Top 10 bezienswaardigheden Kefalonia

Wat is er te doen op Kefalonia en welke toeristische trekpleisters zijn het populairst? Je ziet de bezienswaardigheden en hotspots hieronder in de top 10.

 

Kefalonia maakt deel uit van de Ionische Eilanden en is een groot schiereiland in de Ionische Zee met een respectabele oppervlakte, namelijk bijna 800 vierkante kilometer! Kefalonia is een heerlijke plek om je vakantie op door te brengen. Eigenlijk zo’n beetje alles wat een toerist zich wensen kan tref je daar aan. Het weer is er lekker, de stranden zijn er prachtig en de natuur is simpelweg adembenemend! Er zijn leuke pittoreske dorpjes en de bevolking is zeer gastvrij en vriendelijk. En de lokale keuken is uitstekend. Op dit mooie schiereiland iets eten staat voor genieten van een heerlijke maaltijd.

 


Top 10 Kefalonia

Kefalonia heeft een rijke cultuur en er is meer dan genoeg te zien, mocht je kiezen om een of meerdere excursies te maken. We gaan dit straks nog toelichten. De hoofdstad van Kefalonia heet Argostoli. Het is een havenstad in het westen waar je in het centrum van de stad vele gezellige café’s, bars en restaurants aantreft. Hotspots zijn hier ruimschoots aanwezig. Misschien is het er ’s avonds nog wel gezelliger dan overdag. Vooral als het overdag warm is wil je natuurlijk lekker zwemmen. Maar dan is een wandeling over de boulevard aan het water ’s avonds des te gezelliger! Een leuk weetje is dat er een onbewoond eilandje onder Kefalonia ligt waar alleen konijnen leven. Dit eiland wordt door de eilandbewoners dan ook het ‘konijneneiland’ genoemd. Een van de leukste bezienswaardigheden! Verder tref je op Kefalonia een zeer populaire kustplaats aan die Fiskardo heet.

Populairste Bezienswaardigheden Kefalonia

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Inspiratie opdoen met foto’s
 • Wat kun je op het eiland beleven?
 • Leuke steden zoals Skala en Lassi

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. APOLLONION ASTERIAS RESORT en SPA
APOLLONION ASTERIAS RESORT en SPA

Bekijk hotel >>

2. TESORO BLU (Dit moet je zien!!)

TESORO BLU KEFALONIA

Bekijk hotel >>

3. MEDITERRANEE KEFALONIA
Mediterranee Kefalonia

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Kefalonia bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget.

Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Kefalonia

 • Oude opgravingen bekijken
 • Culinaire tochten
 • Yacht cruises
 • Strandtocht en kayakken

 


Top 10 hotspots Kefalonia

Wat is er te doen in Fiskardo? Dit stadje ligt ver van andere steden omgeven door een fantastisch mooi natuurgebied. Op Kefalonia staat een vuurtoren en vanuit de vuurtoren heb je een magnifiek uitzicht over de Ionische Zee. Dit prachtige eiland bevat diverse top 10 bezienswaardigheden die echt de moeite waard zijn om te gaan bezichtigen. Een van de top 10 bezienswaardigheden van Kefalonia zijn de zeldzame Karet-schilpadden die je aantreft op Zakynthos. Ze komen daar hun eieren leggen op de stranden van Kefalonia.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Kefalonia:

 • Wat is er te doen op Kefalonia?
 • Welke hotspots moet je bezoeken?
 • Bezoek het Korgialenio History of het Folklore Museum
 • Relaxen langs het strand of lekker winkelen

 

Geregeld komen deze schildpadden even een bezoekje aan de havenstad Argostoli brengen omdat ze daar visresten krijgen van de vissers. Zoals je kunt zien heeft dit prachtige schiereiland vele bezienswaardigheden. Van heerlijk aan het strand vertoeven tot en met oude historische gebouwen en musea bezoeken. Kefalonia is dan ook een uitstekend eiland voor gezinnen om daar op vakantie te gaan. Hieronder tref je de top 10 bezienswaardigheden van Kefalonia aan.

 


Top 10 bezienswaardigheden Kefalonia:

 

1. Myrtos Beach Kefalonia

Myrtos Beach - Bezienswaardigheden Kefalonia

Dit strand is een geweldig mooi strand. Een grappig feit is dat het van veraf een zandstrand lijkt, maar als er bent zie je dat het strand uit kleine witte steentjes bestaat. Het is een tamelijk langgerekt strand en het uitzicht over de Ionische Zee is mooi. Bij de beach-bars tref je hotspots aan. Op de meeste plaatsen staan strandstoelen en parasols te huur.

