Top 10 bezienswaardigheden Gambia

Waar in Gambia zijn de bezienswaardigheden? Met de onderstaande top 10 weet je precies wat er te doen is! Bekijk op tui.nl en in de top 10 de hotspots die je bezocht moet hebben als je in Gambia bent.

 

Gambia is één van de kleinste landen van het Afrikaanse continent, maar is tegelijkertijd wel één van de snelst groeiende toeristische hotspots van Afrika. Die populariteit heeft het te danken aan de veilige omgeving, de aangename temperaturen, schitterende kustlijn en vele bezienswaardigheden. Die bezienswaardigheden hebben vaker wel dan niet met de indrukwekkende natuur te maken.

 


Top 10 Gambia

Een top 10 bezienswaardigheden van Gambia zou bijvoorbeeld volledig gevuld kunnen worden met de vele indrukwekkende Nationale Parken. De vraag ‘wat is er te doen in Gambia?’ kan je echter met nog veel meer dan natuur beantwoorden. Zo heeft Gambia een opvallende geschiedenis als centrum van slavenhandel. Een donker verleden waar heel wat over bij te leren en te lezen valt in de diverse musea van het land. Een top 10 bezienswaardigheden van Gambia samenstellen is dan ook een evenwichtsoefeningen waar iedereen wel iets voor hem of haar in terug kan vinden.

Populairste Bezienswaardigheden Gambia

 

 

 • De leukste plekjes van het land
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je in dit land allemaal doen?
 • Leuke steden zoals Kololi, Kotu, Bijilo, Brufut en Bakau

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. SENEGAMBIA BEACH RESORT
Senegambia Beach Resort

Bekijk hotel >>

2. AFRICAN PRINCESS BEACH RESORT (Dit moet je zien!!)

African Princess Beach Resort

Bekijk hotel >>

3. NGALA LODGE GAMBIA
NGALA LODGE GAMBIA

Bekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je in Gambia bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Gambia

 • Jeep Safari tour
 • Snorkeltocht
 • Yacht cruise
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Gambia

Heel bijzonder aan Gambia is dat je hier verschillende keren kunt terugkeren en telkens een compleet andere vakantie beleven. Zo is het één van de snelst groeiende hotspots van het Afrikaanse continent voor een zon, zee en strandvakantie. Aan de andere kans biedt Gambia echter ook een ongerepte jungle, tal van natuurreservaten en nog veel meer gidsen die jou een unieke ervaring voor het leven meegeven. Er zijn luxe resorts te over, maar het is even goed mogelijk om lokaal te gaan en bij een echte local te verblijven. Gambia is heerlijk veelzijdig en dat komt ook terug in de top 10 bezienswaardigheden.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Gambia:

 • Wat is er te doen in Gambia?
 • Waar moet je geweest zijn?
 • Bezoek James Island of Wassu Stone Circles
 • Traditionele etenswaren op de Banjul market

 

Wat is er te doen in Gambia als de vele bekende badplaatsen zoals Kololi en Kotu Beach je niets zeggen, maar ook de natuur je niet wild krijgt? Een vraag die beantwoord kan worden met de vele lokale specialiteiten en marktjes die ook hun plek in onze top 10 bezienswaardigheden verdienen. Even goed kan je echter wijzen op de bewogen geschiedenis van het land. Gambia begon als een Portugese handelsplaats aan de bekende Gambia-rivier en werd al snel een centrum van de slavenhandel. James Island is één van de bekendste bezienswaardigheden ter wereld wat de slavenhandel betreft en vast en zeker een bezoekje waard. De confrontatie met dit donker stukje verleden is nergens ter wereld zo hard en duidelijk als in Gambia.

 


Top 10 bezienswaardigheden Gambia:

 

1. James Island

James island - Bezienswaardigheden Gambia

We openen onze top 10 bezienswaardigheden van Gambia met het bekende James island. Dit is een werelderfgoed locatie die onlosmakelijk verbonden is met de slavenhandel. Dit is de laatste plek waar nog slaven werden verzameld en verhandeld voor de afschaffing. Op het eiland zelf kan je hier heel wat over bijleren en ook Fort Gambia terugvinden. Een alternatieve naam voor James Island die lokaal gebruikt wordt is Kunta Kinteh Island.

