Top 10 bezienswaardigheden Marsa Alam

Wat is er te doen in Marsa Alam? De mooiste en meest toeristische trekpleisters bekijk je op tui.nl en in de onderstaande top 10 met de bezienswaardigheden van Marsa Alam. De mooiste hotspots van deze populaire Egyptische badplaats!

 

In het zuiden van Egypte kan je aan de Rode Zee één van de hotspots van het land voor een strandvakantie terugvinden: Marsa Alam. Deze badplaats met zijn vele koraalriffen en schitterende luxe resorts draagt dan ook de belofte van een mooie reis in zich. Wat is er te doen in Marsa Alam? We hebben voor jou de top 10 bezienswaardigheden op een rijtje gezet.

 


Top 10 Marsa Alam

Dat Marsa Alam en omgeving bij de hotspots voor watersporters en duikers behoort wordt snel duidelijk gemaakt door de vele goudgele stranden en badplaatsen. In de top 10 leukste badplaatsen van Egypte vind je dan ook meerdere kleine steden uit deze regio terug. Marsa Alam zelf, het betoverende El Quseir, het rustige Coraya Bay en het adembenemende Port Ghalib zijn daar de grootste voorbeelden van.

Populairste Bezienswaardigheden Marsa Alam

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke badplaatsen zoals Coraya Bay en Port Ghalib

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. HILTON MARSA ALAM NUBIAN RESORT
Hilton Marsa Alam Nubian Resort

Bekijk hotel >>

2. TUI BLUE ALAYA (Dit moet je zien!!)

TUI Blue Alaya

Bekijk hotel >>

3. SPLASHWORLD JAZ LAMAYA
Splashworld Jaz Lamaya

Bekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je in Marsa Alam bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Marsa Alam

 • Jeep Safari tour
 • Ontdek de woestijn per quad
 • Bekijk oude bouwwerken
 • Tempel van Karnak bekijken

 


Top 10 Hotspots Marsa Alam

De stad Marsa Alam begon ooit zijn leven als een belangrijk handelsoord waar heel wat grondstoffen van eigenaar veranderden, maar raakte doorheen de 20ste eeuw wat in verval. Eind de jaren ’80 ontdekte de toeristische industrie echter Marsa Alam en vandaag de dag is het één van de grootste toeristische trekpleisters van het land.

Opvallend aan de streek rond Marsa Alam is ook dat hier het leven zoals het echt in Egypte is getoond wordt. Dieren op straat zijn geen uitzondering, er heerst een rustige sfeer en de bevolking is uitermate vriendelijk. De bezienswaardigheden zijn eigenlijk gewoon een kers op de taart.

 


Wat is er te doen in Marsa Alam?

Wat is er te doen in Marsa Alam? Marsa Alam zelf is voornamelijk één van de hotspots voor waterliefhebbers. Qua eigen bezienswaardigheden scoort de stad en zijn onmiddellijke omgeving naar Egyptische normen niet echt hoog. Gelukkig is er meer dan een top 10 aan ontzettend leuke excursies samen te stellen die van jouw vakantie een niet te missen ervaring maken. Wie goed zoekt kan overigens ook in de stad zelf heel wat moois ontdekken. Belangrijk om te weten bij een trip richting Marsa Alam is dat het weer altijd een grote rol speelt hier.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Marsa Alam:

 • Wat is er te doen van Marsa Alam?
 • Welke plekken en hotspots moet je gezien hebben?
 • Bezoek het Dolphin House en de koraalriffen
 • Plan een heerlijke relax dag op Marsa Abu Dabbab Bay

 

In en rond de stad is een woestijnklimaat baas wat betekent dat temperaturen rond de 45 graden in de zomer geen uitzondering zijn. Heb je problemen met het omgaan met hitte? Plan jouw reis richting deze schitterende streek dan bij voorkeur tijdens de lokale winter of neem voldoende zonnecrème mee.

 


Top 10 bezienswaardigheden Marsa Alam

 

1. Het Dolphin House

Dolphin House - Bezienswaardigheden Marsa Alam

Marsa Alam is niet enkel voor watersporters één van de hotspots, maar is dat ook voor dolfijnen. Hier vind je immers één van de belangrijkste woongebieden van deze edele dieren ter wereld. Het Samadai rif krijgt om die reden dan ook de alternatieve naam Dolphin House mee. Hier vind je wilde dolfijnen in schitterend blauw water. Let wel op: er heerst een beperking op het aantal bezoekers naar Dolphin House. Desondanks is deze unieke ervaring meer dan genoeg om de eerste plaats in onze top 10 bezienswaardigheden te veroveren.

