Top 10 bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

Hoe ziet de top 10 bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek er precies uit? De trekpleisters voor toeristen bekijk je in de onderstaande top 10. De mooiste hotspots van de Dominicaanse republiek.

 

Een vakantie naar de Dominicaanse Republiek staat sinds jaar en dag al synoniem met heerlijk even uitblazen en de batterijen opladen onder de tropische zon. Jezelf installeren in een luxueus resort aan een parelwit strand met de azuurblauwe kust. Nochtans heeft de Dominicaanse Republiek heus een pak meer te bieden dan enkel dat. Wat is er te doen in de Dominicaanse Republiek? Een top 10 geeft een overzicht.

 


Top 10 Dominicaanse Republiek

De kracht van de Dominicaanse Republiek als vakantieland is in de eerste plaats natuurlijk de heerlijke temperatuur en het paradijselijke aanvoelen. Of je nu gaat zwemmen met dolfijnen of de jungle in trekt: bij alles heb je best jouw fototoestel in de aanslag om een mooi kiekje te nemen. De natuurlijke bezienswaardigheden in het land zijn overweldigend en als Caribisch land staat het uitgaansleven vanzelfsprekend ook op punt. De Dominicaanse Republiek is echter meer dan dat. Het land heeft een interessante historiek die je kunt ontdekken en een geheel eigen cultuur. Een bezoekje aan Puerto Plata, Santa Domingo of La Isabela mag daarbij niet ontbreken.

Populairste Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek

 

 • De leukste plekjes van het eiland
 • Veel foto’s om inspiratie op te doen
 • Wat kun je op het eiland doen?
 • Leuke steden zoals Punta Cana, Puerto Plata, Sosúa en Playa Dorada

 


Top 3 mooiste hotels

Wat zijn volgens ons de mooiste hotels? En welke hotels zijn goed beoordeeld? Wij zijn dol op deze 3 hotels: Bekijk de hotels op tui.nl:

1. RIU PALACE MACAO RESORT
RIU Palace Macao Resort

Bekijk hotel >>

2. RIU PALACE PUNTA CANA (Dit moet je zien!!)

RIU Palace Punta Cana Resort

Bekijk hotel >>

3. ROYALTON BAVARO RESORT en SPA
Royalton Bavaro Resort en Spa

Bekijk hotel >>

Excursies

Welke excursies moet je boeken als je op Curaçao bent? De leukste hebben wij voor je op een rijtje gezet. Voor jong en oud zijn er leuke excursies, voor elk budget. Deze excursies bevelen wij aan:

Populairste excursies Dominicaanse Republiek

 • Jeep Safari tour
 • Snorkeltocht
 • Yacht cruise
 • Strandtocht

 


Top 10 hotspots Dominicaanse Republiek

Stuk voor stuk bieden deze prachtige steden een historische stadskern met de nodige verhalen. Zo zo La Isabela de eerste Europese nederzetting in de Nieuwe Wereld geweest zijn. Een top 10 bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek biedt dan ook een gevarieerd beeld van dit mooie land. Een top 10 samenstellen van de bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek is dankzij de veelheid aan mogelijkheden geen gemakkelijke klus. En dat is maar goed ook want dit is een land dat leeft van het toerisme. De Dominicaanse Republiek is een vrij arm land waar toerisme vast en zeker een pijler van de economie mag worden genoemd.

Vakantie Last Minute

 

Bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek:

 • Wat is er te doen op de Dominicaanse Republiek?
 • Welke plekken moet je absoluut gezien hebben?
 • Bekijk de plaatsen Santa Domingo of Damajaqua Cascades
 • Alle bezienswaardigheden en hotspots bij elkaar

 

Als toerist kom je zelden met die armoede in aanraking door het verblijf in de luxe hotels met all-inclusive formules. Dat wel doen geeft je niet enkel een unieke kans onze top 10 aan bezienswaardigheden te ontdekken, maar bovendien steun je er de lokale bevolking mee.

 


Top 10 bezienswaardigheden Dominicaanse Republiek:

 

1. Santa Domingo

Santa Domingo - Bezienswaardigheden Dominicaanse republiek

De eerste van onze top 10 bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek is het levendige Santa Domingo. Wat is er te doen in Santa Domingo? Dit is de hoofdstad van het land en biedt naast een bruisend nachtleven en heerlijke sfeer een hele brok cultuur en historiek. De Zona Colonial, of ook wel het oude centrum, mag meer dan 500 kaarsjes uitblazen en staat bomvol historische woningen. Santa Domingo is dan ook het oudse koloniale centrum van de Nieuwe Wereld. Als dat geen bezoekje waard is?

