Top 10 bezienswaardigheden Rhodos

Er zijn veel bezienswaardigheden op Rhodos. De mooiste zijn hier omschreven in een handige top 10. Benieuwd wat de hotspots van het eiland zijn? Op tui.nl maar ook in onderstaande top 10 van Rhodos kun je de meest populaire bekijken.

 

Rhodos is een eiland dat een oude geschiedenis heeft. Het oude gedeelte van de stad Rhodos is in 1988 op de lijst van het Werelderfgoed van Unesco geplaatst. Een top 10 locatie! Wat is er te doen in Rhodos? Er zijn diverse manieren om het eiland en zijn bezienswaardigheden te leren kennen. Je kunt het met de auto doen aangezien er een goede provinciale rondweg is. Maar het kan natuurlijk ook door rond het eiland te varen met een boot.

 


Top 10 Rhodos

De noordelijke helft van Rhodos is echt een toeristische trekpleister, terwijl de zuidelijke helft van het eiland een stuk stiller en minder toeristisch is. In het noorden liggen populaire strandparadijsjes zoals bijvoorbeeld Trianda, Ixia en Ialyssos. De omgeving daar is vol met prachtige bossen en er zijn aantal top 10 bezienswaardigheden uit de Griekse Oudheid en ook uit de Middeleeuwen te vinden.

Populairste Bezienswaardigheden Rhodos

 

 • Foto’s en video’s ter inspiratie
 • De allermooiste plekjes van het eiland
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke plaatsen zoals Trianda, Rhodos stad, Faliraki of Kolymbia

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. KALITHEA HORIZON ROYAL
Kalithea Horizon Royal Rhodos

Bekijk hotel >>

2. AKTI IMPERIAL (Dit moet je zien!!)

Akti Imperial

Bekijk hotel >>

3. OLYMPIC PALACE RHODOS
Olympic Palace Rhodos

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Rhodos bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Rhodos

 • Lindos bezoeken
 • Stadstocht
 • Kayakken tussen de rotsen
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Rhodos

Hoe verder je naar het zuiden van Rhodos rijdt, hoe rustiger het wordt. Het zuiden is echt minder toeristisch. Hoe zuidelijker je komt hoe rustiger het wordt, ook op de weg. Je ziet daar de bergen en overal dennenbossen. In het zuiden van Rhodos kom je geregeld imkers tegen, die echte berghoning produceren. Ga je echter weer terug richting het noorden naar Rhodos stad, dan is een wandeling in de oude haven aan te raden.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Rhodos:

 • Wat is er te doen op Rhodos?
 • Wat zijn de mooiste locaties om te bezoeken?
 • Geniet van de vlinders in de vlindervallei of de opgravingen
 • Winkelen en eten in de verschillende dorpjes

Vlakbij de haven bevindt zich het Archeologisch museum, dat gevestigd is in het voormalige ziekenhuis van de Kruisridders. Deze Ridderorde heeft Rhodos meer dan 200 jaar bezet gehouden en er zijn nog veel mooie gebouwen aanwezig die door hen gebouwd zijn. Gezien de strategische ligging van Rhodos, heeft het eiland veel geleden onder verschillende bezetters.

 


Top 10 bezienswaardigheden Rhodos:

 

1. De Vlindervallei

De-vlindervallei-Bezienswaardigheden-Rhodos

Petaloudes is de naam van een van de top 10 bezienswaardigheden op Rhodos. Wat is er te doen in deze vallei? Het is een vallei waar je in de zomermaanden (juni,juli en augustus) grote aantallen vlinders vindt. Het woord Petalouda is het Griekse woord voor vlinder. In deze vlindervallei op Rhodos leeft de gestippelde harlekijn. Het zijn de bomen die hier staan waardoor deze vlindersoort hier graag komt. Horeca en hotspots aanwezig.

 


2. De 7 bronnen (Epta Piges)

De-7-bronnen-Epta-Piges-Bezienswaardigheden-Rhodos

Op het eiland Rhodos bevindt zich een prachtig natuurgebied. Hier stroomt een beek waarin 7 natuurlijke waterbronnen (Epta Piges) samenkomen. Zeker een van de top 10 bezienswaardigheden. Wat is er te doen in dit natuurgebied? Er is gelegenheid om op een terrasje (met hotspots) wat te drinken. Voor de avonturiers is daar een tunnel van ongeveer 200 meter lengte waar je door mag lopen. Er stroomt water doorheen(enkelhoogte) en hij is niet hoger dan ongeveer 1 meter 75 en minder dan 1 meter breed.

