Top 10 bezienswaardigheden Karpathos

Wat is er te doen op Karpathos? Hieronder en op de website van tui.nl kun je de top 10 bezienswaardigheden en hotspots bekijken. De meest populaire toeristische trekpleisters op een rij.

Het eiland Karpathos maakt deel uit van de Dodekanesos. Rhodos is groter dan Karpathos, maar Karpathos komt na Rhodos op de tweede plaats. De hoofdstad van Karpathos heet Karpathos-stad, maar wordt door de lokale bevolking Pigadia genoemd. Karpathos heeft een eigen luchthaven in het zuiden van het eiland en ook is er de mogelijkheid om twee keer per week met de veerboot naar Kreta of Rhodos te varen. De munteenheid van Griekenland, en dus ook van Karpathos, is de euro. Dat scheelt wel weer in de rompslomp van valuta kopen en verkopen.

 


Top 10 Karpathos

Wat is er te doen in Karpathos? Karpathos is gewoon één van die top 10 plekken op aarde waar je eigenlijk een keer moet zijn geweest. Zo’n prachtig eiland met een zee die gekleurd is van smaragd-groene wateren tot en met diep donkerblauwe wateren. Een ware lust voor het oog! Er zijn kiezelstranden en zandstranden op Karpathos. Het eiland is een top 10 toeristische trekpleister voor jong en oud. De kinderen genieten ervan om te spelen in het goudgele zand om vervolgens het water in te rennen, dat bijna het hele jaar een aangename temperatuur heeft.

Bezienswaardigheden Curacao

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het Griekse eiland doen?
 • Leuke steden zoals Lefkos, Arkassa en Amoopi

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. ELECTRA BEACH RESORT
Electra Beach KarpathosBekijk hotel >>
2. ALIMOUNDA MARE KARPATHOS (Dit moet je zien!!)

Alimounda Mare Karpathos

Bekijk hotel >>

3. PANTHEA SUITES
Panthea suites KarpathosBekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Curaçao bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Karpathos

 • Jeep Safari tour
 • Snorkeltocht
 • Yacht cruise
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Karpathos

Het ene gerecht nog lekkerder gekruid dan het andere! De top 10 bezienswaardigheden op Karpathos variëren van prachtige stranden tot en met monumenten, kunstgalerieën en musea. Wat is er te doen in Olympos? In Olympos tref je een aantal indrukwekkende kunstgalerieën aan, die de moeite waard zijn om te gaan bezoeken. In Arkassa staan de oude ruïnes van de Agia Sofia Paleo Kastro.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Karpathos:

 • Wat is er te doen op Karpathos?
 • Wat zijn de leukste plekjes op het eiland?
 • Ga eens kijken bij Cave Church of Sint Luke
 • In de hoofdstad heerlijk winkelen en flaneren

 

De drukte op de stranden verschilt enorm van het ene stand tot het andere. Sommige zijn erg rustig en weer andere stranden waar je echt een zitplaats moet zoeken. En dan zijn er kiezelstranden en zandstranden. Op de stranden bestaat ook de mogelijkheid om te surfen, windsurfen of kite-surfen. Kitesurfen kan niet op ieder strand. Omdat er zoveel keuzes zijn te maken met betrekking tot top 10 Karpathos bezienswaardigheden tref je hier een opsomming van van top 10 bezienswaardigheden van Karpathos.

 


Top 10 bezienswaardigheden Karpathos:

 

1. Afiartis

Afiartis surf strand - Bezienswaardigheden Karpathos

Surfen, Kitesurfen en windsurfen in Afiartis. Wat is er te doen in Afiartis? In het gebied rond Afiartis waaien regelmatig stevige winden, maar dat wil niet zeggen dat het er koud is! Integendeel. Het weer is er ideaal. Voor windsurfers en kite-surfers is het hier geweldig! Er worden ook jaarlijkse windsurf-kampioenschappen gehouden. Voor beginners en gevorderde surfers kan je in de drie top 10 baaien naast elkaar leren windsurfen.

