Top 10 bezienswaardigheden Fuerteventura

Wat is er te doen op Fuerteventura? Je ziet alle bezienswaardigheden in de onderstaande top 10 van het eiland.

 

Gevormd door lava, kusten met paradijselijk witte stranden en pure vissersdorpjes: het zijn de karakteristieke kenmerken van het Spaanse eiland Fuerteventura. Wanneer je houdt van een ruig gebied, behoort deze plek tot één van de meest pure bezienswaardigheden. Maar, bij welke hotspots moet je nu eigenlijk zijn? En, welke verdienen een plek in de top 10? Bekijk het hieronder in de top 10 bezienswaardigheden van Fuerteventura.

 


Top 10 Fuerteventura

Fuerteventura behoort, samen met de grootste eilanden Gran Canaria, Tenerife en Lanzarote, tot de Canarische Eilanden. Het bevindt zich ten westen van Marokko en heeft iets waardoor het eiland bijzonder te noemen valt: vrijwel de gehele ondergrond is gevormd door lava. Fuerteventura heeft, en daarmee ook diverse bezienswaardigheden uit de top 10, een behoorlijk ‘ruig karakter’. Groene bomen en charmante tuinen? Die zul je hier vrijwel niet tegenkomen. De dorpjes zijn puur en zonder ’toeters en bellen’; het is juist de eenvoud die het eiland siert. Maar, niet alleen de natuurgebieden zijn een bezichtiging waard: ook is er ruimte voor vertier, zoals de aanwezigheid van een dierenpark. Maar, welke plekken uit de top 10 passen bij jou? De hotspots van Fuerteventura zijn allemaal te bekijken in de top 10.

Populairste Bezienswaardigheden Fuerteventura

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Corralejo, Morro Jable, Caleta de Fuste en Costa Calma

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. GRAN HOTEL BAHIA REAL
Gran Hotel Bahia Real

Bekijk hotel >>

2. MELIÁ FUERTEVENTURA (Dit moet je zien!!)

Meliá Fuerteventura

Bekijk hotel >>

3. ROBINSON CLUB JANDIA PLAYA
ROBINSON Club Jandia Playa

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Fuerteventura bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Fuerteventura

 • Jeep 4×4 tour
 • Buggytocht
 • Yacht cruise
 • Snorkelen

 


Top 10 hotspots Fuerteventura

Met behulp van de top 10 bezienswaardigheden kun je snel en overzichtelijk bekijken welke plaatsen je absoluut gezien moet hebben. Je kunt thuis al een overzicht maken en een route uitstippelen zodat je zoveel mogelijk op één dag kunt bekijken. Zo kun je veel  cultuur van het eiland bekijken en ook maximaal genieten van het mooie weer, de prachtige stranden en de heerlijke zee.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Fuerteventura:

 

 • Wat is er te doen op dit prachtige eiland?
 • Bezoek hotspots, zoals de Parque Rural de Betancuria
 • Welke gebouwen moet je gezien hebben op het eiland?
 • Heerlijk shoppen in Betancuria

Het eiland staat bekend om de mooie stranden en de authentieke dorpjes. Welke moet je absoluut gezien hebben? De hotspots van het eiland samen met de mooie bezienswaardigheden staan vermeld in de top 10 van Fuerteventura. Maak thuis alvast een handige overzicht van de plaatsen die je wilt gaan bezoeken. Op die manier ga je logisch van A naar B en zie je alle mooi plekken van het eiland binnen een korte tijd.

 


Top 10 bezienswaardigheden Fuerteventura:

 

1. Sotavento

Sotavento-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Eén van de mooiste natuurplekken uit de top 10 op Fuerteventura is de paradijselijke kust van Sotavento, gelegen aan een kristalheldere zee. Het is een absoluut prachtig strand met een hele heldere zee. Je ziet hier veel surfers heerlijk over de zee racen. Er staat vaak een matige wind waardoor je prima kunt surfen.