 


3. De opgravingen van Kamiros

Een top 10 locatie en een van de interessantste bezienswaardigheden is bij Kamiros.
De archeologische opgravingen die je daar aantreft waren ooit een machtige stad. Kamiros is vroeger in 226 v.C. verloren gegaan door een zware aardbeving. De stadsresten die hier zijn opgegraven, zijn de overblijfselen van de herbouwde stad.

 


4. De berg Attavyros

De-berg-Attavyros-Bezienswaardigheden-Rhodos

Een rit naar het hoogste punt van Rhodos op 1250 m. boven zeeniveau is zeker de moeite waard! Deze top 10 locatie is met de auto of lopend te bereiken.
Boven tref je oude muren aan, er lopen schapen rond met klingelende belletjes om hun nek. Er staat ook een radarstation. Het uitzicht over het eiland is magnifiek. Een terrasje (met hotspots) om wat te drinken is aanwezig.

 


5. Monolithos, het Grootmeesters Kasteel

Monolithos-Bezienswaardigheden-Rhodos

Dit is een van de top 10 bezienswaardigheden van Rhodos. Het middeleeuwse kasteel is gebouwd in 1480 door de kruisvaarders. Het staat op een rots op 100 meter hoogte over de zee uit te kijken. Om naar boven te lopen moet je een aantal trappen oplopen, waarvan de treden een beetje glad zijn geworden. Wat is er te doen in het kasteel? Boven staat een klein kapelletje waar je een kaarsje aan mag steken. Het uitzicht is prachtig. Ga daarna even lekker naar het strand dat er vlakbij ligt.

 


6. Het klooster van Tsambika

Het strand van Tsambika is een van de mooiste stranden op Rhodos. Zeker een van de top 10 bezienswaardigheden. Hotspots aanwezig. Links van dit strand staat een oud klooster op de top van de berg daar. Het is vernoemd naar de Maagd Maria, die op Rhodos Tsambika wordt genoemd. Het klooster is gebouwd op overblijfselen van een oude tempel. De tempel van Artemis. Erheen lopend tref je op de helling van de berg een restaurant aan met hotspots. Vandaar is het 10 minuten wandelen naar het oude klooster.

 


7. Het dorp Lindos

Het-dorp-Lindos-Bezienswaardigheden-Rhodos

Lindos is een klein, autovrij dorpje dat prachtig gelegen is. Lindos heeft slechts duizend bewoners maar je vindt er genoeg souvenirshops, restaurantjes en cafeetjes met hotspots. Boven Lindos op de berg staat de Akropolis van Lindos, een van de top 10 bezienswaardigheden. Een oude zuilentempel die je tegen betaling mag bezichtigen. Het is wel een klim want je moet ongeveer 500 traptreden oplopen om de Akropolis te bereiken. Vind je dat te zwaar dan kan je de Lindos ’taxi’nemen. Dat betekent dat je op de rug van een ezeltje naar boven kunt gaan!

 


8. De Mandraki haven

Deze oude haven is een van de top 10 bezienswaardigheden van Rhodos. Er wordt verteld dat hier ooit het standbeeld van de Kolos van Rhodos heeft gestaan, wat een beeld van Zeus was. Tegenwoordig staan er 2 beelden van herten op hoge smalle pilaren bij de ingang van deze haven. Zij zijn nu de ‘bewakers’van de haven. De vuurtoren van de Mandraki haven staat bovenop het oude fort en is werkend. Deze top 10 locatie is een van de mooie bezienswaardigheden van Rhodos.

 


9. De Markthallen op Rhodos

Tegenover de Mandraki haven bevinden zich de Nieuwe Markthallen in een lang wit gebouw met een mooie entree. Beneden op de begane grond vind je tientallen taveernes en restaurantjes en bars in een grote foodcourt. De toeristen genieten hier niet alleen van de aanwezige horeca, maar ook van de gezellige souvenirwinkeltjes en sieraden die hier te koop worden aangeboden. Goede hotspots zijn daar aanwezig. Een top 10 bezienswaardigheid.

 


10. Boottrips

Boottrips-Bezienswaardigheden-Rhodos

Je bent op vakantie op een eiland. Dan is het een mooie gelegenheid om een boot met kapitein te huren en het eiland te gaan bekijken. Rhodos heeft een heuvelachtige natuur en mooie bossen. Je ziet het oude kasteel van de Kruisridders en de Akropolis van Lindos. De verschillende havens, oud en nieuw. Je komt lang mooie zandstranden maar ook zijn er keistranden. Rhodos is een top 10 vakantiebestemming!