Top 10 bezienswaardigheden Cyprus

Wat kun je op Cyprus allemaal doen? Wat is leuk om te bezoeken? Je ziet het in de onderstaande top 10 bezienswaardigheden!

 

Cyprus is een eiland tussen Griekenland en Turkije. Het noorden van Cyprus is Turks en het zuiden is Grieks. Cyprus wordt in het algemeen het eiland van de liefde genoemd, omdat de Griekse mythes zeggen dat het eiland de geboorteplaats is van de Griekse godin Aphrodite. Naast deze weetjes is het belangrijk om de mooiste bezienswaardigheden van Cyprus op een rijtje te zetten. De hotspots van het prachtige eiland worden in deze top 10 genoemd. Ben je benieuwd wat Cyprus voor moois te bieden heeft? Bekijk dan snel de top 10!

 


Top 10 Cyprus

Het bezoeken van een eiland is voor velen een groot feest. Je hebt immers vakantie. De één maakt er een strandvakantie van terwijl de ander juist actief de cultuur gaat bekijken. Cyprus heeft veel te bieden voor zowel de strandganger als de cultuur liefhebber. Met behulp van de top 10 bezienswaardigheden kom je er al snel achter welke plekken of gebouwen je gezien moet hebben. Als je maar kort op vakantie gaat dan wil je natuurlijk zo min mogelijk (uit)zoeken. De top 10 biedt dan een goede uitkomst.

Populairste Bezienswaardigheden Cyprus

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Paphos, Limassol, Larnaca, Ayua Napa of Kyrenia

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. ELYSIUM RESORT CYPRUS
Elysium Resort Cyprus

Bekijk hotel >>

2. OLYMPIC LAGOON PAPHOS (Dit moet je zien!!)

Olympic Lagoon Resort Cyprus

Bekijk hotel >>

3. TUI BLUE ATLANTICA AENEAS RESORT
TUI BLUE Atlantica Aeneas Resort

Bekijk hotel >>

 

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Curaçao bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Excursies Curacao

 • Jeep Safari tour
 • Snorkeltocht
 • Yacht cruise
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Cyprus

Het eiland heeft verschillende hot spots. Dit zijn plaatsen die veel worden bezocht door de toeristen. In de verschillende reisboekjes en ook op reisbureaus kom je dit veel tegen. Je kunt er vaak excursies heen boeken maar op eigen gelegenheid kun je ook veel hot spots van Cyprus bezoeken. Let er goed op dat er links wordt gereden.

Vakantie Last Minute

 

De verschillende bezienswaardigheden die het eiland rijk is, zijn terug te vinden in de top 10 van Cyprus. Maak een logische planning zodat je niet onnodig veel hoeft te rijden om alles te bekijken. Via het hotel kun je ook vaak extra informatie krijgen over kleine bezienswaardigheden vlakbij het hotel of in het plaatsje zelf. De meest bijzondere bezienswaardigheden hebben een prominente plaats in de top 10 gekregen en zijn dan ook absoluut een bezoekje waard.

 

Bezienswaardigheden Cyprus:

 

 • Wat is er te doen op dit prachtige eiland?
 • Bezoek hotspots, zoals het mooie Famagusta
 • Welke gebouwen moet je gezien hebben op Cyprus?
 • Bekijk de natuur bij de Trodosgebergte

 


Top 10 bezienswaardigheden Cyprus:

Met behulp van de top 10 bezienswaardigheden van Cyprus heb je een goed overzicht van de verschillende hotspots die het eiland heeft. Je ‘moet’ deze als het ware gezien hebben. Maak voor jezelf een selectie van de plekken die je wilt gaan bezoeken. Zo kun je thuis alvast het nodige voorwerk doen waardoor je op het eiland zelf niet voor verrassingen komt te staan. Je zult je ogen goed op de weg moeten houden omdat ze aan de andere kant rijden.

 

1. De havenstad Larnaca

Larnaca-Bezienswaardigheden-Cyprus

Larnaca heeft de meeste zonuren van het land en daarom is het een mooie havenstad om te bezoeken. De stad heeft meer te bieden dan strand. De Byzantijnse kerk, het zoutmeer en de moskee zijn leuke bezienswaardigheden. Vanaf de haven kun je ook met de boot een tocht maken. Ook kun je er bootjes huren om zelf een stukje te varen.