 


2. De koraalriffen

Koraalriffen - Bezienswaardigheden Marsa Alam

Ook voor de 2de van onze top 10 bezienswaardigheden blijven we op het domein van de natuur. Wat is er te doen in Marsa Alam? Het antwoord op die vraag is duiken en snorkelen. Er ligt een waanzinnig mooie onderwaterwereld voor je klaar met exotische waterdieren, aangename temperaturen en unieke ervaringen. De vele koraalriffen van de streek zijn voor zelfs de grootste cynicus indrukwekkend.

 


3. El Quseir

El Quseir - Bezienswaardigheden Marsa Alam

El Quseir voegt wat broodnodige historiek toe aan onze top 10 bezienswaardigheden van Marsa Alam. Deze oude stad werd ooit gebouwd om handelsroutes te verdedigen en heeft ook een overheersing van Napoleon en later de Britten meegemaakt. Vandaag de dag vind je hier de goed bewaarde restanten van een Ottomaans fort daterend uit de 16de eeuw terug. Er is bovendien een bezoekerscentrum in het fort met een tentoonstelling over de rijke geschiedenis van de regio.

 


4. Marsa Abu Dabbab Bay

Marsa Abu Dabbab Bay - Bezienswaardigheden Marsa Alam

Het feit dat Marsa Alam één van de hotspots is voor een strandvakantie mag niet ontbreken in onze top 10 bezienswaardigheden. De Marsa Abu Dabbab Bay is de mooiste baai van de streek en staat bekend omwille van de zeekoeien die je hier kunt zien. Om het extra bijzonder te maken ligt er ook een klein scheepswrak en kan je tal van zeegrotten ontdekken. Hou jouw fototoestel dus maar in de aanslag: je zult het nodig hebben.

 


5. Wadi El Gamal National Park

Dit indrukwekkende natuurpark is een logische toevoeging aan onze lijst top 10 bezienswaardigheden in Marsa Alam. Open sinds 2005 heeft dit nationaal park een oppervlakte van meer dan 5000 vierkante kilometer. Wat is er te doen in dit nationale park? Bomen, planten en tal van bedreigde diersoorten. Een gouden tip: regel voor lange wandelingen bij voorkeur een gids. Verdwalen gaat sneller dan je denkt.

 


6. Ontdek de woestijn

De woestijn - Bezienswaardigheden Marsa Alam

De woestijn is één van de meest ondergewaardeerde natuurverschijnselen die er bestaan. Het is niet alleen een gebied dat echt indruk maakt, maar is bovendien diverser dan je zou denken. Huur dan ook een Bedouinengids in en verken de vele bronnen, oases en dadelpalmen in de woestijn. Of je nu kiest voor een jeep, een kameel of een quad: de woestijn hoort hoe dan ook bij de top 10 bezienswaardigheden.

 


7. Natuurreservaat Gebel Elba

Deze toevoeging aan onze top 10 bezienswaardigheden in Marsa Alam is vast en zeker een uitstapje waard. Met een oppervlakte van meer dan drie miljoen hectare kan je het park nooit helemaal verkennen. Dat betekent echter niet dat niet de moeite loont om een gids je langs de beste hotspots van dit natuurreservaat te brengen.

 


8. Port Ghalib Marina

Port Ghalib Marina - Bezienswaardigheden Marsa Alam

Port Ghalib Marina werd geopend in 2002 in Marsa Alam en is de grootste privéhaven van Egypte. Wat betekent dat? Dat je hier het ene na het andere luxueuze jacht terug kunt vinden. De Port Ghalib Marina is dan ook in geen tijd uitgegroeid tot één van de top 10 bezienswaardigheden van Marsa Alam. Wat is er te doen in Port Ghalib Marina buiten de jachten? Wat dacht je van heerlijk eten en nog leuker shoppen.

 


9. Uitstap naar Luxor

Luxor - Bezienswaardigheden Marsa Alam

Wil je in de top 10 bezienswaardigheden wat van de oude grandeur van het ooit machtige Egypte ontdekken? Boek dan een excursie richting Luxor waar je de glorie van dit oude Egypte met eigen ogen kunt bewonderen. Er zijn meer dan genoeg tempels en bezienswaardigheden om er een geslaagde uitstap van te maken!

 


10. De stranden

Stranden - Bezienswaardigheden Marsa Alam

Om onze top 10 van bezienswaardigheden af te sluiten gaan we terug naar het toeristische karakter van Marsa Alam. De meeste mensen brengen hier een echte strandvakantie door en die aantrekkelijke stranden mogen dan ook niet in onze top 10 ontbreken!