 


2. Cave Church of Sint Luke

De naam betekent: ‘de Kerk in de Grot van Sint Luke’. Deze fantastisch bewaard gebleven kerk is ooit een beschermgrot tegen de piraten geweest, die in die tijd (de zestiende eeuw) het gebied onveilig maakten met hun aanvallen en strooptochten op het eiland. Het is in een grot en als je daar binnenkomt kan je de muur- en plafondschilderingen in mooie heldere kleuren bewonderen. Heel interessant!

 


3. Folklore Museum van Othos

Het Folklore Museum van Othos. Een van de top 10 Karpathos toplocaties. In een gewoon huis midden in het dorp Othos is het Folklore Museum van Othos gevestigd. De officiële naam is echter: Het Nikolaido Folklore Museum. (Hotspots zijn hier en daar aanwezig). Binnen tref je allerlei items aan over het leven van vroeger en hoe de mensen tientallen jaren leefden. Hun tradities leven echter voort, want vandaag de dag worden er nog steeds spullen gebruikt van vroeger. Erg leuk!

 


4. Apella Beach

Apella Beach - Bezienswaardigheden Karpathos

Er waait langs de kust de ‘Meltemi-wind’, maar niet in Apella want deze top 10 Karpathos locatie ligt langs de zuid-oost kust en is daardoor beschermd tegen de wind. Het strand is adembenemend mooi en er is horeca aanwezig met hotspots. In het hoogseizoen kan je ook met de boot naar Apella beach.

 


5. Roman Cistern

Roman Cistern - Bezienswaardigheden Karpathos

In de tijd van de Romeinen zijn er in de grotten van het gebied huizen en opslagruimtes voor voedsel gebouwd en uitgehakt. Tegenwoordig worden deze grotten hier en daar gestut, omdat ze oud zijn geworden. Maar ze zijn zo interessant om te bezichtigen, want je krijgt een goede indruk hoe hier vroeger geleefd werd.

 


6. Ga op avontuur

Avontuur - Bezienswaardigheden Karpathos

Ga op een Karpathos adventure! Zowel vanuit Nederland te boeken maar ook als je eenmaal op Karpathos bent aangekomen. Diverse gidsen en excursie organisatoren die sport-en natuurliefhebbers zijn, bieden de toeristen fietstochten door de mooie natuur aan, maar ook een yoga-cursus of duiklessen of snorkel-avonturen. Voor de toeristen die van activiteiten houden.

 


7. Kunstgalerieën van Olympos

Kunstgalerieën van olympos - Bezienswaardigheden Karpathos

In Olympos zijn diverse kunstgalerieën gevestigd, waar schilderijen, beeldhouwwerken en andere interessante kunstwerken tentoongesteld en te koop aangeboden worden. Als je even weg wilt van het strand is zo een dag erg leuk om te doen!

 


8. Folk Art Museum

Dit kleine, maar o zo leuke top 10 museum is gevuld met allerlei gebruiksvoorwerpen en landelijke kunstproducten. Het museum staat in een mooie omgeving. De bevolking van Menetes is heel gastvrij en vriendelijk.Wat is er te doen in Menetes behalve het museum? In Menetes is ook een mooie kerk te bezichtigen. De Kimissi tis Theotoku. Deze kerk stamt uit het jaar 1845.

 


9. Mikri Amopi Beach

Mikri Amopi Beach - Bezienswaardigheden Karpathos

Op ongeveer 7 kilometer afstand van Pigadia vind je dit prachtige strand grenzend aan het water dat een lust is voor het oog. Allerlei blauw- en groentinten. Bij de aanwezige horeca daar zijn hotspots aanwezig voor de toeristen. Je kunt er lekkere luie strandstoelen huren en parasols. De stoelen hebben dikke kussens en zijn erg comfortabel!

 


10. Karpathos-Stad

Karpathos stad - Bezienswaardigheden Karpathos

De inwoners van Karpathos noemen hun stad Pigadia. En in Pigadia is meer dan genoeg te doen. Een wandeling langs de Boulevard in de haven levert een paar gezellige uurtjes op! De leuke souvenirwinkeltjes met best wel redelijke prijzen zijn enig om in rond te snuffelen. En de aanwezige restaurantjes en cafeetjes zijn druk en gezellig, hotspots beschikbaar.