 


2. Het Klooster van St. Agios Gerasimus

Het Klooster van St. Agios Gerasimus - bezienswaardigheden Kefalonia

Wat is er te doen in Omalá? Je kunt daar een authentiek klooster bezoeken. Dit klooster staat in het gebied Omalá. Het klooster is in het jaar 1559 op de resten van een klooster uit 1200 gebouwd. Er bevindt zich ook een grot vlakbij waar de monnik voor zijn dood leefde. Zeker een bezichtiging waard!

 


3. Korgialenio History & Folklore Museum

Het museum is gevestigd in hetzelfde gebouw als de bibliotheek van de stad Agostoli. Dus ook daar ben je als bezoeker van dit top 10 museum welkom om rond te kijken. Wat is er te doen in dit museum?
* Gekopieerde buitenlandse historische documenten
* Huishoudelijke artikelen
* Serviezen en zilvergoed
* Geborduurde handwerken
* Een authentieke antieke slaapkamer
* Oude zilveren munten
* Schilderijen en Byzantijnse iconen
Dit is niet alleen een interessante bezienswaardigheid voor ons, maar ook een leuke, leerzame ervaring voor de kinderen.

 


4. Petani Beach

Petani beach - bezienswaardigheden Kefalonia

Dit top 10 zandstrand is een rustig strand. Goudgeel, fijn zand voor kinderen om in te spelen. Er is daar een taveerne waar je lekker kan eten. Ligbedden en parasols zijn te huur. Top 10 strand!

 


5. Mount Ainos National Park

Mount Ainos National Park - Bezienswaardigheden Kefalonia

Dit Nationale park draagt de naam van de berg op het eiland en het is ook de hoogste bergtop van alle eilanden in de Ionische Zee (1628 meter). Mount Ainos wordt door de lokale bevolking ‘De Zwarte Berg’ genoemd. De berg en het top 10 gebied eromheen is een nationaal park. Een wonderschone omgeving om te wandelen en te genieten van de natuur.

 


6. De vuurtoren van San Theodore

De vuurtoren van San Theodore - Bezienswaardigheden Kefalonia

Deze vuurtoren van Kefalonia ziet er niet uit als de hoge vuurtoren die we gewend zijn. Dit is een apart gebouw met een kleine toren erop en een zuilengalerij beneden. De vuurtoren is vlakbij de hoofdstad en je hebt vandaar een mooi uitzicht over het water van de baai.
In de taveerne die er vlakbij staat, zijn hotspots aanwezig.

 


7. De grotten van Drogarati

De grotten van Drogarati

De grotten van Drogarati zijn eigenlijk druipsteengrotten. De top 10 Drongarati grotten zijn groot en als je daar binnenkomt moet je wel onder de indruk zijn van deze enorme ruimtes met stalactieten in vele kleuren. Het lijkt een beetje alsof je in een SF film binnenwandelt!

 


8. Het kasteel van Assos

Het kasteel van Assos

Eenmaal in het schilderachtig mooie dorpje Assos aangekomen besef je pas goed hoe lieflijk en mooi dit dorp is. Vanuit Assos wandel je in een half uurtje door de mooie natuur naar het Kasteel van Assos. Deze burcht heeft in de zestiende eeuw vooral bescherming geboden tegen piraten wanneer die op rooftocht waren. Boven heb je een geweldig uitzicht! Tip: neem een fles water mee, omdat de wandeling en het weer je dorstig maken.

 


9. Fanari Beach

Niet zo ver van de vuurtoren van Sint Theodore in Argostoli bevindt zich een heerlijk zandstrand. Ideaal voor de hele familie om er een lekkere zwem-dag door te brengen en te zonnebaden. Het water is er niet heel erg diep, dus is het geen duiken daar. Aan de overkant ligt een camping waar je lekker kan lunchen.

 


10. Katavothres

Katavothres

Katavothres bevinden zich watermolens die vroeger gebruikt werden, met dank aan de sterke zeestromingen. Een bezoek aan Katavothres is de moeite waard, omdat de omgeving hier erg mooi en groen is. Het uitzicht over de zee is schitterend en vanaf hier kun je de hele Argostoli baai goed zien.