Top 10 bezienswaardigheden Lefkas

Wat is er te doen in Lefkas? De hotspots en toeristische trekpleisters kun je bekijken op tui.nl en in de onderstaande top 10. De mooiste bezienswaardigheden en hotspots van Lefkas.

 

Lefkas is één van de Ionische eilanden en aldus een zustereiland van kleppers als Corfu en Zakynthos. Laat het feit dat Corfu en Zakynthos bekender zijn jouw oordeel echter niet in de war sturen: als vakantiebestemming is Lefkas een onvervalste topper aan de westkust van het Griekse vasteland. Er valt dan ook heel wat te beleven en er vallen heel wat bezienswaardigheden te ontdekken op het op drie na grootste eiland van Griekenland.

 


Top 10 Lefkas

Met zijn 356 km² is Lefkas bovendien meer dan ruim genoeg om enkele weken te vertoeven en tal van excursies te ondernemen. Benieuwd naar wat er te doen is in dit paradijselijke eiland en welke de echte hotspots zijn? Dan hebben we alvast een leuke top 10 van bezienswaardigheden voor je gemaakt om te ontdekken op deze toeristische trekpleister. Het spreekt voor zich dat je voor zon, zee en strand quasi nergens beter kunt zitten dan op Lefkas.

Populairste Bezienswaardigheden Lefkas

 

 • de mooiste plekjes van het eiland
 • Bekijk de foto’s voor inspiratie
 • Wat is er op het eiland te doen?
 • Leuke steden en baaien zoals Vasilikí en Nidri

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. IONIAN FOS LEFKAS
Ionian Fos LefkasBekijk hotel >>
2. ALIKI HOTEL LEFKAS (Dit moet je zien!!)

Aliki hotel Lefkas

Bekijk hotel >>

3. ROYAL NIDRI LEFKAS
Royal Nidri hotelBekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Lefkas bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies lefkas

 • Jeep Safari tour
 • 4×4 tochten
 • Catamaran cruises
 • Snorkelen vanaf de boot

 


Top 10 hotspots Lefkas

Het is in heel wat opzichten een typisch Grieks eiland, maar voegt daar vast en zeker een eigen karakter aan toe. De vraag wat is er te doen in dit aards paradijs valt in de eerste plaats te beantwoorden met een indrukwekkende natuur. De top 10 aan bezienswaardigheden zit dan ook bomvol natuurgeweld. Er zijn tal van pittoreske dorpjes te ontdekken die een quasi onaangetaste lokale cultuur verraden. Toeristische hotspots?

Vakantie Last Minute

 

Zoek dan zeker de adembenemende watervallen van het eiland op of de mooie kliffen. Natuurliefhebbers en wandelaars kunnen meer dan hun ei kwijt. Niet voor niets is Lefkas met grote voorsprong het meest bergachtige eiland van de wondermooie Ionische eilanden. Zie je het wat grootser? Dan zal het jou vast interesseren om te horen dat Lefkas met een brug verbonden is met het Griekse vasteland.

 

Bezienswaardigheden van Lefkas:

 • Wat is er te doen op Lefkas?
 • Wat zijn de leukste plekjes op het eiland?
 • Geniet van Porto Katsiki of De watervallen van Nidri
 • Winkelen en eten in de oude stad

 

Wat is er te doen in Lefkas gaat natuurlijk ook verder dan enkel de wondermooie natuur en aangename temperatuur. Het is en blijft een Grieks eiland en kan dan ook bogen op een rijke historie. Voor heel wat toeristen echter misschien belangrijker dan die historie? Het feit dat Lefkas één van de beste hotspots in Europa is voor watersporten. Vasiliki en Ai zijn twee van de beroemdste stranden om te surfen in Europa en ook zeilers zijn dol op het eiland. Zelfs al surf je zelf niet, de vele sportievelingen het water zien temmen hoort ongetwijfeld thuis in elke top 10 van de bezienswaardigheden van dit eiland. Benieuwd naar onze top 10 bezienswaardigheden?

 


Top 10 bezienswaardigheden Lefkas:

 

1. De drijvende brug

De-drijvende-brug-Bezienswaardigheden-Lefkas

Een top 10 van bezienswaardigheden op dit Griekse eiland zou niet compleet zijn zonder de toegangspoort te vernoemen. Lefkas is het enige Griekse eiland dat verbonden is met het vasteland dankzij een drijvende brug. Een ritje over dit indrukwekkend staaltje vakmanschap is dan ook een echte must voor iedereen die het eiland bezoekt.

 


2. Englouvi

Englouvi-Bezienswaardigheden-Lefkas

Ook een traditioneel bergdorp kan niet ontbreken in een top 10 van bezienswaardigheden. Centraal gelegen op Lefkas vind je Englouvi terug dat echt nog de charme bezit van weleer. Bezoek zeker het hoogst gelegen punt en het plateau van Englouvi. Bewonder de vervallen werknemershuisjes en de archeologische restanten van een fort daterend uit de Romeinse tijd. Bovendien is dit één van de beste hotspots voor natuurliefhebbers!

