Top 10 bezienswaardigheden Corfu

Wat kun je doen op Corfu? De bezienswaardigheden en hotspots kun je bekijken in de onderstaande top 10. 

Het eiland Corfu is een Grieks eiland gelegen ten westen van het vasteland en behoort tot de Ionische eilanden. Door de jaren heen is dit zonnige stukje Griekenland één van de toeristische hotspots van Griekenland geworden. Dat heeft alles te maken met de stralende zon, de imposante baaien en het groene karakter van de natuur. Wat is de top 10 Corfu?

 


Top 10 Corfu

De top 10 Corfu? Dat hangt natuurlijk ook een beetje af van het type toerist dat je zelf bent. Naar wat ben je eigenlijk op zoek in een vakantie? Een gegeven is alleszins dat dit meest noordelijk gelegen van de zeven Ionische eilanden een echte topbestemming is voor wie wilt relaxen. Zon, zee en strand zijn hier in overvloed terug te vinden. Opvallend aan het eiland is de grote aanwezigheid van grindstranden en verstopte baaien. In de zee zelf zijn er dan weer heel wat mogelijkheden voor snorkelaars en watersporters. Een deel van de hotspots in de top 10 van Corfu zijn dan ook voorbehouden voor wat we een relax vakantie noemen.

Bezienswaardigheden Curacao

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Mooie plaatsen zoals Gouvia, Ipsos, Dassia en Agios Gordios

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. CORCYRA BEACH RESORT
Corcyra Beach Resort Corfu

Bekijk hotel >>

2. IKOS DASSIA (Dit moet je zien!!)

Ikos Dassia Corfu

Bekijk hotel >>

3. TUI BLUE ATLANTICA GRAND MEDITERRANEO RESORT
TUI Blue Atlantica Grand Mediterraneo Resort

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Corfu bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Corfu

 • Golfen
 • Stadstochten
 • Eiland tour
 • Boot tochten

 


Top 10 hotspots Corfu

De top 10 bezienswaardigheden van Corfu bieden gelukkig een grote diversiteit. Zo zullen natuurliefhebbers absoluut hun hart verliezen aan het bergachtige binnenland en het vele groen. Zoek je toch ook een streepje cultuur en historiek op vakantie? Ook dan is Corfu zonder enige twijfel één van de hotspots van Griekenland. Boek bijvoorbeeld een uitstapje naar het Oude Venetiaanse Fort of het Mon Repos Paleis. Op het eiland vind je ook het voormalige zomerpaleis van keizerin Sissi terug en ook het Archeologisch Museum hier is een echte aanrader. Ben je met het gezin op vakantie? Dan is één van de top 10 bezienswaardigheden op het eiland absoluut het openlucht waterpretpark Aqualand.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Corfu:

 • Wat is er te doen op Corfu?
 • Waar moet je absoluut geweest zijn?
 • Bekijk het Korissionmeer of Paleokastritsa
 • Winkelen in Kerkyra en shoppen langs de boulevard

 

Waar in de rest van Griekenland kreunt onder een gebrek aan neerslag valt op Corfu relatief veel regen uit de lucht in het voor- en naseizoen. Het is dan ook niet toevallig dat Corfu een vaste plek heeft gekregen in de top 10 bezienswaardigheden van Griekenland. Maar wat zijn nu eigenlijk de top 10 bezienswaardigheden van Corfu zelf?

 


Top 10 bezienswaardigheden Corfu:

 

1. Kerkyra

Kerkyra - Bezienswaardigheden Corfu

De nummer 1 uit onze top 10 bezienswaardigheden in Corfu is Kerkyra dat beter bekend staat als Corfu-stad. Dit is de hoofdstad van het eiland en biedt naast een leuke sfeer ook heel wat eigen bezienswaardigheden. Hier vind je diverse paleizen en kerken terug en tal van leuke winkeltjes, restaurants en straatjes. Niet toevallig plijkt Kerkyra sinds 2007 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. De toppers? Villa Mon Repos, de Panagia Antivouniotissa kerk en het paleis van St. Michael en St. George.

 


2. Korissionmeer

Korissionmeer - Bezienswaardigheden Corfu

Voor de 2de bezienswaardigheid uit onze top 10 bezienswaardigheden van het eiland gaan we naar het bescherm natuurgebied het Korissionmeer. Op het meer vallen er tal van watersporten te beoefenen en de lokale dorpjes rond het meer geven een uniek inzicht in het dagelijkse leven zoals het is. Bovendien is het Korissionmeer ook één van de hotspots van het eiland om diverse soorten vogels te spotten.

