke villa. Hij is fantastisch gerenoveerd. Hier kan je echt zien hoe de Romeinen vroeger leefden. Het leuke is dat de nieuwe delen samengevoegd zijn met de originele oude delen. Daardoor zie je precies wat authentiek is en wat later toegevoegd is.

 


8. Camel Beach

Camel Beach - Bezienswaardigheden Kos

Dit is een erg mooi strand dat niet zo ver is van Paradise Beach. Camel Beach is een mooi zandstrand met comfortabele ligbedden en parasols.
Ook hier staat tegen de helling aan een restaurant en op het strand zelf staan eettentjes voor een snelle hap. En kristalhelder water!

 


9. De Thermen van Kos

Natuurlijke thermen - Bezienswaardigheden Kos

De Thermen zijn warmwaterbronnen. Je kan er met de auto of een bus naar toe gaan. Boven op de berg is een taverna waar je kan eten en drinken en genieten van het uitzicht. Hierna loop je naar beneden en zie de warmwaterbronnen waar je in mag baden. Het water is lekker warm!

 


10. Windmolen in Antimachia

Windmolen in Antimachia - Bezienswaardigheid Kos

De gerestaureerde windmolen heet ‘Milos tou Papa’. Tegenover deze molen is het ‘Traditionele Huis van Antimachia’. Je kan het huis ook van binnen bezichtigen en zo begrijpen hoe de mensen hier vroeger leefden. Eind van de zomer is hier het honing-festival met muziek, dans en lekkere honing hapjes om te proeven.