 


3. Het idyllische Katouna

Katouna-Bezienswaardigheden-Lefkas

Wat is er te doen in Lefkas? Heel veel sport, natuur en local culture. Katouna als één van de bezienswaardigheden in onze top 10 hoort tot deze laatste selectie. Een wirwar van leuke straatjes wisselen zich af met hoge punten en een adembenemend uitzicht over de Ionische Zee. Bovendien staat dit charmante dorpje bekend omwille van de mooie huizen gebouwd in de oude stijl.

 


4. Agios Nikitas

Agios-Nikitas-bezienswaardigheden-Lefkas

Het schilderachtige Agios Nikitas heeft zijn plek in eender welke top 10 aan bezienswaardigheden. Dit prachtig dorpje herbergt één van de mooiste stranden van Lefkas en vind je terug omgeven door olijf- en dennenbomen. Niet toevallig is het hier in de zomer dan ook razend druk en razend gezellig. Even lekker winkelen of een culinair hoogtepunt bereiken? Ook dat kan je in Agios Nikitas meemaken na een dagje luilekkeren aan het strand.

 


5. Het Fort van Santa Mavra

Fort-Santa-Mavra-Bezienswaardigheden-Lefkas

Het Fort van Santa Mavra benoemen als één van de top 10 bezienswaardigheden van Lefkas is eigenlijk een beetje vals spelen. Technisch gezien ligt het Fort immers net buiten het eiland vlak aan de drijvende brug. Desondanks zou het zonde zijn dit pareltje niet met een bezoek te vereren. Gebouwd aan het begin van de 14de eeuw is het dankzij talrijke restauraties nog altijd in zeer goede staat. Tijdens de zomer kan je hier bovendien heel wat culturele evenementen meemaken.

 


6. Porto Katsiki

Porto-Katsiki-Bezienswaardigheden-Lefkas

Port Katsiki hoort eigenlijk niet alleen thuis in een top 10 bezienswaardigheden van dit schitterende eiland, maar bij uitbreiding van heel Griekenland. Dit parelwitte strand met zijn witte, steile rotsen is een echte lust voor het oog. Bovendien is de Ionische Zee hier opvallend turquoise wat een niet te negeren samenspel van kleuren vormt. Niet voor niets is dit strand één van de beroemdste stranden van het hele land.

 


7. De klif bij Kaap Lefkatas

De-klif-bij-Kaap-Lefkatas-Bezienswaardigheden-Lefkas

Een absolute must en één van de mooiste bezienswaardigheden in onze top 10 van Lefkas. Huur een auto op het eiland en rij richting Kaap Lefkatas. Van deze Kaap zijn beschrijvingen terug te vinden die tot op de tijd van Homerus teruggaan. De klift hier is adembenemend en bovendien hangt er een donker aura rond deze buurt dankzij de Griekse mythologie. Dit is de plek waar Aphrodite zich naar beneden stortte uit liefdesverdriet.

 


8. De watervallen van Nidri

De-watervallen-van-Nidri-Bezienswaardigheden-Lefkas

Lefkas telt heel wat badplaatsen, maar degene die het hoogst scoort in onze top 10 van bezienswaardigheden? Dat is zonder enige twijfel Nidri. Hier vind je niet alleen een fenomenale sfeer, maar bovendien ook echte watervallen. Als jouw benen het aankunnen is het een schitterende wandeling door de natuur. Is dat niet het geval? Dan kan je ze ook per wagen of scooter bereiken.

 


9. Karia

Karia-Bezienswaardigheden-Lefkas

Een cultureel item in onze top 10 bezienswaardigheden? Dat mag niet ontbreken en hebben we dankzij Karia. Dit kleine dorpje heeft een wereldvermaarde reputatie opgebouwd dankzij zijn bijzondere handwerk. Borduren en weven zit in het DNA in dit dorp en de geheime kennis wordt van generatie op generatie doorgegeven. Vraag hier zeker eens naar de legende van Maria Koutsochéro. Een leuk verhaal!

 


10. Lefkas-stad

Lefkas-stad-Bezienswaardigheden-Lefkas

Een top 10 van bezienswaardigheden op dit idyllische eiland hoort afgesloten te worden met Lefkas-stad. De jachthaven van de hoofdplaats van het eiland is één van indrukwekkendste ter wereld en één van de hotspots voor wie van amusement houdt Hier vind je tal van restaurants, bars, winkels en meer terug. Het bruisend leven op het eiland ontdekken? Dat begint en eindigt hier. Wat is er te doen in Lefkas? Gewoon ontzettend veel.