 


2. Punta Cana

Punta Cana - Bezienswaardigheen Dominicaanse republiek

Punta Cana is misschien wel de bekendste stad uit de Dominicaanse Republiek en alleszins het toeristische hart. In die rol mag het dan ook niet ontbreken in onze top 10 bezienswaardigheden. Wat is er te doen in Punta Cana? Het is één van de hotspots voor liefhebbers van een relax vakantie. Je vindt er witte stranden, tropische palmen en een azuurblauwe zee. Niet toevallig staat hier dan ook de grootste concentratie aan luxe resorts.

 


3. Damajaqua Cascades

Absoluut één van de mooiste hotspots ter wereld voor natuurschoon is de Damajaqua Cascades. Deze 27 adembenemende watervallen in de buurt van Puerto Plata mogen in onze top 10 bezienswaardigheden dan ook niet ontbreken. Je kunt hier onder begeleiding van een gids ze allemaal ontdekken of als echte avonturier op eigen houtje vertrekken. Canyoning is een optie en tussendoor trek je de mooiste foto’s uit jouw leven.

 


4. Parque Nacional del Este

Parque Nacional del Este - Bezienswaardigheden Dominicaanse republiek

We gaan ook voor deze toevoeging aan onze top 10 bezienswaardigheden in de Dominicaanse Republiek door met natuurlijke hotspots. Het Parque Nacional del Este biedt een ontzettend grote diversiteit aan dieren en tropische planten. Met meer dan 100 tropische vogels, een indrukwekkend bladerdag en zelfs dolijnen en zeekoeien wanneer je bij het water komt mag je dit park echt niet missen.

 


5. Puerto Plata

Puerto Plata - Bezienswaardigheden Dominicaanse republiek

Het historische centrum van Puerto Plata is één van de betere historische hotspots in het land. Wat is er te doen in Puerto Plata? Breng een bezoekje aan de kleurrijke huizen, wandel de bekende boulevard Malecon af of trek richting het mooie San Felipe fort. Voor het mooiste uitzicht over de stad neem je de kabelbaan naar de top van de Pico Isabel de Torres. Dat uitzicht alleen al toont je meteen aan waarom Puerto Plata een plekje in onze top 10 bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek krijgt.

 


6. Bahia Samana

Bahia Samana - Bezienswaardigheden Dominicaanse republiek

Voor de meest unieke ervaring uit onze top 10 bezienswaardigheden uit de Dominicaanse Republiek is er de Bahia Samana. Dit plekje is één van de absolute hotspots om walvissen te spotten ter wereld. Per jaar trekken dan ook gemakkelijk 5000 walvissen richting Bahia Samana. Wil je ze in levende lijve zien? Dan kan je van januari tot en met maart hier deze indrukwekkende dieren hun kunsten zien vertonen.

 


7. La Isabela

La Isabela

De ruïnes van de eerste Europese stad in de Nieuwe Wereld met eigen ogen zien? Dat kan je doen in het Parque Nacional Historico La Isabela. Naast de ruïnes van die stad is hier ook een museum gevestigd en bovendien is zo goed als alles open voor het pubiek. La Isabela werd in 1494 door Columbus gesticht en dat is meer dan reden genoeg om deze stad in onze top 10 bezienswaardigheden te plaatsen.

 


8. Los Tres Ojos

Los Tres Ojos

Nummer 8 uit onze top 10 bezienswaardigheden is het fenomenale grottenstelsel Los Tres Ojos. Het is één van de drukst bezochte hotspots van het hele land en dat hoeft nie te verbazen. Het stelsel is een verbinding van drie ondergrondse meertjes en biedt dan ook adembenemende taferelen aan ieder die het bezoekt.

 


9. Cordillera Central

Mis je in onze top 10 bezienswaardigheden nog het ruige van de Dominicaanse Republiek? Dan is de Cordillera Central jouw ding. Wat is er te doen in Cordillera Central? Wandelen en bergen beklimmen! Dit bergachtige binnenland is een totaal andere wereld dan de rest van de Dominicaanse Republiek, maar daarom niet minder de moeite waard om te bezoeken.

 


10. Las Galeras

Las Galeras

Het kleine vissersdorpje Las Galeras is de laatste van onze top 10 bezienswaardigheden van de Dominicaanse Republiek. Dit kleine dorpje geeft je een uniek inzicht in het dagelijkse leven en bovendien zijn hier enkele van de mooiste stranden ter wereld terug te vinden. De Bahia Samana ligt hier overigens ook vlakbij!