 


2. Het mooie Famagusta

Famagusta-Bezienswaardigheden-Cyprus

Deze stad in de top 10 ligt aan de oostkust van Cyprus. De stad heeft een indrukwekkende haven en een mooi mediterraans stadscentrum. Eén van de hotspots van Famagusta is sde Lala Mustafa Pasha Moskee. Het kan midden op de dag erg warm zijn in de stad. Zeker in de zomermaanden. Bezoek daarom de steden het liefst in de ochtend of namiddag / avond.

 


3. Het archeologische Paphos

Paphos-bezienswaardigheden-Cyprus

Paphos is zeker één van de mooiste bezienswaardigheden van het land. De havenstad heeft een grote archeologische waarde. De stad niet voor niets op de UNESCO werelderfgoedlijst. Veel toeristen bezoeken dan ook deze plek en maken er foto’s van. Het centrum heeft vele leuke straatjes en restaurants. Het is dan ook zeker de moeite waard om af en toe eens ergens iets te drinken en te genieten van de omgeving.

 


4. De hoofdstad Nicosia

De hoofdstad van Cyprus kan niet ontbreken in deze top 10 van bezienswaardigheden. Vanaf de kust is Nicosia goed bereikbaar. De stad bestaat uit een doolhof van straatjes waar je kunt genieten van veel winkeltjes, cafeetjes en restaurantjes. Zowel overdag als in de avond kun je hier veel mooie dingen zien. Ben je gek op winkelen? Dan kun je hier gerust een maandsalaris uitgeven.

 


5. Schitterende natuur in het Trodosgebergte

Trodosgebergte-Bezienswaardigheden-Cyprus

Het Trodosgebergte is een schitterend natuurgebied waar je veel bossen en kristallijnen tegenkomt. Vanwege de schitterende natuur staat het gebergte in deze top 10. Het dorpje Troödos is zeker een bezoekje waard. Dat geldt ook voor de Caledonische watervallen.

 


6. De stad van twee havens: Limasol

Limasol-Bezienswaardigheden-Cyprus

Limasol is de stad van twee havens. De nieuwe haven heeft verbindingen met andere steden aan de Middellandse Zee. Naast de havens zijn er een aantal mooie kerken en musea in Limasol. Je kunt vanaf hier ook met de boot een rondvaart maken. Met een zogenaamde ‘glass bottom boat’ kun je ook een kijkje nemen onderwater.

 


7. De Turkse kust

Eén van de hotspots aan de Turkse kust is het idyllische plekje waar je je goed kunt vermaken, namelijk Kyrenia. Denk er wel goed om dat je van het Griekse naar het Turkse gedeelte gaat en dat je gecontroleerd kan worden. Neem dan ook je paspoort of ID-kaart mee.

 


8. De Griekse kust

De Griekse kust laat de Griekse mythes zien. Zoals al gezegd is, is volgens de mythe Aphrodite geboren op Cyprus. Als je van de Limasol naar Paphos rijdt, passeer je de Rots van Aphrodite. Dit is een bijzondere plek en is misschien wel één van de grootste hotspots van Cyprus. Terecht in deze top 10.

 


9. St. Hilarionkasteel in het Turkse binnenland

St-Hilarionkasteel-Bezienswaardigheden-Cyprus

Het Turkse binnenland heeft verschillende mooie bezienswaardigheden en wordt daarom genoemd in deze top 10. Het St. Hilarionikasteel is de moeite waard om te bezoeken. Je kunt hier de overblijfsels bekijken van wat ‘ooit’ een groot en imposant bouwwerk is geweest.

 


10. Kyrenia gebergte

De top 10 eindigen we met het gebergte in het noorden van het eiland, Kyrenia. In dit gebergte vind je veel kalksteen en de ruïnes van het kasteel van Kantara is interessant. Vanaf deze ruïne heb je een schitterend uitzicht, wat een mooi slot van deze top 10 vormt.