 


3. Archeologisch Museum

Het Archeologisch Museum is de nummer 3 uit onze top 10 bezienswaardigheden van Corfu en vind je terug in Armeni Vraila. Hier leer je alles over de geschiedenis van het eiland en er staan heel wat artefacten tentoongesteld. Zo zijn er tal van oude munten te bekijken, maar bijvoorbeeld ook de tempel van Artemis. Wie cultuur hoog in het vaandel draagt kan een uitstapje naar het Archeologisch Museum niet aan zich voorbij laten gaan.

 


4. Achillion

Achillion - Bezienswaardigheden Corfu

Deze nummer 4 uit onze top 10 bezienswaardigheden staat bekend als het paleis van Sissi. Het is hier dan in 1888 de legendarische Sissi een villa kocht en die om liet bouwen tot een zomerpaleis. De verbouwing werd afgerond in 1892 en tot haar dood in 1898 bracht ze elke zomer in het Achillion door. De mystiek van Sissi heeft van dit gebouw één van de toeristische hotspots van het eiland gemaakt.

 


5. Angelokastro

Angelokastro - Bezienswaardigheden Corfu

De nummer 5 in onze top 10 bezienswaardigheden van Corfu is het Angelokastro. Het Angelokastro is een Byzantijns kasteel op de hoogste bergtop die aan de kust terug te vinden is. Dat betekent dan ook dat het een hele klim is om aan het Angelokastro te geraken. Wat is er te doen in het Angelokastro om het de inspanning waard te maken? Een adembenemend uitzicht over het eiland, de overblijfselen van het kasteel zelf en je kunt er ook iets eten en drinken.

 


6. Paleokastritsa

Deze mooie badplaats heeft plek 6 in onze top 10 bezienswaardigheden ingenomen. Wat is er te doen in Paleokastritsa? Naast de schitterende baaien die veel natuurliefhebber lokken vind je hier ook het Panagia Theotokos tis Paleokastristas-klooster terug. Dit klooster werd doorheen de geschiedenis meerdere keren vernietigd en gerestaureerd. Ter plekke kan je hier wat over bijleren of simpelweg de gebouwen die er vandaag de dag nog staan bezoeken.

 


7. Kavos

Kavos - Bezienswaardigheden Corfu

Helemaal in het zuiden van het eiland vind je de nummer 7 van onze top 10 bezienswaardigheden terug. Het vissersdorp Kavos is al een tijdlang één van de hotspots van het eiland. Wat is er te doen in Kavos? Het is hier dan heel wat leuke excursies van start gaan en te boeken zijn. Ook is het nachtleven van dit vissersdorp legendarisch. Een bezoekje aan de discotheken hier is een echte must voor wie graag een feestje bouwt.

 


8. Pandokrator

De nummer 8 uit onze top 10 bezienswaardigheden is een natuurlijk verschijnsel. De Pandokrator is met zijn 917 meter de hoogst berg van het eiland. Wie graag een wandeltocht onderneemt is hier dus aan het goede adres. Daarnaast is er een klooster terug te vinden, kan je er lekker eten en heb je een mooi uitzicht. Begin augustus kan je hier overigens elk jaar genieten van een kerkwijdingsfeest.

 


9. Pontikonisi eiland

Pontikonisi eiland - Bezienswaardigheden Corfu

De nummer 9 uit onze top 10 bezienswaardigheden van Corfu is een onbewoond eiland dat lokaal ook wel het muizeneiland wordt genoemd. Wat is er te doen in het Pontikonisi eiland? Bijvoorbeeld het populairste toeristische klooster van Corfu, het Vlaherna klooster, bezoeken of de kerk daterend uit de 12de eeuw fotograferen.

 


10. Agios Georgios

Onze top 10 bezienswaardigheden in Corfu sluiten we af met een bekende badplaats. De stranden van Agios Georgios zijn bij de populairste in de regio en wat ons betreft ook de mooiste. Wat is er te doen in Agios Georgios? Niet echt veel, maar er zijn wel ontzettend veel en moderne faciliteiten. Relaxen zonder zorgen, dat doe je in Agios Georgios.