 


2. Abuko Nature Park

Abuko Nature park - Bezienswaardigheden Gambia

De bruisende stad Abuko zou op zichzelf al een plekje in onze top 10 bezienswaardigheden verdienen, maar het Abuko Nature Park is toch nog net iets bijzonderder. Dit is het beroemdste natuurpark van Gambia en dat is niet meer dan terecht te noemen. Hier vind je apen, stekelvarkens, reptielen, gekko’s, pythons en nog veel meer natuurlijk geweld.

 


3. Banjul Markt

Gambia staat bekend omwille van zijn vele markten waar afdingen een echte kunst is. De grootste en meest beroemde markt van Gambia heeft dan ook zijn plek in onze top 10 bezienswaardigheden. In deze enorme markt kan je alles terugvinden wat je je maar in kunt denken. Lokale producten en specialiteiten, lekker eten of gewoon eens de sfeer opsnuiven: niet te missen.

 


4. Bakau

Een beetje ontspanning en culinair genot mag zeker zijn plaats hebben in onze top 10 bezienswaardigheden. Bakau is één van de hotspots van het uitgaansleven in Gambia. Deze bruisende stad biedt bovendien de beste restaurants en cafés van het land. Wat is er te doen in Bakau daarbuiten? Bijvoorbeeld de botanische tuinen bezoeken of het krokodillenzwembad Kachikally. Voor de cultuurliefhebber is er ook een nationaal museum in Bakau.

 


5. Wassu Stone Circles

Wassu stone circles - Bezienswaardigheden Gambia

Deze mysterieuze stenen cirkels zijn een verdiende plaats 5 in onze top 10 bezienswaardigheden van dit mooie land. Je vindt ze terug aan de noordelijke oever van de Gambia-rivier. Deze stenen cirkels kunnen moeiteloos de concurrentie met Stonehenge aan en ook de betekenis van de Wassu Stone Circles is vooralsnog nog niet achterhaald. Dit type bouwwerk komt op wel meer plaatsen in de wereld voor, maar de Wassy Stone Circles zijn uniek door hun omvang en complexiteit.

 


6. Lamin Lodge

De nummer 6 in onze top 10 bezienswaardigheden is een houten lodge. Een houten lodge die je terug kunt vinden midden in de bekende mangrovebossen van Gambia. Wat is er te doen in de Lamin Lodge? Het is één van de hotspots van het land om exursies te ondernemen, is een echt restaurant en je kunt hier bovendien ook tal van dieren bezichtigen. Tijdens het eten plots een baviaan voorbij zien slingeren? Het is geen uitzondering.

 


7. Paradise Beach

Paradise Beach - Bezienswaardigheden Gambia

We kunnen het natuurlijk niet maken om een top 10 aan bezienswaardigheden te maken en het strand niet te vermelden. Paradise Beach is één van de mooiste stranden van het land en behoort tot de knapste hotspots van het land. Om er te geraken zal je wel een behoorlijk stukje moeten rijden en wandelen. De moeite die je erin steekt is het echter meer dan waard. Paradise Beach heeft zijn naam niet gestolen.

 


8. Nationaal Museum

De nummer 8 uit onze top 10 bezienswaardigheden van Gambia is nog eens cultuur. In Banjul vind je het Nationale Museum terug dat echt aan te raden valt. Wat is er te doen in het Nationaal Museum? Bijleren over de geschiedenis van Gambia, omver geblazen worden door de vele artefacten en een diep inzicht verwerven over de slavernij. Dit is een indrukwekkend museum en de moeite waard.

 


9. Baobab Island

Baobab Island - Bezienswaardigheden Gambia

Baobab Island is een vogelparadijs op enkele kilometers afstand van de stad Brikama. Dit eiland is genoemd naar de vele Baobab bomen die er te vinden zijn en waarschijnlijk zijn het deze bomen die de meer dan 100 verschillende soorten vogels aantrekken. Wat het helemaal een goede toevoeging aan onze top 10 bezienswaardigheden maakt? Het feit dat je hier een lokale stam terug kunt vinden.

 


10. Katchikally

Katchikally - Bezienswaardigheden Gambia

Om onze top 10 van bezienswaardigheden af te sluiten gaan we terug naar Bakau en Katchikally. Katchikally is niet alleen een krokodillenzwembad, maar ook een heilzame waterplas. Er wordt gezegd dat als onvruchtbare vrouwen baden in dit water ze vruchtbaar worden. Of het waar is dat betwijfelen we, maar een mooi verhaal is ook al veel waard.