 


2. Betancuria

Betancuria-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Het historische dorpje, eens ontdekt door en vernoemd naar Jean de Béthencourt, laat je even terug in de tijd gaan en behoort tot de ware hotspots met de kleine, witte huisjes. De restaurantjes die je er tegenkomt zijn uitermate geschikt voor een kop koffie, drankje, lunch en diner. Ook de oude gebouwen laten je vele foto’s maken.

 


3. Parque Rural de Betancuria

Parque-Rural-de-Betancuria-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Wanneer je van natuur houdt, is dit park met valleien en ravijnen één van de meest indrukwekkende bezienswaardigheden. Tevens is het een beschermplaats voor vogels. Je komt er dan ook bijzondere exemplaren tegen. Met de auto kun je dit dorpje bezoeken en verschillende stops maken. Ook kun je de auto er parkeren en door het dorpje lopen.

 


4. Corralejo

Corralejo-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Het charmante dorpje Corralejo uit de top 10 is één van de meest favoriete badplaatsen onder zonliefhebbers met het witte strand en helderblauwe water. Eigenlijk zegt de foto al voldoende. Dit is één van de mooiste stranden van het eiland. In de omgeving zijn verschillende restaurants te vinden waardoor je er heerlijk kunt ontspannen en genieten van de zon en de zee.

 


5. Oasis Park

Oasis-Park-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Dit dierenpark, vol met exotische dieren, is een belevenis voor jong en oud en behoort tot de hotspots van het eiland. Je kunt zelfs een kamelensafari maken. Indien het erg druk is dan kan er een wachtrij zijn voor het maken van een rit op een kameel. Bij de receptie van het dierenpark kun je alvast aangeven dat je graag op kamelensafari wilt. Ze kunnen dan alvast een rit inplannen zodat je niet lang hoeft te wachten.

 


6. El Cotillo

El-Cotillo-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Dit pure vissersdorpje van Fuerteventura laat je het echte leven op dit eiland ervaren. Tevens zijn er restaurants waar je de lokale vangst van de dag kunt proberen. Meer verse vis kun je er niet krijgen. Naast vis zijn er ook vele andere gerechten te krijgen waardoor je er met het gehele gezin kunt eten. Ook overdag kun je er prima lunchen.

 


7. Pico de la Zarza

Pico-de-la-Zarza-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Middels een stevige wandeling kun je de hoogste top van het eiland bereiken dat panoramische vergezichten biedt. Voor natuurliefhebbers behoort dit tot de hotspots van Fuerteventura. Daarom staat deze hotspot ook in de top 10 bezienswaardigheden van Fuerteventura. Het is minder geschikt voor mensen die invalide of slecht ter been zijn.

 


8. Ajuy

Ajuy-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Het donkerbruine strand van Ajuy behoort tot één van de meest bijzondere bezienswaardigheden. Nabij gelegen bevinden zich diverse horecagelegenheden. In tegenstelling tot de mooie witte stranden is het hier dan ook minder druk. Het is wel een apart ervaring om op zwart zand te lopen.

 


9. La Atalayita

La-Atalayita-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Deze archeologische vondsten bevinden zich op de berg van Barranco del Pozo waarbij alles is opgebouwd middels vulkanische stenen. Het is erg indrukwekkend (ook voor kinderen) om deze bouwwerken te bekijken. Reden te meer om dit dan ook op te nemen in de top 10 hotspots van Fuerteventura.

 


10. Malpais Grande

Malpais-Grande-Bezienswaardigheden-Fuerteventura

Dit natuurgebied is gevormd door lava zoals je duidelijk aan de kraters kunt zien. Tevens is dit een beschermde plek voor vogelsoorten. Het is niet mogelijk om door het gebied te lopen of te rijden. Je kunt vanaf de berg een goed overzicht krijgen van het landschap.

Puur en ruig. Het zijn twee termen waarmee je Fuerteventura het beste kunt omschrijven. Van massieve ‘lavabergen’ tot pure vissersdorpjes aan de kustgebieden. Houd je ook wel van bezienswaardigheden zonder poespas die vooral gevormd zijn door hun omgeving? Bezoek dan deze top 10 hotspots van Fuerteventura.